Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Székek, fotelek
Kiegészítők
Bútor családok
Fémbútorok
/ 4 oldal
Parkettagörgő 10-es
Raktáron
999 Ft

Antares Bistrot fekete fogas
Raktáron
45 999 Ft

Tappancs P.11
Raktáron
889 Ft

/ 4 oldal

Szék és bútor kiegészítők

Hogy mennyire lesz praktikus és esztétikus az irodánk, azt nemcsak a bútorok, hanem a szék és bútor kiegészítők is meghatározzák – ahogy mondani szokás: az ördög a részletekben rejlik. Hiába van kényelmes, öblös „főnöki” székünk, ha minden este fájó háttal kelünk fel belőle, körülötte pedig fel van karistolva a parketta; hiába a drága és elegáns bútorok, ha különféle ruhadarabok borítanak minden szabad felületet. Egy irodába vagy dolgozószobába természetesen másfajta bútorszerelvények és kiegészítők kellenek, mint mondjuk egy fürdőszobába. Lássuk, mik is lehetnek ezek.

Az irodákban jellemzően forgószékeket használunk. Ezek a speciális székek nemcsak gurulnak és a tengelyük körül forgathatóak, de a magasságuk is állítható: a különböző funkciókhoz mind más és más alkatrészek szükségesek. Ezek egyike a lábcsillag, vagy más néven lábkereszt, aminek a feladata a székszerkezet megtartása, illetve a terhelés egyenletes elosztása a padlón. A lábcsillagba csatlakozik felülről az emelést biztosító gázlift, alulról pedig a görgők. Anyaga általában műanyag vagy fém; utóbbi tartósabb, nemesebb anyag, ami természetesen az árában is tükröződik.

A forgószékek másik fontos alkatrésze a görgő, amelyből kínálatunkban kétféle is található. Mi a különbség köztük? A puha burkolatokon, amilyen a szőnyegpadló vagy a linóleum, kemény futófelületű görgős forgószéket ajánlott használni. A kemény felületű padlóra – parkettára, laminált padlóra vagy járólapra – ellenben puha futófelülettel rendelkező, gumírozott görgő való. Ez az úgynevezett parkettagörgő egyrészt védi a padlót, másrészt pedig kissé fékezi is a görgőt, hogy használat közben ne guruljon hátra már a legkisebb mozdulattól is.

A magasított forgószékeknél előfordulhat, hogy nehezebben tudunk felülni rájuk, pedig roppant kellemetlen, ha a szék kigurul alólunk, a komikus hatásról nem is beszélve. Ilyen esetben, vagy ha egyszerűen nincs szükségünk guruló munkaszékre, hanem inkább fix helyzetűt szeretnénk helyette, vásároljunk forgószékhez való tappancsokat, amik a lábcsillagot egy pontra rögzítik.

A szék által okozott sérüléseket padlóvédő székalátéttel tudjuk megelőzni. Ezek a színtelen alátétek PVC-ből készülnek, felületük kopásálló és könnyen tisztítható, lekerekített sarkuk pedig esztétikussá teszi külsejüket. Megóvják a padló épségét a karcolásoktól és kopástól, megakadályozzák a cipőtalp vagy kiömlő folyadék által okozott elszíneződéseket, illetve a fizikai hatások (pl. hegyes cipősarok, égő cigaretta stb.) által okozott sérüléseket is.

A hát- és lábtámasz védi az ízületeink egészségét, amit az ülőmunka ugyancsak próbára tesz. Megelőzi a derék- és hátfájást, illetve a porckorong-problémák kialakulását.

Ülés közben a szék háttámlájára nehezedünk: ilyenkor a derékizmaink elernyedt állapotban vannak, a gerincünkön lévő úgynevezett fiziológiás görbületek pedig eltűnnek. Az ülő ember olyan természetellenes testtartást vesz fel, ami hosszabb-rövidebb idő után nyak-, derék- és fejfájáshoz vezet. A megfelelő méretű és helyzetű háttámasz – amely az ágyéki görbület mögé helyezve megtámasztja a medencecsont felső részét és a derekat –, csökkenti a gerincre nehezedő terhelést. A lábtámaszok szintén ezt a célt szolgálják. Ezek csúszásmentesek, magasságuk és dőlésszögük állítható, hogy mindenki megtalálja a számára kényelmes pozíciót.

A fogas a praktikum mellett esztétikai szerepet is betölt az irodában: nem kelt éppen professzionális benyomást, amikor az irodabútorokon és a székek háttámláján kallódnak a kabátok, zakók és blézerek. Nem mindegy azonban, hogy egy tekintélyt parancsoló ügyvédi irodába vagy egy fiatalos munkahelyre keresünk ruhafogast. Kínálatunkban a klasszikus és elegáns, tömör fa fogastól kezdve a modernebb külsejű, ezüstszürke modellekig mindenki megtalálhatja a neki tetsző stílust.

Elegáns és praktikus kiegészítője az íróasztal környezetének egy térkép vagy földgömb irodában és otthon egyaránt. A stílushoz illeszkedő asztali lámpába már csak a megfelelő izzót kell kiválasztani, hogy hideg vagy meleg fénye mellett bármikor dolgozhassunk.