Fabriano aloldal slider
Fabriano aloldal slider

Hagyomány, Innováció, Kifejezésmód.A Fabriano 1264 óta a papírgyártás központja. Fabriano a fennállása alatti  750 év során találkozott olyan férfiakkal és nőkkel, akik naponta és rendkívüli módon használták papírját a művészet, az irodalom, a zene  területén.  

A Michelangelo Buonarroti, Giambattista Bodoni, és Ludwig van Beethoven, Gabriele D’Annunzio és Georgia O’Keeffe, valamint Francis Bacon és Federico Fellini….ez csak néhány név a hírességek közül akik írtak, rajzoltak, jegyzeteltek és alkottak a Fabriano által gyártott papírra, amely több mint hét évszázados múltjával az olasz kulturális örökség részévé vált. 

 

A 13. században a fabrianoi kézművesek briliáns megérzése három fontos újításhoz vezetett – a víznyomókhoz, a zselatin enyvezéséhez és a hidraulikus kalapácsos malomhoz – ami Fabrianót a papírgyártás bölcsőjévé tette. 

Ez a több évszázados hagyomány ma is folytatódik a minőségi papírok széles skálájával, amelyek minden művészeti ág – rajz, vázlat, pasztell, akvarell, akril és olaj, valamint vegyes technikák, írás – igényeihez igazodnak és kézműves termékek – diákok, művészek, építészek, stylistok, illusztrátorok, zenészek, írók választják minden nap. 
A Fabriano az egyetlen papírgyártó a világon, amely három technológiát alkalmaz: kézzel készített, Fourdinier géppel, vagy hengeres formával. Ez a teljes kiváló minőségű olasz gyártás a szakértelem és a hitelesség szinonimája.


Fabriano másolópapírok
Fabriano művészpapírok és füzetek
Fabriano Ecoqua füzetek