Kezdőlap
Kosár tartalma
Üres kosár
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
Kezdőoldal / IT és mobileszközök / Beviteli eszköz / Egér

Egér

{{totalCount}} találat
találat/oldal
Rendezés:
Nincs találat.
{{ComputedLoadMoreText}}
{{totalCount}} termékből {{dataLength}} darabot már láttál

PC periféria

 

Monitor, billentyűzet, egér: bár perifériáknak hívjuk őket, jelentőségük egyáltalán nem periférikus, hanem nagyon is központi – nem egy csatát döntött már el, hogy a gamer monitor vagy a gamer billentyűzet megfelelően lett-e kiválasztva. Két, egyébként azonos képességű játékos teljesítménye között már egy egérpad is számottevő különbséget tehet, de egy profi gamer egér vagy mechanikus billentyűzet megléte vagy hiánya tényleg sorsdöntő lehet. Természetesen az a 10-20% teljesítménynövekedés, amit egy jól kiválasztott PC periféria, például egy érzékeny, vezeték nélküli egér vagy egy gyors válaszidővel rendelkező gamer monitor biztosít, nemcsak játék közben jelentős, hanem akkor is, ha munkára fognánk a gépet. Egyáltalán nem mindegy ugyanis, hogy a szkenner vagy a digitalizáló ferdén húzza-e be a papírt vagy egyenesen, a webkamera képe éles vagy homályos, a digitális rajztábla megfelelően érzékeli-e a nyomást, vagy nehézkes a használata, a set top box veszi-e az adást, esetleg más készülékben van a hiba, stb.

Vagyis ha szeretnénk vacakolás nélkül használni a gépet, a megfelelő PC periféria beszerzése legalább olyan fontos, mint a központi komponenseké. Igen ám, de mit jelent az, hogy „megfelelő”? Egy mechanikus billentyűzet minden esetben megfelelő? Egy 4K monitor vagy egy LED monitor csak jó választás lehet?  És egy 144hz monitor?  A válasz egy határozott attól függ: milyen célokra keressük őket, mit várunk el tőlük, melyek a nélkülözhetetlen, melyek a nélkülözhető funkciók?


Monitor

 

Ahogy az okostelefonok vagy a laptopok esetében, úgy a kijelzők esetében is fontos, hogy mire fogjuk használni őket. A legtöbben általános felhasználásra – munkára, internetezésre, szórakozásra – keresnek megoldást. Valamivel magasabbak az elvárások a gamerek esetében, de tartsuk észben, hogy a korszerű játékok élvezhető működéséhez nem elég egy jó gamer monitor, a számítógépnek is megfelelő paraméterekkel kell rendelkeznie. Az igazán jó minőségű kijelzőket általában fotósok, grafikusok, videók készítésével foglalkozó szakemberek használják.

Ha kijelző vásárlásra adnánk a fejünk, a célhoz kötöttség elvét tehát különösen tartsuk szem előtt: a monitor árak nemcsak a kijelzők méretével nőnek együtt, hanem az extra funkciókkal is. Bár a több általában jobb, de azért nem mindig és főleg nem minden áron: tehát egy 49 hüvelyk átmérőjű, ívelt Samsung monitor - bár űrtechnológiát idéz a szobába -, nem biztos, hogy ér 600 000 forintot annak, aki nem tudja hasznát venni a fénysebességű válaszidejének. Vagyis irodai használatra egy alap LG monitor vagy BenQ monitor, filmnézésre bármelyik full HD monitor - pl. egy ASUS monitor - is tökéletesen megfelelő lehet, és különösebb kompromisszumot sem kell kötnünk – csak végiggondolni, hogy milyen célra akarjuk használni a kijelzőt, és hogy mit várunk el tőle: ha ezzel tisztába kerültünk, már nincs is több dolgunk, mint választani egyet a kínálatból – szinte garantált a jó vétel.

Billentyűzet

 

A billenytűzet (más szóval keyboard) kényelmi, logisztikai és egészségügyi vonatkozásokkal is bír. Olyan modellt valószínűleg nem fogunk találni, ami ergonomikus, könnyű, és többféle funkcióval rendelkezik, ezért itt is érvényes, hogy vásárlás előtt gondoljuk át a céljainkat. Ha valaki egész nap dolgozik, és szeretné megelőzni az ínhüvelygyulladás kialakulását, a legjobb választás egy ergonómikus billentyűzet lesz. Ebben a kategóriában vannak nagyobb terjedelmű modellek, amelyeknél gépeléskor a kezek pozíciója a természetes kéztartáshoz hasonlít. Más gyártók kétfelé szedik a modelleket: ezzel a megoldással a két kar távolságát is be lehet állítani, ami nagy megkönnyebbülést jelent a hát és a váll izmainak is, főleg ha párnázott kéztartót is használunk hozzájuk.

