Kezdőlap
Kosár tartalma
Üres kosár
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
Kezdőoldal / Irodatechnika, irodaszer / Irodaszer / Iratrendezés, archiválás / Genothermek

Genothermek

{{totalCount}} találat
találat/oldal
Rendezés:
Nincs találat.
{{ComputedLoadMoreText}}
{{totalCount}} termékből {{dataLength}} darabot már láttál

Genotherm, alias „irattartó bugyi”

A genotherm szót hallva nem mindenki tudja, mire gondoljon, azonban mindannyian jól ismerjük az „irattartó bugyit”, azt a vékony kis műanyag tasakot, amelyet iratok védelmére, tárolására és rendszerezésére szokás használni. Többféle változatban lehet őket megvásárolni – létezik sima és lefűzésre alkalmas irattartó, utóbbi oldalán egy lyukakkal rendelkező lefűzősáv található. De találunk olyan típust is, amelyet nem lehet lefűzni, s az oldalán nyitott. Választhatunk sima vagy érdes felületű lefűzhető tasakot. Anyagát tekintve leginkább polipropilénből gyártják, de készülhet más műanyagból is, például polietilénből vagy vinilből. Magyarországon az A4-es és az A5-ös méret a legelterjedtebb, ezeket használjuk nap mint nap az irodai munka és a tanulás során. Vastagságuk alapján is csoportosíthatjuk ezeket a termékeket. Hogy milyen vastag egy genotherm, azt a csomagoláson olvasható számértékből látjuk, amely micronban van megadva. Az átlagos „irattartó bugyi” 40–50 micron vastagságú, az „XXL”méret 180–200 micron körül mozog. Ma már vásárolhatunk színes tasakokat is, amelyek egyrészt esztétikusak lehetnek, másrészt lehetővé teszik, hogy a tanulás vagy a munka során színkódolást használjuk – például a földrajz házifeladatokat a zöld „bugyikban” tároljuk, az irodalom beadandót a rózsaszínben, a matekot pedig a kékben.

Miért jó, ha genothermet használunk?

Talán mindenki számára ismerős az a szituáció, amikor csak egy pohár vizet akarunk meginni munka közben, vagy az ebéd utáni kávénkat akarjuk az íróasztalunknál elfogyasztani a gép előtt, de valaki benyit, vagy hirtelen becsapódik egy ablak, s poharunk tartalmából egy kicsi (vagy sok) kilöttyen, s egyből az asztalon sorakozó dokumentumok valamelyikén landol, eláztatva azt, mire felfogtuk, mi történt valójában. És vettünk már át olyan levelet, amelyben teljesen elázott a várva várt irat, amelyet postán adtak fel nekünk? A lefűzhető tasak megvédi dokumentumainkat a különféle szennyeződésektől (koszos kéznyomok, por, ételmaradék stb.) és a kisebb mennyiségű nedvességtől is. Emellett segíthet a rendszerezésben, könnyen, átlátható módon tudjuk tárolni bennük fontos iratainkat. Vásárolhatunk kifejezetten ezekhez a lefűzhető tasakokhoz gyártott „genotherm lefűző” vagy „genotherm mappa” néven ismert és forgalmazott mappákat, amelyek szintén írott anyagink tárolását és védelmét hivatottak megkönnyíteni.

Milyen „irattartó bugyit” válasszunk, hol vehetjük hasznát?

Elsősorban azt kell fontolóra venni, milyen mennyiségű anyagot szeretnénk benne elhelyezni, s mekkorák ezek az oldalak. Minél nagyobb terhelésnek van kitéve a tasak, annál inkább megéri a vastagabb (több micronos) típust választani, hiszen, ha például egy 40 micronos termékbe próbálunk belezsúfolni egy 50 oldalas dokumentumot, a tasak jó eséllyel meg fogja adni magát, és elszakad. Tehát nagyon fontos, hogy mire szeretnénk használni, s mennyire akarjuk „terhelni”. Ennél valamivel könnyebb eldönteni azt, hogy A4-es vagy A5-ös méretre van szükségünk.

A genotherm szinte nélkülözhetetlen irodaszer, ha tanulunk vagy ha irodai környezetben dolgozunk (vagy olyan helyen, ahol sok írott anyaggal van dolgunk, amelyeket tárolni, rendszerezni kell), ugyanakkor bármelyik háztartásban jól jöhet, ha van otthon egy csomag „bugyi”, hiszen ha például valamilyen hivatalba kell beadnunk egy nyomtatványt, vagy el kell postáznunk egy dokumentumot, sokkal igényesebben fog kinézni az anyagunk, mire a címzetthez ér, mintha csak „szűzen” a kezébe adtuk volna, vagy beletettük volna a borítékba. Ugyanakkor tárolhatjuk benne bankszámlakivonatainkat, munkahelyi dokumentumainkat, esetleg a gyerekek oklevelét védhetjük meg vele, s még a nagymama is örülni fog, ha a receptjeit segíti megóvni egy lefűzhető tasak.

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Top termékek

Nincs találat.

Nincs találat.
Beérkezés értesítő

Értesítést kérek

Amennyiben beérkezik a termék a raktárunkba, akkor erről e-mailben értesítést küldünk Önnek.

Több e-mail címet is lehetősége van megadni. Ehhez az e-mail címeket pontosvesszővel elválasztva kell begépelnie. (Pl.: vasarlo@vasarloemail.hu; felhasznalo@felhasznaloemail.hu;)

Utoljára megtekintve