Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Egészséges levegő
Wellness és egészség
Hűtés
Mobilklíma
Léghűtő
Álló ventilátor
Oszlop ventilátor
Asztali ventilátor
Menyezeti ventilátor
Kültéri ventilátor
Fűtés

Álló ventilátor

(20 termék)
/ 1 oldal
/ 1 oldal

Álló ventilátor segítségével kellemes közérzet a hőségben

Egy álló ventilátor jó szolgálatot tesz a kánikulában. Hisz mire is vágyunk nyáron: alacsonyabb hőmérsékletre, amely kellemes közérzetet biztosít, és nem terheli feleslegesen szervezetünket. Sokféle megoldás közül választhatunk lakóterünk vagy éppen testünk hűtésére, csak a pénztárcánk szab határt az elképzeléseinknek. Fontos tudni, hogy a költségek növekedésével arányosan növekszik a hűtési hatékonyság, tehát az egyszerű, olcsó megoldásoktól ne várjunk csodákat. Viszont azzal sem árt tisztában lenni, hogy az orvosok szerint a kinti és a benti hőfok közötti túl nagy különbség is erősen megterheli a szervezetet. Ilyen értelemben a legegészségesebb, ha a kinti hőfoknál csak pár fokkal van hűvösebb bent a lakásban. Ezt könnyen elérheti egy szobai ventilátor, például egy álló ventillátor beszerzésével.

A ventilátor hűtő funkciója a legkedvezőbb, legolcsóbb és legősibb alapelvekre épül. Lényege a légáramlás, hétköznapi nevén a szél és a párolgás. A hőmérséklet emelkedésével romlik testünk hőleadó képessége, a hőelvonás hatékonysága. Nagyobb légáramra van szükség a keletkezett hő elszállításához, ahhoz, hogy testfelületünk hűlni tudjon. Már az ókori birodalmakban is ezért használták a legyezőket. Napjainkban – az elektromos motor elterjedése óta - inkább ventillátorokat alkalmazunk erre a célra.

 1. Ventillátorok többfajta kivitelben készülnek: lehetnek asztali, oszlop, mennyezet, és álló ventilátorok. Mindegyik típus hasonló módon működik: lapátjaik mozgásba hozzák a levegőt, légáramot hoznak létre a készülék technikai paramétereinek függvényének. A hatásfok függ a lapát átmérőjétől, fordulatszámtól, a motor teljesítményétől.
 2. A legegyszerűbb, legtakarékosabb szobai ventilátor a forgólapátos ventilátor, amely típusa szerint asztalra vagy padlóra állítható. Ideális megoldás, ha szeretnénk gyakran áthelyezni a készüléket.
 3. Ezeknek a készülékeknek az árai nem túl magasak, az alap típusok pár ezer forintból már beszerezhetők. Léteznek mindenféle extra funkcióval rendelkező modellek is – például beépített párásító berendezés a nagyobb hűtési hatékonyságért, vagy többféle talp a rugalmas használatért – ezek ára már tükrözi a készülékek tudását.
 4. Ez az eszköz önmagában nem hűtőkészülék, hiszen az azonos hőmérsékletű levegőt áramoltatja folyamatosan. Hűtőhatást azáltal fejti ki, hogy meggyorsítja testfelületünkről a verejték, izzadság elpárolgását, valamint a környező levegőt is tisztítja.
 5. A légkeverés erőssége, a szélerő a legtöbb készüléknél minimum három fokozatban állítható, és pásztázás (a forgó fej tengely körüli elfordulása) is kapcsolható funkció.
 6. Kiválasztásánál a két legfontosabb szempont a teljesítmény és zajszint. A teljesítmény függ a lapátok hosszától és a motor erősségétől. Egy 60 W vagy nagyobb teljesítményű motor már hatékony légkeverésre képes.
 7. A második kritérium a zajszint. Ha halk ventilátor az igényünk, célozzuk meg a maximum 50 decibel zajszintet, ami mellett az alvás sem lehetetlen.
 8. Az álló ventillátorok között vannak olyan változatok is, melyek vizet is porlasztanak működés közben, így még kellemesebb használatot biztosítanak.
 9. Extra tipp kánikulára: ha egy tál jégkockát vagy jéghideg vizet helyezünk a forgólapátok elé, akkor sokkal hűvösebb lesz a keringetett levegő, mint egyébként. Ily módon utánozhatjuk a víztartályos modellek működését.
 10. A légáramlatot keltő szerkezeteknek, így az álló ventilátornak is, további előnye, hogy a repülő rovarok sem tudnak mit kezdeni a légáramlással, az túl erős az apró szárnyaikhoz. Ennek köszönhetően a használata egyszerű védelmet jelenthet a kellemetlen szúnyogcsípésekkel szemben is.
 11. Távirányítós álló ventillátor is kapható kínálatunkban, így akár az ágyból vagy a kanapéról is működésbe hozhatjuk a készüléket.

Válasszon kínálatunkból az Önnek legjobb ventilátort, amely nem terheli meg sem a szervezetét, sem a pénztárcáját, és akár a szúnyogok ellen is hatékony védelmet jelent.