Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Egészséges levegő
Légtisztító, légmosó
Légfertőtlenítő
Ózon generátor
UVC lámpa
Szűrő és kiegészítő
Párásító
Párátlanító
Aromatizáló
Wellness és egészség
Hűtés
Fűtés

Ózon generátor

(54 termék)
/ 2 oldal
/ 2 oldal

Ózongenerátor és légtisztító segítségével tiszta, friss levegő a lakásban

Az ózongenerátor és légtisztító készülék hasznos segítség lakásunk levegőjének tisztán tartásában. Városi környezetben a levegőben lévő por, szennyeződések, káros gázok mennyisége sokszor meghaladja a még tolerálhatónak tekinthető értéket. Hosszú távon a szennyezett levegő belélegzése rongálja egészségünket, számos betegség forrása lehet. A városok levegőjét nem áll módunkban tisztává varázsolni, de a saját lakásunkban már megtehetjük ugyanezt – egy levegőtisztító és egy ózon generátor segítségével. Nézzük, melyik mit tud, mire használható.

Ózongenerátor

Az ózongenerátor a közelmúltban nagy közismertségre tett szert a koronavírus ádáz ellenségeként. Pedig nem egy új keletű eszköz, már korábban is számos iparágban és helyen használták és használják, az élelmiszer tartósítástól kezdve a víztisztításon keresztül a mentőautók, egészségügyi intézmények fertőtlenítéséig.

 1. Az ózon generátor ózont állít elő, ami fertőtlenítésre használható. Csak olyan helyiségekben vagy pl. gépkocsikban használható, ahol ember, háziállat, növény stb. a kezelés alatt nem tartózkodik.
 2. Megfelelően alkalmazva az ózon az egyik legerősebb fertőtlenítőszer. A klórral összehasonlítva ötvenszer erősebb a mikroorganizmusokkal szemben, és háromezerszer gyorsabban hat. Nagy koncentrációban egyetlen szerves élőlény sem képes ellene védekezni.
 3. Légnemű halmazállapota miatt olyan helyekre is eljut, ahová a hagyományos fertőtlenítőszerek nem képesek (pl. szűk résekbe, textil anyagok szálai közé stb.).
 4. Az ózon generátor lényegében bárhol bevethető, ahol egy kórokozóktól mentes, steril környezet és tiszta légtér kialakítása a cél. Hatékonyan tisztítható vele például a gépjárművek és lakások klímarendszere, amit mindenképpen ajánlott évente legalább egy alkalommal elvégezni.
 5. Nemcsak fertőtlenítésre, hanem szagtalanításra, penészgombák és egyéb élősködők (hangya, ágyi poloska stb.) irtásra is kimondottan ajánlható.
 6. Az ózon nem csak elfedi a kellemetlen szagokat, hanem el is pusztítja a szagok forrását, így végleges megoldást kínál.
 7. Használat után be kell tartani a minimum 30 perc várakozási időt, ami alatt az ózon lebomlik, a három atomos aktív oxigénből visszaalakul kétatomos oxigén molekulává.
 8. Az ózon generátor ára a készülék teljesítményével, esetleges extra funkcióival egyenes arányban nő. De ha nem használjuk semmi másra, csak pl. a klímaberendezés tisztítására, akkor is pár év alatt bőven megtérül a beruházás.

Légtisztító

A levegőtisztító – légmosó – berendezés megszűri a rajta áthaladó levegőt, majd semlegesíti a nemkívánatos összetevőktől. Segítségével eredményesen szűrhető ki a benti levegőből a por, a különféle szennyeződések, mikroorganizmusok, vírusok, baktériumok, illetve a nemkívánatos szagok (dohányfüst, ételszag stb.) jelentős része.

 1. Két típusa van: a szűrő segítségével dolgozó készülékek a beépített szűrő segítségével tisztítják a levegőt, az ionizáló technológiával dolgozó légtisztítók a megfelelő töltésű részecskék levegőbe juttatása által fejtik ki hatásukat.
 2. A szűrővel ellátott modellek estében a gyártók általában több rétegű szűrőket (pl. mosható előszűrő+aktív szénréteg+HEPA szűrő) használnak a nagyobb hatékonyság érdekében. A készülékek szűrői természetesen cserélhetők. Szűrő légtisztító készülékhez minden olyan helyen kapható (így az Office Depot-nál is), ahol a készülékeket forgalmazzák.
 3. Az ionizáló levegőtisztító negatív ionokkal telíti a levegőt a friss, erdei környezet ionkoncentrációját imitálva. Semlegesíti a füstöt, szálló részecskéket, polleneket. A negatív ionok hatására kellemes, friss érzet alakul ki, javul a közelben tartózkodók közérzete.
 4. Léteznek akár mobiltelefonról is működtethető okos légtisztítók (például a Xiaomi légtisztító, az Air Purifier), melyeknél a céges applikáció telepítése után számos funkció mobiltelefonról is működtethető lesz pl. távoli ki- és bekapcsolás, ennek időzítése, kijelző lezárása stb.).
 5. Porallergia, pollenallergia, asztma vagy egyéb légzőszervi megbetegedés esetén mindenképpen javasolt egy megfelelő légtisztító készülék beszerzése, hiszen, ha a problémás anyagok koncentrációja csökken, azzal általában a tünetek erőssége is mérséklődik, vagy esetleg meg is szűnik.