Kezdőlap
Kosár tartalma
Üres kosár
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
Kezdőoldal / Irodatechnika, irodaszer / Irodaszer / Kreatív termékek / Dekorációs és kreatív termékek / Festékek és kiegészítők

Festékek és kiegészítők

{{totalCount}} találat
találat/oldal
Rendezés:
Nincs találat.
{{ComputedLoadMoreText}}
{{totalCount}} termékből {{dataLength}} darabot már láttál

A hobby bolt a kreatív ember plázája

Akril festék, arcfesték, vízfesték, tempera készlet? Vagy inkább ragasztórúd, ecset, csillámpor, dekorgumi? Bármelyiket is szeretnénk éppen beszerezni, a hobby bolt a megfelelő lelőhely.

Kinek a pap, kinek a papné: szabadidejükben egyesek a plázákat járják, mások a kreatív boltokat – utóbbiak órákat képesek eltölteni egy kreatív hobbibolt polcai vagy termékoldalai között bolyongva, a már jól ismert és a még felfedezésre, kipróbálásra váró alapanyagok, kellékek között. Hiszen nézelődés közben új megoldásokra lehet bukkanni, vagy saját kreatív ötletek juthatnak eszünkbe. Ilyenkor – divatos kifejezéssel élve – inspirálódik az ember. Gondolkodik, fejben tervez. Egy kreatív bolt az ötletek kincsestára: szinte bármit beszerezhetünk. Vehetünk arcfestéket gyermekünk születésnapi zsúrjára, vagy akrilfestéket a régi képkeretek egységessé tételére, esetleg jöhet egy sokszínű vízfesték készlet a gyerekeknek iskolába, vagy a szülőknek esti kikapcsolódásra. Előfordulhat, hogy nem veszünk semmit – vagy éppen megveszünk szinte mindent.

Az út célja az út maga?

Sokan azt vallják, hogy az alkotó szellemű, kézműves tevékenységeknek éppen ez – a tervezgetés, álmodozás, gondolkodás – a lényege, nem pedig a megvalósítás, hiszen általában az előkészület hosszadalmasabb, idő- és energiaigényesebb folyamat, mint maga a dolgok fizikai létrehozása. Hiszen mire a megvalósításig eljut az ember, addigra már átgondolta, hogyan fogja kivitelezni az elképzelését, felmérte az anyag- és eszközszükségletet, és be is szerezte a hiányzó dolgokat. Az előkészületek is megmozgatják a fantáziánkat, de azért mégiscsak a kivitelezés az, amikor testet öltenek az elképzeléseink. A kreatív tevékenységek mellett szól az alkotás folyamatának közösségépítő jellege is: akár a gyerekek az iskolában, akár a szülők a gyerekekkel hoznak létre valamit a saját kezükkel, a tevékenységnek minőségi kapcsolatépítő hatása igen jelentős.

Noha a kézimunka, rajzolás, festés végigkísérte elődeink életét is – gondoljunk csak az oltárterítőt hímezgető, tájképet, portrét festegető kisasszonyokra, nagymamáink, anyukáink kötött pulóvereire, keresztszemes öltéssel hímezett párnahuzataira – napjainkban újra reneszánszát éli. A hagyományosan nőiesnek tartott hobbik – vagyis a hímezés, horgolás, varrás – mellett egyre népszerűbb a bútorfelújítás, kárpitozás, bútorfestés is a nők körében, például krétafesték vagy akril festék segítségével. A bútorfestés nem olcsó hobbi: a krétafesték kimondottan drága, az akril festék ára némileg kedvezőbb.

Kézügyesség, kreativitás, képzelet

Mindegy is, hogy milyen hobbit választunk, szinte bármelyik betölti elsődleges funkcióját: az örömteli önkifejezést, stresszoldást, érzelmi feltöltődést – hozzájárulva testi és lelki egészségünkhöz. Sok kutatás igazolta például a stresszhormonok szintjének csökkenését alkotás, zenehallgatás, olvasás, kertészkedés, túrázás közben. Főként az alkotó, művészeti jellegű tevékenységek (pl. fotózás, festés, zenélés, blog- vagy naplóírás) hivatottak személyiségünk magasabb szintű kifejezésére, a kreatív ötletek megmutatására. Nem kell nagy dolgokra gondolni. Nem az elkészült mű esztétikai értéke a legfontosabb, hanem az alkotás folyamata, amikor kikapcsolunk a hétköznapi valóságból, gondolatainkat a jelenre koncentráljuk és elmerülünk a választott tevékenységben. Ha például festeni támad kedvünk, érdemes először egyszerű, absztrakt technikákkal megpróbálkozni.

Az alkotás lehetőségei

A legegyszerűbb, gyerekekkel is jó szórakozást nyújtó időtöltés a festékek színeinek keverése, összefolyatása. Egy fehér színű rajzlap teljes felületét egy ecset segítségével enyhén vizezzük be. Ezután valamilyen színes vízfestéket (a márka teljesen mindegy, lehet például Pelikán vízfesték, Ico vízfesték vagy más) keverjünk sűrűre az ecsettel, és a bevizezett lap egyik sarkát fessük be vele. A vizes lap hatására a festék különböző irányokba fut el, megfolyik, érdekes, absztrakt ábrákat hozva létra. Több szín használatával, a lap felemelésével és forgatásával még érdekesebb hatást érhetünk el.

Egy másik, egyszerű és nagyszerű technikával színes karcképeket készíthetünk, amelyet képeslapként elküldhetünk, vagy önmagában elajándékozhatunk szeretteinknek születésnapra, névnapra, anyák napjára. Egy képeslap méretű vagy nagyobb, fehér színű kartonpapírt fessünk ki teljesen zsírkrétával vagy olajpasztellel. Ha több színt használunk, érdekesebb lesz a végeredmény. Festhetjük csíkosra, foltosra, tetszés szerint. Ezután sűrű, fekete, emulgeáló anyagot tartalmazó festék használatával (lehet Süni tempera, Koh-i-noor tempera, Ico tempera, Herlitz tempera, Nebuló tempera készlet stb.) teljesen fessük be a lapot. A teljes száradás után, tűvel, hegyes fogpiszkálóval megkarcolva a felületet előbukkan az alsó, színes zsírkréta réteg. Dekoratív képeslapokat, üdvözlőkártyákat készíthetünk ezzel a módszerrel.

Sokan azzal érvelnek, hogy nincs idejük semmiféle hobbira. Valójában ez nincs így. Egy hobbi szervezi az életünket: időt teremt számunkra, hiszen a munka és a többi feladat jobb szervezésére, hatékonyabb elvégzésére ösztönöz, hogy maradjon időnk kedvenc tevékenységünkre. Bármit is választunk, biztos, hogy örömtelibb lesz tőle az életünk, személyiségünk pedig kiegyensúlyozottabb!

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Top termékek

Nincs találat.

Nincs találat.
Beérkezés értesítő

Értesítést kérek

Amennyiben beérkezik a termék a raktárunkba, akkor erről e-mailben értesítést küldünk Önnek.

Több e-mail címet is lehetősége van megadni. Ehhez az e-mail címeket pontosvesszővel elválasztva kell begépelnie. (Pl.: vasarlo@vasarloemail.hu; felhasznalo@felhasznaloemail.hu;)

Utoljára megtekintve