Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Székek, fotelek
Irodai munkaszékek
Irodai fotelek
Tárgyalószékek
Speciális székek
Gamer székek
Kiegészítők
Bútor családok
Fémbútorok

Gamer székek

(142 termék)
/ 4 oldal
Playseat Floor Mat szőnyeg
Raktáron
14 999 Ft

Playseat Evolution Alcantara
Raktáron
119 999 Ft

/ 4 oldal

Gamer szék és gamer asztal nem csak játékosoknak

A gamer szék - és újabban a gamer asztal – térhódítása megállíthatatlannak tűnik. Nevükkel ellentétben nem csak a számítógépes játékok kedvelőinek tesznek jó szolgálatot, hanem mindenkinek, aki ülő munkát végezve napi több órát tölt a számítógép előtt. A számítógépes játékosok igényeire szabott bútorok kínálata óriási. Összegyűjtöttük Önnek a legfontosabb információkat, amelyek alapján ki tudja majd választani az Önnek leginkább megfelelő terméket.

A gamer székek, gamer asztalok valójában azt a célt szolgálják, arra tervezték őket, hogy játék - vagy egyéb számítógép előtt végzett tevékenység - közben felvehessük a helyes testtartást. A megfelelően kialakított bútor támogatja az egészséges testtartást, ezáltal hosszú órákon keresztül kényelmes ülést biztosít. A rossz ülő testtartás megterheli a gerincoszlopot, hát- és vállizmokat, izületeket, hosszú távon krónikus fájdalmat okozhat. A helytelen tartású gerinc, az előreejtett váll a belső szerveket sem kíméli. Összenyomja a bordákat, lehetetlenné teszi a mély légzést. Ezáltal csökken az oxigénszint, ami tejsavat termel és fáradtságot okoz. Valamint a lábak vérellátását is csökkenti, növelve a vérrögképződés veszélyét. Ilyen sok fiziológiás folyamatot befolyásol a helyes testtartás. Ezek után – ha már munkánkból vagy szenvedélyünkből kifolyólag – kénytelenek vagyunk órákat ülni, legalább tegyünk meg mindent, hogy minimálisra csökkentsük az ártalmakat egy ergonómikus szék vagy asztal beszerzésével.

A gamer szék nem csak megjelenésében különbözik a hagyományos forgószéktől. Sokkal kényelmesebb, mint az irodai szék. Ennek oka, hogy jobb párnázással és több beállítási lehetőséggel rendelkezik. A legtöbb gamer széknek nem csak az ülésmagassága, háttámla magassága és dőlésszöge, karfa magassága, helyzete állítható több pozícióba, hanem egyes modellek olyan extra funkciókkal is rendelkeznek, mint például a kihúzható lábtámasz vagy fékezhető kerekek.

  1. A vastag párnázat a hát és a vállak optimális megtámasztásával támogatja a hosszú számítógépes munkameneteket. A magas háttámlával és nyaktámasz párnákkal, derék tájéki és alsó/hátsó támaszokkal rendelkezik. A gerincoszlopot megtámasztó háttámlának 100°-130° szöget kell bezárnia a padló síkjával. Így egyenes marad a gerincoszlop. A szék nyakat és derekat megtámasztó párnái támogatják az optimális gerincgörbét. A helyes gerinctartással való ülés elősegíti a mélyebb légzést, akár 30% -kal több oxigén juthat így a testünkbe.
  2. A másik fontos kritérium a karfa. Ez támasztja meg az alkart, megakadályozva így a váll- és karizmok folyamatos terhelését. Az alkar alátámasztása megkönnyíti a játékos dolgát, valamint jó hatással van az izmok, ízületek állapotára.
  3. Az ülőalkalmatosságunk kiválasztásához vegyük figyelembe a szék maximális teherbírását. (Célszerű a testsúlyunknál 10-20 kilogrammal nagyobb teherbírású széket választani.)
  4. A testsúlyunk mellett a testmagasság is számít. Hiszen egy túl kicsi vagy túl nagy háttámla hamar hátpanaszokat okozhat.
  5. Az ülőfelületnek elegendő helyet kell biztosítania bármilyen ülési pozíció felvételéhez. Hiszen nem csak „szabályosan” ülhetünk egy széken: egyesek szeretnek széles terpeszben ülni, míg mások a törökülést érzik kényelmesnek.
  6. A kárpit anyagának kiválasztására is fordítsunk figyelmet. A valódi bőr igaz nem olcsó, de cserébe hosszú életű, kényelmes és elegáns. A műbőr vagy textil borítású székek ára kedvezőbb, viszont ezek az anyagok általában kevésbé tartósak. Léteznek a szellőzést elősegítő hálós anyaggal kárpitozott székek is, ezekbe garantáltan nem fogunk beleizzadni több óra ülés után sem.
  7. A játékosok számára tervezett íróasztal a speciálisan nekik konstruált ergonomikus székhez hasonlóan korszerű dizájnnal, két monitor számára is elegendő munkafelülettel és sok beállítási lehetőséggel rendelkezik olyan extrákkal kiegészítve, mint a fejhallgató- vagy pohártartó és a kábelrendszerező.

Egy kiváló minőségű gamer szék olcsón is a tulajdonába kerülhet, ha figyelemmel kíséri akcióinkat. Kínálatunkban az egyszerűbb típusoktól kezdve a minden extrákkal felszereltekig mindenki megtalálja a kedvére való modellt. Ügyeljen gerince egészségére aktív életmóddal és az igényeihez maximálisan illeszkedő bútorzat megvásárlásával.