ribbon-background
ribbon-background
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Létesítmény üzemeltetés
Higiéniai termékek
Biztonságtechnika
Vendéglátás
Csomagolástechnika
Karbantartás, barkács
/ 1 oldal
/ 1 oldal

Ragasztószalag, csomagzáró gép, költöztető doboz – profi csomagolástechnika

Csomagolástechnikai termékekre szinte minden típusú és méretű vállalkozásnak szüksége van. A megőrzendő iratok tárolásához, és a napi ügymenetben előforduló csomagküldési feladatokhoz még egy egyszerű irodában is szükség van a következő eszközökre: kartondoboz, ragasztószalag, légpárnás boríték. Nem beszélve például egy webáruházról, ami az utolsó golyóstollat is köteles a sérülésmentességet garantáló csomagolásban eljuttatni a címzetthez. Itt már mindenképp szükség lesz egy csomagzáró gépre is. A megfelelő csomagolás a feladó felelőssége. Lássuk tehát a fő szempontokat!

Költöztető doboz

Az első és legfontosabb mindenképpen a doboz. Postázó vagy költöztető doboz néven is ismerhetjük ezt a merev falú, hullámkartonból készült, többféle méretben kapható, erős és strapabíró csomagolóanyagot. A kedvező helykihasználás érdekében általában lapra hajtogatva kaphatók, és a vevőnek kell őket összehajtogatnia.

Ragasztó

Bepakolás után a lezárás egy megfelelő ragasztószalaggal pár pillanat alatt elvégezhető feladat. Fontos, hogy kifejezetten az erre a célra kifejlesztett csomagzáró ragasztószalagot válasszuk, mert ennek használatával garantáltan zárva marad a csomagunk. A ragasztószalagok és egyéb csomagolástechnikai anyagok számtalan típusban és méretben, nagy választékban kaphatóak. Létezik áttetsző, extra erős, kétoldalas vagy visszaszedhető modell is. Mindig a célnak legmegfelelőbbet válasszuk.

Kézi csomagzáró gép

Ha nagy mennyiségben csomagolunk és postázunk, mindenképpen érdemes beszerezni egy kézi csomagzáró gépet, melynek használatával jelentősen meggyorsíthatjuk és megkönnyíthetjük munkánkat. A csomagzáró gépek használata egyszerű, de pár alapvető dologgal érdemes tisztában lenni. A különféle ragasztószalagoknak a vastagsága, tapadóereje is különbözik, ezért használat előtt mindig végezzünk egy próbát. A próbaragasztásnál a kézi ragasztógép tekercselőjével állítsuk be a feszességet az optimális működés érdekében. A ragasztószalagot mindig a megfelelő irányban helyezzük a ragasztógépre, különben a görgőre fog tapadni. A ragasztás befejeztével egy határozott mozdulattal, csuklónkat lefelé, karunkat felfelé mozdítva tépjük el a ragasztószalagot. Ezután a gép műanyag simítórészével légmentesen rögzítsük a ragasztót a kartondobozon. A kézi csomagzárók többsége a maximum 50 mm szélességű ragasztószalagokhoz ideális: 30–35 mm-es szalagokkal is működnek, de a 48–50 mm széles ragasztószalagokkal a legkönnyebb a használatuk.

Térkitöltők

Készen is van a doboz, de előfordulhat, hogy termékünk nem tölti ki teljesen a rendelkezésre álló teret. Ilyen esetben a legcélszerűbb valamilyen térkitöltő anyagot használni. Ez lehet térkitöltő hab, vagy egyéb granulátum típusú töltőanyag. Ha a postázandó termék törékeny vagy könnyen sérül, hasznos magát a terméket is valamilyen puha anyagba, például légpárnás fóliába csomagolni. Ha a térkitöltés elmarad, a termékünk ide-oda fog verődni a dobozban, ezáltal könnyen megsérülhet, ami pedig nagyobb kárt eredményezhet, mint amennyibe a térkitöltő anyag került volna.

Légpárnás boríték

Ha a sérülékeny küldeményünk kisebb méretű, nem szükséges dobozba tennünk és gondosan kipárnáznunk, mert egyszerűbb megoldás is létezik a csomagolására: a légpárnás boríték. A közismert nevén „pukkantós” fóliával bélelt boríték különböző méretekben kapható. A levegővel töltött párnácskák kibélelik a borítékot, és megakadályozzák, hogy a benne lévő küldemény a környezet kemény felületeivel ütközve károsodjon. Manapság már elég nagy méretű légpárnás tasakok is forgalomban vannak. Ha egy ilyenbe belefér a küldemény, nem lesz szükségünk kartondobozra, térkitöltő anyagra és ragasztószalagra sem. Elég ráírni a címzést a borítékra egy jól fogó filctollal, és már viheti is a futár.

Ne felejtsük el a termékhez csatolni a számlát, minden tudnivalót és ismertető anyagot. A pontos címzés is elengedhetetlen ahhoz, hogy a csomag biztosan célba érjen. Ezt kézzel is ráírhatjuk a dobozra vagy borítékra, de egy nyomtatott címzés vagy etikett használata esztétikusabbá teszi küldeményünk megjelenését.