Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Iratrendezés, archíválás
Irodai kiegészítők
Öntapadós jegyzettömbök és adagolók
Írószertartók
Jelölőcímkék és adagolók
Gemkapcsok és adagolók
Felírótáblák
Konferencia mappák
Könyöklőalátétek
Vonalzók
Bélyegzőfestékek és kiegészítők
Hegyezők
Ollók
Radírok
Irodai kisgépek
Hibajavítás, ragasztás

Hegyezők

(56 termék)
/ 2 oldal
ICO Süni 616 hegyezőgép
Raktáron
3 299 Ft

ICO 307/a maxi hegyezőgép
Raktáron
9 899 Ft

/ 2 oldal

Hegyező kisokos

A hegyező legalább olyan fontos eszköz az iskolai felszerelések között, mint a ceruza, a füzet vagy a toll, mégis kevesebb szó esik róla, az interneten is kevesebb összefoglalót találni, amely segít eligazodni a termékkínálatban.

Ha belegondolunk, hiába sorakoznak a tolltartóban a jobbnál jobb minőségű ceruzák – ha nincsenek megfelelően kihegyezve, nem fog megszületni a rajművész alkotása, nem készül el a mérnök tervrajza, az építész alaprajza, s a gyerekek sem tudják elsajátítani a szép kézírást.

Azt hihetnénk, minden ceruzahegyező ugyanazt tudja, s egyáltalán nem találunk különbséget a piacon kapható termékek között, azonban ez súlyos tévedés! Iskolás éveinkre – vagy gyerekeinkére – visszaemlékezve biztosan mindenkinek él az emlékeiben egy olyan kép, amikor próbál kihegyezni egy ceruzát, de mire megfelelően vékony és éles lenne a hegy, eltörik. Ennek rosszabb esete, amikor egy keményebb ceruzát próbálunk hegyezni, és az eszközünk egyszer csak megadja magát, és szétesik vagy eltörik. Vannak persze olyan esetek is, amikor nem a termék silány minősége okozza a problémát, hanem mi magunk azzal, hogy nem megfelelő méretű hegyezőbe tesszük a ceruzát. Léteznek ugyanis vastagabb ceruzákhoz használandó ceruzahegyezők – de találunk a boltok és webáruházak kínálatában fémből, fából és műanyagból készült, egy- és kétlyukú darabokat, sőt léteznek úgynevezett hegyezőgépek is. Lássuk, melyiket mire célszerű használni!

Kézi hegyezők

Ezek a klasszikus termékek, amelyeket mindannyian ismerünk, mindenki tolltartójában megtalálható az iskolás évei alatt. Rengeteg típus kapható belőlük az üzletekben, s látszólag csak a desingban és az árban van köztük különbség. A műanyag termékek akkor működhetnek jól, ha főleg puhább, rugalmasabb anyagú ceruzákkal dolgozunk, s ilyenkor is érdemesebb nem a legolcsóbb és legkönnyebb terméket a kosárba rakni, mert ezek élettartama sokszor meglehetősen rövid, s akár az első alkalommal megadhatják magukat. Ha mindenképpen műanyagot szeretnénk vásárolni, akkor célszerű megbízható gyártók termékét választani. Ilyen például az ICO, a Faber-Castell, a Stabilo vagy az Office Depot, melyek webshopunkban is elérhetők kedvező áron. A fából készült eszközök erősebbek, környezetbarátok – ebből is érdemes olyan márka mellett letenni a voksot, amely garancia a minőségre, mint például az ICO. A fémhegyezők jóval erősebbek műanyag és fából készült társaiknál, élettartamuk is hosszabb. Szépen dolgoznak, nem törik össze a ceruzát, gyorsan és hatékonyan lehet velük hegyezni.

Vásárolhatunk duplahegyezőt, ahogy fentebb már utaltunk a problémára, ezek általában úgy vannak kialakítva, hogy alkalmasak legyenek hagyományos és vastagabb ceruzákhoz is. Azért is érdemes a megbízható gyártók termékeihez ragaszkodni, mert vannak olyan terméktulajdonságok, amelyeket a boltban vagy a webshopban nézelődve nem biztos, hogy fel tudunk mérni – ilyen például a pengék minősége. Nem mindegy ugyanis, mennyi idő alatt kopnak el.

A tartályos darabok előnye, hogy tisztábban lehet velük dolgozni, nem kell attól félni, hogy az egész íróasztal tele lesz ceruzaforgáccsal a művelet végére.


Hegyezőgépek

Asztali hegyezőnek is nevezik őket, mivel többségüket rögzíteni lehet az asztallapra, s kézi tekerő segítségével igen gyorsan kihegyezhetjük akár a tolltartó teljes tartalmát. Léteznek pusztán műanyag, valamint fém és műanyag alapanyagú termékek is. Többségük megbirkózik a klasszikus és a vastagabb ceruzákkal is. Ha sok ceruzát használunk, vagy több iskolás korú gyerek tolltartójának tartalmát kell hétről hétre rendbe raknunk, akkor célszerű beruházni egy ilyen termékre, hiszen rengeteg időt (és energiát!) spórolunk meg vele, hiszen a fogantyút tekerni sokkal gyorsabb, egyszerűbb és kényelmesebb, mint – akár órákon át – kézi hegyezőt használni. Az ICO hegyezőgépei vagy a Deli termékei kiváló választást jelenthetnek, sőt az ICO termékpalettáján elemes hegyezőgép is megtalálható, amely még egyszerűbbé teszi a ceruzák hegyezését. Abban az esetben pedig, ha nem csak a minőséget, hanem a küllemet is fontosnak tartjuk, körülnézhetünk a különböző formák között: a hagyományos modellek és a hegyezőgépek között is találunk olyat, ami egy gyerek vagy egy felnőtt íróasztalának dísze lehet.