Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
ribbon-background
ribbon-background
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Egészséges levegő
Wellness és egészség
Személymérleg
Okosmérleg
Vérnyomás mérő
Vércukorszint mérő
Ön- és szívdiagnosztikai eszköz
Lázmérő
Infralámpa
Fényterápia
Masszírozógép
Fitness eszköz
Hűtés
Fűtés

Személymérleg

(64 termék)
/ 2 oldal
/ 2 oldal

Mérleg, személymérleg, okosmérleg – a személyes fejlődés mércéje lépésről-lépésre

Mérleg, személymérleg, okosmérleg nélkül hiába élünk mozgásban gazdag, kalóriákban szegény életmódot, a hatásosságukról sosem győződhetünk meg igazán. Tavasszal sokan kapnak a fejükhöz ijedten, mikor nyári ruháikat felpróbálva rájönnek, hogy bizony, felszaladt rájuk pár kiló a tél folyamán. Bizonyára hamarabb észbe kaptak volna, ha lett volna otthon megfelelő tömegmérésre szolgáló eszköz. Hogy milyen fajta, az tulajdonképpen mindegy: a testsúly mérésére a hagyományos analóg vagy fürdőszobai mérleg éppúgy megfelel, mint a legmodernebb testelemző mérleg. Az a pillanat, amikor a fürdőszoba mérlegre állunk, az igazság pillanata. A tények nem hazudnak, testsúlyunk számszerűsítve leolvasható a kijelzőről. Lehet mellébeszélni (rosszul mér), mentegetőzni (épp most ittam meg egy liter vizet), de nem érdemes. Okosabb, ha szembenézünk a helyzettel és levonjuk a konzekvenciákat. Testsúlyunk nyomon követése egészségünk megőrzése miatt is fontos, legyen az életünk része.

Milyen mérleg fajták közül választhatunk?

Az alap mechanikus – vagyis analóg – változatot mindenki ismeri. Ez az a hagyományos típus, ami már szüleinknek is volt. Semmi probléma nincs vele, ha valaki a testsúly mérésén kívül mást nem vár az eszköztől, tökéletes választás. Előnye a kedvező ár és az egyszerű kezelhetőség, hátránya a viszonylag pontatlan mérés, ami idővel egyre fokozódhat.

Ma már a különböző típusú digitális mérlegek sokkal elterjedtebbek. Léteznek egyszerűbb típusok, amelyek egyetlen funkciója a testsúly mérése. Ezeknek az egyszerű digitális mérlegeknek számos előnyük van. Például az egyszerű kezelés, a minőségi kivitelezés, és a mechanikus mérőeszközöknél jóval pontosabb mérés. Hátrányuk, hogy a bonyolultabb típusokkal ellentétben „csak” +/- 100 g pontossággal mérnek. Ez az érték az analóg mérőeszközök +/- 1 kg mérési pontosságával összehasonlítva azonban egészen kiváló érték.

Az okosabb digitális megoldásoknak azonban egyéb funkcióik is vannak. A testsúlyon kívül százalékos arányban meghatározzák a testünkben lévő zsír és víz mennyiségét, a testtömegindexet (BMI), valamint azt is kiszámolják, hogy mennyi lenne számunkra az ideális napi kalóriabevitel. Memóriafunkcióiknak köszönhetően képesek elraktározni az előző mérések adatait, akár több személy esetén is. Nem csak sportolók, fogyókúrázók vagy az edzőterem fanatikus látogatói követhetik így nyomon egészségi állapotukat, hanem mindenki más is. Ezen eszközök előnye a gyors és pontos mérés, a testünkről nyújtott sok információ. Hátránya a magasabb ár, és a sok funkcióval összefüggő bonyolultabb kezelés.

A fejlődés sohasem áll meg

Manapság már kaphatók olyan diagnosztikai mérlegek, amelyek összekapcsolhatók az okostelefonokkal USB, WiFi vagy Bluetooth segítségével. Ez az okosmérlegnek nevezett típus a diagnosztikai megoldáshoz képest sok egyéb kiegészítő funkcióval bír, például szinkronizálás után elérhetjük az előző mérések adatait, és statisztikákat is készíthetünk az eredmények alapján. Memóriájában akár egy egész család adatait is képes eltárolni, és legalább 10–14 különböző értéket mér (súly, testzsír, BMI-index, csonttömeg, izomtömeg, testvíz, testzsír tömeg, BMR-index, zsigeri zsír, testkor, zsírmentes testtömeg, csontok, izmok, fehérje). Ezen típus előnye a sok és pontos információ, hátránya a magasabb ár és a bonyolultabb kezelés.

A vantól nem kell félni

A termékek tekintetében a bőség zavarával küzdhet a vásárló. Legfontosabb talán azt eldönteni, hogy mi célból vásárolunk. Ha csak a testsúlyunkat akarjuk nyomon követni, akkor célszerű az egyszerűbb típusokból választani. Ha a testünk különböző értékeire is kíváncsiak vagyunk, akkor egy elemző típus, vagy egy okos funkcióval ellátott készülék számunkra az ideális megoldás. Ha új tag érkezik a családba, a gyerekmérleg kínálatban fogjuk megtalálni azt, amit keresünk. Egyes modern, digitális babamérlegek „Hold” funkciójuk segítségével már az izgő-mozgó csecsemőt is képesek pontosan megmérni. A személymérleg ára tudásához igazodik: az egyszerűbbek olcsóbbak, a nagyobb tudásúak drágábbak. Dizájn szempontjából a kínálat végtelen. Bármi is legyen a prioritás az Ön számára, webáruházunkban biztosan talál kedvére való terméket.