Kezdőlap
Kosár tartalma
Üres kosár
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
Kezdőoldal / Otthon, háztartás / Konyhai eszköz és edény / Edény

Edény

{{totalCount}} találat
találat/oldal
Rendezés:
Nincs találat.
{{ComputedLoadMoreText}}
{{totalCount}} termékből {{dataLength}} darabot már láttál

Hány edény, serpenyő, fazék szükséges egy jól működő konyhához?

A jól működő, praktikus konyhához érdemes optimalizálni az edények számát. Ha most alakítjuk ki első saját konyhánkat, akkor célszerű már eleve átgondoltan, tervszerűen megvásárolni az edénykészletet vagy külön beszerezni a szükséges serpenyőket, lábasokat. Ha már hosszabb ideje működtetünk háztartást, akkor valószínűleg épp az edények túl nagy mennyisége okoz problémát. 

Mindenkinek mások a főzési szokásai. De a legfontosabb dolog, amire a konyhafelszerelés megvásárlásakor mindenkinek törekednie kell, az a minőség. Egy minőségi edénykészlet, serpenyőszett akár évtizedekig is elkísér bennünket.

A jó minőségű fazekakat, serpenyőket arról lehet felismerni, hogy van súlyuk, mivel aljuk különböző fémek ötvözetéből készül, melyek hőtágulása különböző, ezért a fazék egyenletesen melegszik át, egyenletesen adja tovább a hőt a benne készülő ételnek, így az nem ég oda.

A konyhai edények között van pár alapvető kellék, amire mindenképpen szükségünk van, amelyek nélkül nem lehet sütni vagy főzni. Kelleni fog fedővel ellátott fazékból 3-4 darab, serpenyőből 2-3 és tepsiből 1-2 darab, különböző méretben, esetleg egy tortaforma. Nagy fazék szükséges a leveseknek, főzeléknek, tésztafőzéshez, a kisebbek a rizshez, tarhonyához, krumplihoz, főtt tojáshoz valók. Egy magas falú, rozsda- és tapadásmentes serpenyő szükséges a ragukhoz, szószokhoz, rántottának, illetve olajban sütéshez húsokhoz és egyéb ételekhez, mennyiségtől függően különböző méretben. A serpenyők közé tartozik a palacsintasütő is, amelynél kivételesen nem probléma, ha vékonyabb az alja, hiszen pillanatok alatt elkészül a palacsinta, nem sütünk benne órákig. Ha indukciós tűzhelyünk van, fokozottan figyeljünk rá, hogy ilyen tűzhelyen is használható, mágnesezhető aljú edényeket vásároljunk, például indukciós palacsintasütőt, amellyel garantáltan egyenletes, aranybarna palacsintát süthetünk.

A serpenyők ma már többféle rozsdamentes vagy tapadásmentes bevonattal kaphatók. Ha teflon bevonatút választunk, ügyeljünk rá, hogy az mindig ép legyen, ha megsérült, cseréljük ki, ugyanis a teflon rákkeltő anyagokat tartalmaz.

Az egyszerűség kedvéért az edényeket szettben is megvásárolhatjuk, úgy általában az áruk is kedvezőbb, mint egyesével beszerezve őket. Ezeken kívül szükséges néhány tányér, pohár, evőeszköz, fakanál, merőkanál, vágódeszka, valamint egy kicsi és egy nagyobb éles, konyhai kés. Ennyi felszereléssel már könnyedén elkészíthető egy finom ebéd vagy vacsora akár több ember számára is.

Ha elegendő helyünk van a tárolásra, érdemes beruházni egy kuktába is, mert sokkal hamarabb elkészül benne az étel, így időt, energiát és ezzel pénzt spórolhatunk. Szükség lehet még az ételek előkészítéséhez 2-3 különböző méretű keverőtálra, tésztaszűrőre, reszelőre, mérőkancsóra.

A megfelelő konyhai eszközök nagyon sok helyen megvásárolhatók. A szupermarketektől kezdve a háztartási felszerelés boltokon keresztül egészen az Office Depot-ig, ahol többek között serpenyőszett, kukta, gyümölcstorta forma és indukciós palacsintasütő között válogathat.


Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Top termékek

Nincs találat.

Nincs találat.
Beérkezés értesítő

Értesítést kérek

Amennyiben beérkezik a termék a raktárunkba, akkor erről e-mailben értesítést küldünk Önnek.

Több e-mail címet is lehetősége van megadni. Ehhez az e-mail címeket pontosvesszővel elválasztva kell begépelnie. (Pl.: vasarlo@vasarloemail.hu; felhasznalo@felhasznaloemail.hu;)

Utoljára megtekintve