Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
ribbon-background
ribbon-background
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Egészséges levegő
Wellness és egészség
Személymérleg
Okosmérleg
Vérnyomás mérő
Vércukorszint mérő
Ön- és szívdiagnosztikai eszköz
Lázmérő
Infralámpa
Fényterápia
Masszírozógép
Fitness eszköz
Hűtés
Fűtés

Infralámpa

(6 termék)
/ 1 oldal
/ 1 oldal

Az infralámpa újrafelfedezése

Az infralámpa sokaknak ismerős lehet gyerekkorából. Ma mintha kevésbé lenne népszerű, pedig az évtizedek nem csorbították hatékonyságát és nagyszerűségét. Az Office Depot kínálatában különböző infra márkák között válogathat: Breuer infralámpa és Momert infralámpa is többféle típusban kapható.

Az infralámpa hatása

Az infra hatása abban áll, hogy nem csak a test felszínét melegíti fel: infravörös sugarai a test szöveteinek mélyebb rétegeibe is képesek behatolni. A melegítés gyógyító hatása bizonyos betegségek esetén már évezredek óta ismert az orvosok előtt. A módszer ma ugyanúgy hatékony, mint ezer évvel ezelőtt, egy infralámpa segítségével pedig könnyedén előidézhető a gyógyító hatás. Az infravörös fény egyfajta belső hőként érzékelhető, ami serkenti az adott terület vérkeringését, ezáltal a helyi anyagcserét. Általa gyorsabb lesz a méregtelenítés, a regeneráció és a gyógyulás folyamata. Az infralámpa tehát nem közvetlenül gyógyít, hanem a szervezet öngyógyító képességének fokozásával fejti ki áldásos hatását.

Az infralámpa ára

További jó hír, hogy az infralámpa ár egyáltalán nem magas. Teljesítménytől függően pár ezer forinttól pár tízezer forintig terjed az ára, ami hamar megtérülhet, ha megfontoljuk, hogy használata esetén elhagyható vagy csökkenthető lehet az általunk szedett gyógyszerek mennyisége.

Mi az infravörös fény?

Az infravörös sugárzás egyfajta elektromágneses sugárzás, melynek hullámhossza nagyobb, mint a látható fénynek. A Nap által kibocsátott fényspektrum része, ám abban egyedülálló, hogy az infravörös fénynek nincsenek káros hatásai az emberre; szemben például a mindenki által ismert UV-sugárzásra. Az infravörös sugarak az emberi szem számára láthatatlanok, viszont az emberi test mélyebb szöveteibe is képesek behatolni. Így noha nem látjuk, egyfajta hősugárzásként, „meleg érzetként” tapasztaljuk a jelenlétét. Mivel az infravörös sugárzást a szemünk nem érzékeli, ezért a látvány pótlására a legtöbb készülékbe látható vörös fényt is szerelnek.

Milyen problémák esetén segít?

Az infralámpa használata az orvosok szerint is ajánlott, például arcüreggyulladás vagy homloküreg-gyulladás esetén. Egyéb légúti betegségek, egyes tüdőpanaszok vagy hörghurut esetében is alkalmazható kiegészítő kezelésként. A kellemes meleg megfázás esetén is jótékony hatású. Nyugtató hatását bárki megtapasztalhatja, aki kipróbálja, így az olyan, tartós feszültség által kiváltott negatív állapotokban is segíthet, mint például a stressz által kiváltott fejfájás vagy hasfájás.

Kiváló kiegészítő kezelési lehetőség sportsérüléseknél; izomfájdalom, húzódások, hát- és derékfájás, reumatikus panaszok esetén; sőt menstruációs hasgörcsök enyhítésére is előszeretettel alkalmazzák.

Az infralámpa használata bőrproblémák esetén is segíthet, mivel tágítja a pórusokat, így könnyebben megtisztul a bőr, és a krémek is hatékonyabban szívódnak a bőrünkbe. Nemcsak kozmetikai jelentősége van, olyan bőrgyógyászati kórképek esetén is hasznos segítség lehet, mint például a nehezen gyógyuló lábszárfekély, vagy a felfekvések kezelése és megelőzése.

Néhány tanács az infra használatához

  1. Használat közben a lámpa nagyon felmelegszik. Ne érjünk hozzá a forró részekhez, és tartsuk be a használati útmutatóban előírt használati távolságot.
  2. A kezelés során, főleg arckezelés esetén, tartsuk csukva a szemünket, vagy használjunk speciális védőszemüveget.
  3. Különböző teljesítményű modellek vannak forgalomban. Használat előtt alaposan olvassuk el és tartsuk be a használati utasításokat, beleértve az alkalmazás idejére vonatkozókat is.
  4. Fokozatosan szoktassuk hozzá szervezetünket a lámpa használatához. Első nap például érdemes csak néhány percig használni, majd fokozatosan növelhetjük a kezelés hosszát.
  5. A készülék erősségétől függően egy kezelés 5–15 percig tarthat. Választhatunk időzítővel rendelkező modellt is, ami megkönnyíti a használatát.
  6. Ne tartsuk közel a lámpát a kezelt felülethez, teljesítménytől függően 60-70 centiméter az ideális távolság.
  7. Magas láz esetén alkalmazása tilos!
  8. Egy nap legfeljebb háromszor használjuk.

Az infralámpa használata egyszerű és kellemes – gondoljunk csak a népszerű infraszaunára. Bizonyosan sokat tesz egészsége megőrzéséért, amennyiben az Office Depot kínálatában található asztali vagy kézi modellek bármelyikét kiválasztja, hiszen jótékony hatásait így otthonában élvezheti.