Kezdőlap
Kosár tartalma
Üres kosár
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
Kezdőoldal / E-hulladék átvétel

E-hulladék átvétel

Kedves Vásárlóink!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a hulladékká vált elektromos és elektronikus berendezések kizárólag az egyéb háztartási hulladéktól elkülönítve, szelektíven gyűjthetőek és ártalmatlaníthatóak!

Erre figyelmeztet a termékeken, vagy az egyéb tájékoztató anyagokon feltüntetett, elkülönített hulladékgyűjtésre utaló áthúzott, kerekes gyűjtőedény jelölés is.

Mit jelent a használt vagy hulladékká vált elektromos és elektronikus berendezés?

Lehet ez akár még működő, de már nem használt eszköz, vagy működésképtelen berendezés is. Legyen az energiatakarékosra cserélt régi fagyasztó, elromlott bojler, sérült okostelefon, meghibásodott mosogatógép vagy mikrohullámú sütő.

Az elektromos és elektronikus berendezések hulladékai (e-hulladékok) közé tartoznak többek között a különböző:

 • számítástechnikai berendezések, mint például asztali számítógépek, monitorok;
 • szórakoztató elektronikai cikkek, mint például TV, játékkonzol, házimozi;
 • távközlési berendezések, mint például okostelefonok;
 • háztartási kisgépek, mint például porszívók, hajszárítók, turmixgépek, kenyérpirítók;
 • háztartási nagygépek, mint például hűtőszekrények, mosógépek, tűzhelyek;
 • lámpák, fényforrások, mint például egyenes vagy kompakt fénycsövek.

Miért lehet veszélyes az e-hulladék?

Az elektromos és elektronikus berendezésekben található egyes alkatrészek tartalmazhatnak veszélyes anyagokat (például kenőolaj, kondenzátor, higany), melyek a kommunális hulladékokkal együtt kezelve komoly környezeti és természetvédelmi problémákat okozhatnak, ezért fontos, hogy ne tegyük őket a kukába, az utcára (lomtalanítás során sem), és ne helyezzük ki őket a természetbe sem.

Az e-hulladékot a kommunális hulladéktól elkülönítetten kell gyűjteni, nem kerülhet a települési hulladékok gyűjtésére szolgáló gyűjtőedénybe, települési hulladékként nem ártalmatlanítható.

Az emberi egészség és a környezet tisztaságának megóvása érdekében a berendezések használata során a használati utasításban található előírásokat maximálisan be kell tartani.

Egyes, az általunk forgalmazott berendezések tartalmazhatnak Li-Ion, Ni-Mh, Ni-Cd akkumulátorokat is. Az elemek és akkumulátorok pontos típusa az elektromos és elektronikus berendezés csomagolásán és/vagy használati utasításában található meg. Az elhasznált akkumulátorok veszélyes hulladéknak minősülnek, ezért azok felhasználó általi eltávolítása nem javasolt. Amennyiben a berendezésekben található akkumulátor cseréje szükséges, keresse fel szervizhálózatunk valamelyik tagját és kérje szakember segítségét. Az elhasznált elemek és akkumulátorok veszélyes hulladéknak minősülhetnek, ezért a települési hulladéktól elkülönítve, szelektíven kell gyűjteni.

Mit tehet, ha használt vagy hulladékká vált elektromos vagy elektronikai berendezése keletkezett?

A környezetvédelmi jogszabályok előírásai alapján fogyasztónak minősülő vásárlóink, illetve a természetes személy hulladékbirtokosok számára biztosítjuk, hogy használt vagy hulladékká vált elektromos és elektronikus berendezéseiktől térítésmentesen válhassanak meg.

Társaságunk az alábbi üzleteiben, nyitvatartási időben, átvételi pontokat működtet:

 • BestByte Allee (Allee Bevásárlóközpont)

1117 Budapest, Október huszonharmadika utca 8-10.

 • BestByte Eger (Agria Park)

3300 Eger, Törvényház utca 4.

 • BestByte Győr (Győr Plaza)

9024 Győr, Vasvári Pál út 1/A.

 • BestByte Kecskemét (Malom Központ)

6000 Kecskemét, Korona utca 2.

 • BestByte Nyíregyháza (Korzó Bevásárlóközpont)

4400 Nyíregyháza, Nagy Imre tér 1.

 • BestByte Orosháza

5900 Orosháza, Kistemplom utca 2/A.

 • BestByte Székesfehérvár (Prémium Center)

8000 Székesfehérvár, Balatoni út 44-46.

 • BestByte Törökbálint (Atlanta Center)

2045 Törökbálint, Dulácska utca 2.

De vásárlóink bármelyik elektromos és elektronikus berendezést értékesítő kereskedőnél is térítésmentesen leadhatják használt vagy hulladékká vált berendezéseiket, hiszen Társaságunk az elhasznált elektromos és elektronikus berendezések átvételével, visszavételével, gyűjtésével és kezelésével kapcsolatos valamennyi felmerülő költséget viseli és erre garanciát vállal.

Felhívjuk figyelmüket, hogy átvételi pontjainkon csak a kisméretű, háztartásban képződő használt elektromos, elektronikai berendezést vagy e-hulladékot áll módunkban átvenni (melynek egyik oldala sem haladja meg a 25 cm-t). Például vasalót, vízforralót, elektromos borotvát, telefonokat, LED izzót, akkumulátoros csavarozót. Amennyiben az e-hulladék (például tönkrement szárítógép, lecserélt páraelszívó) mérete meghaladja az üzleteinkben leadható használt vagy hulladékká vált elektromos és elektronikai berendezés méretét, akkor a 1151 Budapest, Harsányi Kálmán utca 85. szám alatt található telephelyünkön biztosítjuk az e-hulladékok visszavételét, nyitvatartási időben. Továbbá általános szabály, hogy a használt vagy hulladékká vált elektromos, elektronikai berendezések a települési hulladékudvarokban is leadhatók. Az Önökhöz legközelebbi, e-hulladék átvételét is biztosító hulladékudvarról a közterület-fenntartó vállalat vagy az önkormányzat weboldalán tájékozódhatnak.

Társaságunk a vásárolt berendezéssel azonos mennyiségű és azonos használati célú használt vagy hulladékká vált elektromos, elektronikus berendezés átvételét házhozszállítás esetén is ingyenesen biztosítja.

Megtagadható-e a felajánlott e-hulladék átvétele?

Amennyiben a használt vagy hulladékká vált elektromos, elektronikus berendezés a visszavételt végző egészségére vagy testi épségére súlyos veszélyt jelent, Társaságunk az elektromos, elektronikus berendezés visszavételét megtagadhatja.

További információk

Társaságunk a felelősségteljes terméktervezéssel, környezetbarát megoldások alkalmazásával, és előremutató újításokkal, elkötelezetten járul hozzá környezetünk védelméhez.

Az általunk forgalmazott elektromos és elektronikus berendezések a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak is megfelelnek. A gyártás során általunk felhasznált alapanyagok kiválasztásánál elsőbbséget biztosítunk azon anyagoknak, melyeknek környezetre gyakorolt hatásai kedvezőbbek, újrafelhasználásra, vagy újrafeldolgozásra alkalmasabbak.

A BestByte környezetbarát megoldásairól, hulladékkezelési politikájáról a kornyezetvedelem@bestbyte.hu e-mail címen érdeklődhet.

Utoljára megtekintve