Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
ribbon-background
ribbon-background
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Egészséges levegő
Wellness és egészség
Személymérleg
Okosmérleg
Vérnyomás mérő
Vércukorszint mérő
Ön- és szívdiagnosztikai eszköz
Lázmérő
Infralámpa
Fényterápia
Masszírozógép
Fitness eszköz
Hűtés
Fűtés

Masszírozógép

(51 termék)
/ 2 oldal
KiCA 3 masszázspisztoly
Raktáron
99 999 Ft

KiCA masszázspisztoly
Raktáron
35 999 Ft

KiCA 2 masszázspisztly
Raktáron
39 999 Ft

KiCA EVO masszázspisztoly
Raktáron
63 999 Ft

Sencor SFM 3720GR lábmasszírozó
Nincs raktáron
14 999 Ft

Sencor SFM 3721VT lábmasszírozó
Nincs raktáron
19 999 Ft

/ 2 oldal

Ülőpárna, masszírozó gép, lábmasszírozó – avagy egészségmegőrzés a legkényeztetőbb módon

Egy ülőpárna, egy masszírozó gép, vagy egy lábmasszírozó jó szolgálatot tehet az ülőmunkával járó kellemetlen tünetek csökkentésében. Világszerte az emberek jó része egész nap ülve végzi a munkáját, ami feszült izmokat és ízületeket, hát-, nyak- és fejfájást, vagy akár komolyabb egészségügyi problémákat eredményez. Szerencsére van ellenszer, hiszen egy ülőpárna, ergonomikus szék, masszírozó gép vagy egy nagy labda mind közreműködhet az egészség megőrzésében – különösebb erőfeszítés nélkül is. Noha a rendszeres testmozgást nem helyettesítik ezek az eszközök, de remek kiegészítő lehetőségeket nyújtanak a komfortérzet hosszú távú fenntartásában.

Ülőmunkának járás a pihenése?

Hosszan tartó üléskor az izmaink és ízületeink sokáig egyoldalú terhelést kapnak, ami nehezíti a véráramlást, és lassítja a szövetek anyagcseréjét. Ezt azzal tudjuk megakadályozni, ha időnként változtatunk a testhelyzetünkön. A legegyszerűbb módja ennek az, ha rendszeresen végzünk pár tornamozdulatot ülőhelyzetben is, és óránként felállunk pár perc sétára, vagy ha van rá lehetőségünk, váltogatjuk az ülésmódokat: törökülést, sarokülést, vagy a szék legszélén ülést.

Amennyiben nincs alkalmunk rendszeresen megmozgatni magunkat, nagy segítség lehet egy dinamikus ülőpárna, ami egy környezetbarát anyagból készült, különféle méretben, formában és színben kapható, levegővel töltött párna. Lényege, hogy ülés közben több mozgásra ad lehetőséget (ettől dinamikus), az izmok aktiválása pedig a testtartás javítását szolgálja, és a kötőszövetek anyagcseréjére is jó hatással van. Használatával az egyoldalú és statikus terhelés helyett a gerinc ízületeit és a porckorongokat több irányból éri a terhelés.

Kis mérete miatt hordozható, így a munkahelyen is használható, vagy bármikor félretehető, de kiválóan alkalmas gerinctornához vagy edzéshez is. Vegyük figyelembe, hogy megemeli a szék ülésmagasságát, ezért vásárlás előtt bizonyosodjunk meg róla, hogy a párnával együtt is marad elég helyünk a szék és az asztal között. A talpunk alá is tehetjük, és akár álló, akár ülő helyzetben megtaposhatjuk, hogy felébresszük egy kicsit a lábszárunk izmait.

Kellemeset a hasznossal!

A mozgáshiány mellett a stressz is egyre több panasz és betegség kiváltója, ezért fontos, hogy időt szakítsunk a pihenésre és a feltöltődésre. Erre az egyik legjobb módszer a masszázs, ami segít visszanyerni fizikai és lelki egyensúlyunkat. A masszírozás ellazítja az izmokat és felélénkíti a vérkeringést, amitől enyhülnek a krónikus fájdalmaink. Közreműködik a testünk regenerációjában azáltal, hogy fokozza az oxigénellátást és az anyagcserét, meggyorsítja a felgyülemlett méreganyagok kiürülését, emeli a szövetek hőmérsékletét, emellett pedig stresszoldó és nyugtató hatása van, így közvetve jótékony hatást fejt ki az alvásra is.

A legjobb, ha egy képzett masszőrhöz fordulunk, ez a megoldás azonban nem mindenkinél jöhet szóba: van, akinek az ideje vagy anyagi korlátai miatt nem fér bele, mások pedig egyszerűen nem szeretik, ha egy idegen személy megérinti őket. Ha nálunk is ez a helyzet, jó opció lehet egy masszázsgép beszerzése, amit bármikor elővehetünk, ha kimerítő volt a napunk. Ez lehet egy lábmasszírozó gép, talpmasszírozó gép, hátmasszírozó gép, de létezik masszázsülés is, ami a hát ellazítására szolgál.

Egyszerűt a nagyszerűvel!

Ha egyszerű eszközre vágyunk, amellyel bármelyik testrészünket át tudjuk gyúrni, akkor egy kézi masszírozó lesz a nekünk való megoldás. Ezek némelyike állítható erősséggel és több, cserélhető fejjel rendelkezik, ezáltal a masszázs igény szerint személyre szabható. Vannak köztük elemmel működő készülékek, jade köves, vákuumos, vibrációs és infravörös masszírozók, hogy csak néhányat említsünk a széles palettáról.

A szaladgálás, az állás, az ülés mind megterhelik a lábainkat: egy kényeztető lábfürdő és utána a felpolcolás is sokat segít, de ezt a problémát leginkább az otthoni lábmasszázs gépek használatával tudjuk orvosolni. Vannak közöttük vízzel működő készülékek is, amelyek egyúttal pihentető lábpezsgőfürdőt is biztosítanak a talpainknak: ezek beépített fűtőtesttel vannak ellátva, így a víz nem fog egyhamar kihűlni.