Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
ribbon-background
ribbon-background
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Egészséges levegő
Wellness és egészség
Hűtés
Mobilklíma
Léghűtő
Álló ventilátor
Oszlop ventilátor
Asztali ventilátor
Menyezeti ventilátor
Kültéri ventilátor
Fűtés

Asztali ventilátor

(18 termék)
/ 1 oldal
/ 1 oldal

A nyári hőségben jó barátunk az asztali ventilátor

A szobai ventilátor az egyik leggyorsabb, legolcsóbb megoldás, hogy némi enyhülést nyerjünk a nyári kánikulában. Többféle változatban gyártják: létezik asztali ventilátor, álló, oszlop vagy mennyezeti ventilátor is.

A ventilátor úgy működik, mint a szél: nem képes lehűteni a levegőt, mint például a légkondicionáló, hanem lapátjai forgatásával áramlásra készteti azt, a felületi párolgás fokozásával fejtve ki hűtő hatását. Hatásfoka messze nem éri el a légkondicionálóét, de cserébe nem kerül sokba, és a villanyszámlánkat is jóval kevésbé terheli. Pontosan oda tudjuk helyezni, ahol szükségünk van egy kis enyhülésre, legyen az konyha, nappali vagy hálószoba.

Vásárlás előtt nem árt pár dolognak utánanézni azért, hogy maximálisan elégedettek legyünk a kiválasztott készülékünkkel. Fontos, hogy átgondoljuk a készülék elhelyezését, méretét, zajszintjét és egyéb kiegészítő funkcióit (pl. éjszakai üzemmód).

  1. Az asztali, oszlop-, és álló ventilátorok fő előnye a mobilitás. Pontosan oda állíthatjuk őket, ahol szükség van rájuk. Nincs szükség fúrás-faragásra, falvésésre, szerelésre, elegendő egy dugalj vagy hosszabbító, és már működik is a készülék.
  2. Az asztali ventilátor kedvező ára miatt az egyik legnépszerűbb típus. Kialakítása praktikus és egyszerű: egy alacsony lábakkal ellátott alapra légcsavaros fej van szerelve, amely lapátjaival keringeti a levegőt. Teljes magassága kb. 50 cm, a légcsavar átmérője 30–35 cm.
  3. Többféle teljesítményű készülék közül választhatunk, a nagyobb teljesítményűek értelemszerűen intenzívebb légáramlat generálására képesek. A kisebb, asztali ventilátorok energiafogyasztása kb. 20 W, az átlagos teljesítményű oszlop és álló típusoké pedig kb. 65 W. A légcsavar feje általában felfelé és lefelé dönthető, a fejlettebb modellek esetében a fej automatikus balra és jobbra forgatása is beállítható opció. Leginkább irodákban, a munkaasztalra állítva használatosak, de bárhol – akár otthon is – jó szolgálatot tesznek a kánikulában, emellett alacsony fogyasztásuk és alacsony vételáruk miatt pénztárcánkat sem terhelik meg.
  4. Vásárlás előtt vegyük figyelembe, hogy a készülék tárolásához és biztonságos működéséhez is elegendő helyre van szükség. Olyan méretű készüléket vásároljunk, amely nemcsak elfér az íróasztalunkon (vagy a tervezett helyen), de mellette dolgozni is lehet, és a fej mozgásához szükséges hely is biztosított.
  5. A teljesen műanyagból készült modellek élettartama általában rövidebb, mint a fém ventilátoré.  
  6. Ügyeljünk a biztonságra, különösen kisgyermek vagy háziállat környezetében! Ellenőrizzük a rács vagy a védőburkolat sűrűségét, épségét, ne engedjük, hogy a kisgyermekek piszkálják a ventillátort.

A kényelmes használat egyik alapfeltétele a csendes működés. Nézzünk utána a készülék zajszintjének. A 35 decibelig terjedő zajszint igen csendesnek mondható, még az 50 decibel is jó standardnak tekinthető. Azonban egy idő után, főleg éjszaka, amikor elcsendesedik környezetünk, az 50 decibel, vagy annál erősebb zajszint már zavaró lehet.

Lapát nélküli ventilátor

Az Office Depot kínálatában is megtalálható ez a fajta készülék. A néhány éves találmány „beszív-kifúj” elven működik. Egy energiatakarékos, szénkefe nélküli (brushless) motor segítségével a készülék másodpercenként közel húszliternyi levegőt szív be az eszköz belsejébe. Egy rejtett forgólapát segítségével, egy gyűrű alakú nyíláson áramoltatva, a gép felgyorsítja a levegőt, majd kifújja a megfelelő irányba. A ventilátor körüli és a mögötte elhelyezkedő légtömeg is bekerül az áramlatba, így biztosítva a megfelelő légcserét.