Office Depot – Az Irodabirodalom

Az Office Depot irodaszereket értékesít több ügyfélnek és több országban, mint bármely más társaság. A floridai székhelyű cég egyesült az OfficeMax-szel, így a világ vezető globális irodaszer értékesítője lett. 2014-ben 16 Mrd. dollár forgalmat bonyolított 54 országban. Az Office Depot világszerte közel 2.000 áruházzal rendelkezik, és mintegy 56.000 alkalmazottnak ad munkát.

Office Depot név mára fogalommá vált: mindenhol a megbízható minőség, a kedvező árak, a széles választék és a kiterjedt szolgáltatási kör szinonimája.

Office Depot – Magyarországon

Az Office Depot 1986-ban alakult a floridai Delray Beachben. Magyarországon 1997 óta van jelen. Első áruházát 1997 novemberében nyitotta meg a budapesti Pólus Centerben, melyet folyamatos bűvülés követett, jelenleg Magyarországon 9 áruházat működtet, közel 200 munkavállalót foglalkoztat és a 2015-ös árbevétele mintegy 5,6 milliárd forint volt.

Az Office Depot 2012. végén eladta magyarországi leányvállalatát, az 1997-ben alapított Office Depot Hungary Kft-t, a Central Fund pénzügyi befektet? Alapnak. Az Alap által megvásárolt magyar cég továbbra is hosszútávon használhatja az Office Depot márkanevet, és forgalmazhatja az Office Depot védjeggyel ellátott termékeket (Office Depot, Niceday, Realspace, Foray márkák). Ezen kívül változatlanul magas színvonalon szolgálja ki nemzetközi és magyarországi partnereit és vevőit az áruházaiban, az Interneten, a katalóguson és értékesítési csapatán keresztül.

A Central Fund mögött álló „Centrál Csoport” három pénzügyi Alapot kezel. Az Alapok Magyarországon sikeresen működű vállalkozásokban tulajdonosok.

A cégtulajdonosok hosszú távú elkötelezettségét a vállalat iránt bizonyítja, hogy a pénzügyi szakmai feltételek biztosítása mellett felkérte az Office Depot Hungary Kft. alapítóját és korábbi vezérigazgatóját, dr. Miholek Istvánt a vállalat magas színvonalú irányítására. Céljuk a tulajdonváltással kapcsolatos kereskedelmi és pénzügyi folyamatok zavartalan lebonyolítása, valamint olyan vállalati értékrend kialakítása, amelyben a vevők igényeinek messzemenő kielégítése a legfőbb szempont. Ennek érdekében beszállítóinkat és termékeiket továbbra is folyamatosan ellenőrizzük, munkatársainkat pedig magas szintű oktatásban részesítjük.

Az Office Depot az egyetlen olyan vállalat Magyarországon, amely az otthoni dolgozószobától a nagy irodaházakig a berendezési tárgyak és technikai eszközök teljes skáláját kínálja. 700 különféle saját márkás - Office Depot, Niceday, Foray és Realspace- termékünk van , amelyek a forgalom egyre nagyobb részét teszik ki. A valódi "irodabirodalom", választékából - több, mint 16.000-féle cikk - a gemkapocstól a bútorokon át a számítógépekig minden beszerezhető, nemcsak az áruházakban, hanem katalógusból telefonon, faxon és e-mailen is. Termékskálánkon a papír-írószer, az iroda- és számítástechnikai berendezések, valamint az irodabútorok találhatók meg. Visszavásárlási garanciát nyújtunk, vállaljuk az irodák megtervezését, az irodai- és számítástechnikai berendezések üzembe helyezését, nyomdai és egyéb kiegészítő szolgáltatásokat is végzünk: így itt egy helyen minden megtalálható, ami a kényelmes és eredményes irodai munkához szükséges. Az áruválasztékot folyamatosan bővítjük, hogy vásárlóink mindig megkapják a számukra árban és típusban leginkább megfelelő termékeket.

Áruházainkban óriási tintapatron- és tonerválasztékkal, házhozszállítással várjuk a vevőket.

A kor igényeinek megfelelő webáruházat üzemeltetünk, ahol a nap 24 órájában fogadjuk a megrendeléseket.


2020. szeptember 1-től Magyarországon az Office Depot brand kizárólagos használati jogosultsága a Bestbyte Kft-t és a Ramiris Europe Kft-t illeti meg.

Mindkét cég tulajdonosai és vezetői legfőbb törekvése az, hogy az elkövetkezendő években az Office Depot Magyarországon olyan jól prosperáló, biztos pénzügyi alapokon nyugvó áruházi, B2B és Internet csatornákon értékesítő vállalat legyen, mely vezető a hazai irodaszer piacon és hosszú távon is megbízható partnere a vevőknek és a szállítóknak egyaránt.


Üdvözlettel:

Office Depot Csapat