Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Egészséges levegő
Wellness és egészség
Hűtés
Mobilklíma
Léghűtő
Álló ventilátor
Oszlop ventilátor
Asztali ventilátor
Menyezeti ventilátor
Kültéri ventilátor
Fűtés

Menyezeti ventilátor

(0 termék)
/ 0 oldal

Sajnos nincs megjeleníthető találat!

/ 0 oldal

Mennyezeti ventilátor és ventilátoros lámpa

Kánikula idején egy mennyezeti ventilátor vagy akár egy ventilátoros lámpa sokkal elviselhetőbbé teszi a forró napokat. Aki azonnal elérhető, egészséges, csendes és könnyen kezelhető megoldást szeretne a hőség enyhítésére, vagy télen a benti meleg levegő egyenletes áramoltatására, az ne is keresgéljen tovább!

A plafon ventilátor keringeti a levegőt a helyiségben, amivel ugyanazt a hatást éri el, mintha hűvös levegőt fújna. Alkalmazása egészen egyszerű, a mennyezetre kell rögzíteni, és már készen is áll a használatra. Jelenléte szinte észrevehetetlen, nem csap zajt, és olyan visszafogott eleganciával üdíti fel a hétköznapokat, hogy meg is feledkezünk a jelenlétéről. Az asztali vagy állványos modellekkel ellentétben itt még az a veszély sem fenyeget, hogy az asztalon hagyott papírokat szétfújja a helyiségben.

Vonzó tulajdonságai között ne feledkezzünk meg az esztétikus megjelenésről sem. Mivel sokféle formájú, színű és stílusú változat áll rendelkezésünkre, tetszés szerint igazíthatjuk a ventilátor megjelenését a nappali vagy a hálószoba hangulatához, így az eredeti funkció mellett izgalmas kiegészítőre is szert tehetünk.

Még inkább látni fogjuk az előnyeit, ha összehasonlítjuk az alternatív megoldást kínáló légkondicionáló berendezéssel. Először is, a mennyezeti ventilátornak mind a beszerzési ára, mind az energiafogyasztása és egyéb üzemeltetési költségei jóval alacsonyabbak, mint egy klímaberendezésnek. A felszerelése is sokkal egyszerűbben megvalósítható, nincs szükség csövek telepítésére, falfúrásra, vezetékek kivezetésére az épület külső falára. Nem kell tartanunk a „légkondi-betegségtől”, azaz a klíma okozta megfázástól sem, ami nyaranta fél irodaházakat leteríthet.

A mennyezetre szerelhető ventilátor nemcsak a forró nyári napokon teremt elviselhetőbb körülményeket, de jó szolgálatot tesz a hidegebb téli időszakban is. Míg nyáron a padlótól felfelé tolja a hűvösebb levegőt, télen át kell kapcsolnunk a készüléket az ellenkező irányba, s ezáltal a mennyezet alatt felgyűlt meleg levegőt fogja lefelé nyomni, javítva a helyiségben lévők hőérzetét, és csökkentve a fűtésszámlánkat.

A plafon ventilátor kiválasztásakor gondoljuk át, hogy csak a levegő mozgatására szeretnénk-e használni, vagy világításra is. Ha ventilátoros lámpa mellett döntünk, a helyiség közepére szereljük fel, hogy a fénye mindenhová eljusson. Biztosan nem örülnénk, ha csak egyszerre lehetne működtetni a lámpát és a ventilátort. Szerencsére a csillár ventilátort úgy is beköthetjük, hogy a kettő külön-külön is kapcsolható legyen. Ha nem szeretnénk lecserélni a már meglévő fényforrásunkat, természetesen elég beszereznünk a mennyezetünkre egy sima ventilátort lámpás ventilátor helyett.

Beszereléskor vegyük figyelembe, hogy mekkora a lapátok átmérője, és biztosítsunk nekik elég helyet, nehogy beleakadjanak valamibe. Mindenképp győződjünk meg arról is, hogy gyermekünk vagy házi kedvencünk nem éri el a ventilátor lámpa lapátjait, akár a túl alacsony belmagasság miatt, akár a bútorok tetejére állva.

A belmagasság azért is fontos szempont, mert a ventilátoros csillár teljesítményét légköbméterre adják meg. Gondosan mérjük le a helyiség magasságát, mert ennek fényében tudjuk majd kiválasztani a nekünk való készüléket. Az is előfordulhat, hogy a megfelelő légáramoltatás biztosításához több készülékre is szükségünk lesz. A helyiség fekvése is befolyásolja a teljesítményt: vegyük figyelembe, hogy egy északra néző szoba lassabban melegszik fel, mint egy azonos méretű, de déli fekvésű helyiség. A lámpával felszerelt modellek nagyobb súlyúak, mint az egyszerűbb darabok, ezért feltétlenül konzultáljunk szakemberrel arról, hogy a mennyezet elbírja-e majd a lámpa ventilátort, és a beszerelést is vele végeztessük el.

A modernebb változatok már távvezérlés útján működnek, ami kényelmesebbé és egyúttal biztonságosabbá teszi a használatukat. Érdemes ezért távirányítós mennyezeti ventilátort beszerezni az otthonunkba.