Egy membrános magyar billentyűzet tökéletesen megfelelő lehet annak, aki egyszer-egyszer ír egy-két levelet magyarul, azonban ha nagy mennyiségű angol szöveget kell megírni, az ékezetes betűk csak a helyet foglalják, ezért egy angol billentyűzet lesz a megfelelő, azon belül is egy mechanikus billentyűzet, ha a tartósság, egy vezeték nélküli billentyűzet vagy egy Bluetooth billenytűzet, ha a szabadság a prioritás. Ha ebben a kérdésben dűlőre jutottunk magunkban, onnantól kezdve, akár egy Logitech billentyűzet, akár egy Genius billentyűzet, akár egy Asus billentyűzet, akár egy Razer billentyűzet mellett döntünk, biztosak lehetünk, hogy jól választottunk.

 

Egér

 

A vezeték nélküli egerek praktikusabbak, mivel nem akadnak el a kábelekben. A vezetékes egerek egy kábelen keresztül a számítógépből kapják az energiát, így nem lesz gondunk az elemekkel, a dokkoló töltőjével vagy a kikapcsoló gombbal, és az áruk is barátibb. Hátrányuk viszont, hogy csak olyan messze vihetjük az egeret a számítógéptől, ameddig a kábel engedi, ezért ha nem szeretnénk engedni a vezetékmentes kialakítás jelentette kényelemből, válasszunk valamelyik Bluetooth egér közül A termékek érzékenységét a DPI mutatja meg: minél magasabb ez a szám, annál több pontot érzékel a számítógép egér egységnyi területen. Olvasáshoz vagy böngészéshez bőven elég egy normál, 800-3000 DPI-s optikai egér, aki viszont grafikai programokkal dolgozik, annak nagyobb felbontású lézeres mouse, aki pedig komolyan játszik, annak egy gaming egér – vagyis egy gaming mouse - lesz a legjobb választása. Vásárlás előtt próbáljuk ki, hogy az választottunk kényelmesen illeszkedik-e a kezünkbe, mennyire csúszik, jól működnek-e a gombjai és a kereke – bár egy Razer egér, egy Logitech egér vagy egy Genius egér ritkán okoz csalódást. Ha igazán költséghatékonyan akarunk vásárolni, érdemes egér billentyűzet kombinációkat keresnünk.

 

Egérpad

 

Az egérpad sima felületet biztosít, amin precízen tudtuk mozgatni a régebbi típusú egereket is, mivel a talpukon lévő golyó akadály nélkül tudott gördülni. A mostani egerekben a golyót optikai szenzor váltotta fel, majd megjelentek a lézeres egerek, és ma már a legegyszerűbb típusok is bármilyen felületen használhatóak. A különböző alátétek azonban továbbra is hasznosak, ugyanis megvédik az asztalunk felületét használat okozta kopástól – az pedig nem kérdés, hogy egyszerűbb és olcsóbb kicserélni egy padot, mint az egész asztallapot. Ráadásul pad nélkül a mouse ugyanúgy összeszedné az asztalról a piszkot, zsírt és más szennyeződéseket, mint a hajdani golyós egerek, és a csúszótalpak is gyorsabban lekopnának róla.


Webkamera


Bár ma már a többség inkább a mobilját használja videóchatelésre, a webcam továbbira is nagy népszerűségnek örvend: vannak ugyanis olyan helyzetek, amikor kényelmetlen a telefont kézben tartani: a járvány miatt a fél világ otthonról dolgozott, és a szeretteinkkel is jórészt az interneten keresztül tudtuk tartani a kapcsolatot, és a járvány utáni világban sem lesz ez már feltétlenül nagyon másképp. Aki nem szeretné lecserélni a hibátlanul működő asztali számítógépét egy laptopra, és az sem fontos neki, hogy a lakás bármely pontjáról cseveghessen, annak jó megoldás lehet egy webcamera beszerzése. Ha olyan laptopunk van, amin gyenge felbontású a beépített kamera, akkor is jól tud jönni egy USB-vel csatlakoztatható webkamera: segítségével jobban nézhetünk ki a képernyőn, és jobb minőségű lehet a hangunk a fogadó oldalon, ami például egy online állásinterjú során egyáltalán nem lényegtelen!


Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Top termékek

Nincs találat.

Nincs találat.
Beérkezés értesítő

Értesítést kérek

Amennyiben beérkezik a termék a raktárunkba, akkor erről e-mailben értesítést küldünk Önnek.

Több e-mail címet is lehetősége van megadni. Ehhez az e-mail címeket pontosvesszővel elválasztva kell begépelnie. (Pl.: vasarlo@vasarloemail.hu; felhasznalo@felhasznaloemail.hu;)

Utoljára megtekintve