Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
ribbon-background
ribbon-background
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Laptopok
Laptop akció
Laptop Windows-zal
Kiegészítők
Számítógép
Kellékek
Nyomtatás
PC periféria
PC komponens
TOP márkák
Szoftver

Laptop Windows-zal

(235 termék)
/ 7 oldal
/ 7 oldal

Laptop Windows-zal : jól működő gép egyetlen gombnyomásra

Egy laptop operációs rendszerrel akkor jó választás, ha nincs saját Windows licenszünk, de szeretnénk költséghatékony módon azonnal használható notebookhoz jutni. Egy laptop Windows 10 operációs rendszerrel vásárolva ugyanis jóval olcsóbb, mint ha külön vesszük meg a gépet és külön az oprendszert – míg az utólag vásárolt legolcsóbb Windows is pár tízezer forint körül kapható, a gyárilag telepített változat jóval szerényebb pluszt költséget jelent. Ráadásul, ha az adott laptop Windows operációs rendszerrel kerül a birtokunkba, a rendszer telepítésével, beállításával sem kell bajlódnunk. A gyárilag telepített operációs rendszer további előnyökkel is jár. Lássuk, melyek ezek.

Az előre telepített operációs rendszer legfontosabb előnyei

A pénzügyi és kényelmi szempontokok mellett a gyárilag telepített oprendszer további előnyökkel is jár. Az ilyen gépet csak be kell kapcsolni, és kész is - gond nélkül működik, ráadásul egyetlen gombnyomással újratelepíthető a rendszer. A gyári Windowssal telepített gép szervízelése garantáltan problémamentes, és ha gond adódik az operációs rendszer működése miatt, a garancia a szoftveres hibákra –a Windows visszaállítására - is kiterjed, ami utólag felrakott Windows esetében nem feltétlenül evidens. Vagyis ha utólag tesszük fel a Windows-t a gépre, extra költségekkel és nem kevés bosszúsággal járhat, ha gond adódik a gépünkkel, és szeretnénk a garanciális jogainkat érvényesíteni,

Az a plusz néhány ezer forint, ami a gyárilag telepített Windows ára, elhanyagolhatótöbblet költség, ha jobban belegondolunk és figyelembe vesszük a nem jogtiszta forrásból származó operációs rendszerrel járó kockázatokat. A netről letöltött Windows ugyanis rejtett, ártó szándékú kódrészeket tartalmazhat, a telepítése macerás, nem tartalmaz terméktámogatást, vagyis nem kapja meg az új funkciókat, biztonsági frissítéseket és nem mellékesen bűncselekménynek számít. Ráadásul – ha minden igaz - a jogtiszta forrásból származó Windows 10 felfrissíthető lesz majd az új Windows 11-re, ha tehát nem Linux operációs rendszert akarunk az új gépünkön, és nincs még Windows licenszünk, biztosan megéri gyári Windows-zal telepített számítógép mellett döntenünk.

Melyik Windows 10 verziót szeretjük?

A Microsoft operációs rendszere különböző verziókban érhető el, érdemes tehát megfontolni, melyik Windows 10 változatra van szükségünk.

A Windows 10 Home az alap verzió, és egy átlagos otthoni felhasználó számára minden olyan funkciót tartalmaz, amelyre a napi feladatokhoz és a hatékony működéséhez szükség lehet. Ilyen pl. a Windows Hello, amely az arcfelismerés, az ujjlenyomatok vagy a PIN-kódok használatával gyors, biztonságos és jelszó nélküli módszert kínál az eszközök zárolásának feloldásához, vagy az eszköztitkosítás, melynek segítségével csak jogosult személyek férhetnek hozzá az eszközeinkhez, adatainkhoz. De ebben a verzióban már megtalálható a tűzfal és hálózatvédelem, a szülői felügyelet, vagy a Windows Defender víruskereső. A legtöbb otthoni felhasználó számára készült gép, gamer laptop, érintőképernyős laptop esetében ez a verziójú Windows van előre telepítve.

A Windows 10 Pro a profi felhasználók és kisebb vállalkozások számára ideális választás. Minden olyan funkciót tartalmaz, amely a Home kiadásban megtalálható, de számos további extrát is kínál. Ilyen pl. a Bitlocker eszköztitkosítás, amely mindent zárol a gépen a gép elvesztése, vagy ellopása esetén, az adatszivárgást megakadályozó Windows Információvédelem, a távoli felügyelet lehetősége, vagy a speciális biztonsági és hálózati házirendek definiálásának lehetősége stb. A drágább, üzleti célú gépek esetében találkozhatunk ezzel a változattal. (A Windows Enterprise és Windows Educational változatok csak speciális mennyiségi licencszerződésekkel érhetők el, így az ilyen rendszerekkel telepített gépek kereskedelmi forgalomban nem kaphatók).