Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.

Kárügyintézés, Áruátvétel

Áruátvételi tájékoztató és kárügyintézési információk


Témakörök:

Általános átvételi tájékoztató 

Kérjük, hogy futárszolgálattal történő kiszállításoknál az alábbiakat szíveskedj betartani az esetleges panaszok (szállítás során bekövetkezett sérülések miatti és egyéb igények) érvényesítése érdekében:

  1. Kérjük, minden esetben ellenőrizd a mennyiséget a futár jelenlétében, vagyis azt, hogy a fuvarlevélen feltüntetett és az átvett csomagok darabszáma megegyezik-e. 
  2. Kérjük, minden esetben ellenőrizd a külső csomagolást, ragasztást, és sérülés esetén a futár jelenlétében vegyél fel jegyzőkönyvet, illetve készíts fényképeket. Ha a csomag átvételekor külsérelmi nyomot észlelsz, lehetőséged van felbontani a csomagot.. 
  3. Sérült csomag esetén a csomag átvételét megtagadhatod, és azt a futárral visszaküldheted a részünkre. Erre természetesen sérülésmentes csomag esetében is lehetőséged van, ha a jogszabályban biztosított elállási jogodat gyakorolni kívánod. 
  4. Jegyzőkönyv felvétele esetén kérjük, hogy a jegyzőkönyvet és a sérülésről készült fényképeket az átvételtől számított 1 munkanapon belül küldd el a részünkre a logisztika@bestbyte.hu email címre.
  5. Felhívjuk szíves figyelmedet, hogy a szállítás során bekövetkezett sérülések miatti panaszok megalapozottságát esetileg vizsgáljuk. Az eredményes panaszkezelés érdekében fontos, hogy átvételkor a fentiek szerint járj el.


TV átvétel kiemelten kezelendő 

Tekintettel arra, hogy az utóbbi időben megsokszorozódott a kiszállított nagyméretű televízióknál észlelt sérülések száma, kérünk, hogy az alábbiakat szíveskedj betartani az esetleges panaszok érvényesítése érdekében:

  1. Minden átvételnél győződj meg a külső csomagolás sértetlenségéről. Tekintettel a televíziók sérülékenységére, a csomagoláson lévő legkisebb deformáció is utalhat belső sérülésre. Tipikus sérülések a dobozon: beszakadás, nyomódás, sarokrész ütődése, zúzódás, stb. A lenti képek az ilyen, tipikus sérülések beazonosítását segítik.

Kárügyintézés, ÁruátvételKárügyintézés, ÁruátvételKárügyintézés, Áruátvétel

  1. Ha a fent leírt bármelyik tipikus sérülést, vagy bármilyen más jellegű külső sérülést, vagy arra utaló gyanús jelet észlelsz, kérjük, feltétlenül vegyél fel jegyzőkönyvet a futár jelenlétében, és dokumentáld a sérülést fényképekkel is. A futárnál minden esetben van jegyzőkönyv, és külső sérülés esetén minden esetben köteles megvárni a jegyzőkönyv felvételét. Ezekben az esetekben lehetőség van a csomag kibontására is.
  2. Sérült csomag esetén a csomag átvételét megtagadhatod, és azt a futárral visszaküldheted a részünkre. Erre természetesen sérülésmentes csomag esetében is lehetőséged van, ha a jogszabályban biztosított elállási jogodat gyakorolni kívánod.
  3. Kérjük, hogy a jegyzőkönyvet, valamint a sérült csomagolásról, termékről készült fényképeket az átvételtől számított 1 munkanapon belül küldd el a részünkre a logisztika@bestbyte.hu  email címre.
  4. Felhívjuk szíves figyelmedet, hogy a szállítás során bekövetkezett sérülések miatti panaszok megalapozottságát esetileg vizsgáljuk. Az eredményes panaszkezelés érdekében fontos, hogy átvételkor a fentiek szerint járj el.


TUDTAD?

Ha a csomag átvételekor külsérelmi nyomot észlelsz, a futár jelenlétében felbonthatod a csomagot, és a sérülésről jegyzőkönyvet vehetsz fel. Az eredményes panaszkezelés érdekében kérjük, hogy ezen jogoddal minden esetben élj.