Kezdőlap
Kosár tartalma
Üres kosár
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
Kezdőoldal / Irodatechnika, irodaszer / Papír / Gyűrűskönyv betétek, jegyzettömbök

Gyűrűskönyv betétek, jegyzettömbök

{{totalCount}} találat
találat/oldal
Rendezés:
Nincs találat.
{{ComputedLoadMoreText}}
{{totalCount}} termékből {{dataLength}} darabot már láttál


Jegyzetelni muszáj – a gyűrűskönyv betét és a jegyzettömb sok helyzetben helytáll

 

Miért van szükségünk napjainkban, a digitalizáció korában jegyzettömbre vagy gyűrűskönyv betétre? Mert a kézírás nagyon sok helyzetben még mindig a legpraktikusabb megoldás. Vannak persze, akik azt preferálják, hogy bármilyen hirtelen feljegyzendő dolgot – legyen az egy telefonszám, időpont az orvoshoz, tennivaló vagy emlékeztető – azonnal a laptopjuk, mobiltelefonjuk naptár alkalmazásába vezetnek fel. Ez kétségkívül hatékony megoldás, de még nekik is szükségük lehet egy jegyzettömbre, hiszen vannak olyan helyzetek, amikor a jó öreg papír a legjobb megoldás. Telefonon hívja a feleség a férjet és már hadarja is, hogy mit szerezzen be a másnapi ebédhez, aki előkapja a jegyzettömböt és lejegyzeteli. Üzenetet hagy valaki a kollégádnak, aki épp kiugrott a büfébe? Gyermeked hajlamos a süketet játszani, ha házimunkáról van szó? Elég egy cetli az asztalra, és máris letagadhatatlan, hogy átadtad az üzenetet. És még sorolhatnánk a végtelenségig a szituációkat, amikor jó, ha a kezünk ügyében van egy jegyzettömb, vagy legalább egy jegyzetlap.

Az egyenesen a mobiltelefonba való jegyzetelés tehát nem minden helyzetben kivitelezhető megoldás, és nem minden ember egyformán működik. Sokan egyszerűen szeretnek kézzel írni, egyszerűbbnek érzik, és jobban megjegyzik általa a dolgokat. Tudományos kísérletek is bizonyították, hogy a kézzel írás segít az információ megjegyzésében, ami a gépelésről nem mondható el. Éppen ezért, noha sok egyetemista ma már egyenesen a laptopjába jegyzetel az előadáson, lehet, jobban jár az, aki a hagyományos, kézírásos módszert használja.

 

Lefűzhető lapok

 

A lejegyzésre váró szöveg mennyisége meghatározza, hogy milyen méretű jegyzetlap az ideális. Hosszabb szövegekhez általában az A4 méretet szokás használni. A diákok, egyetemisták egy része a hagyományos egy tantárgy – egy füzet módszert követi, de ennek meg van az a hátránya, hogy sok füzetet kell magunkkal cipelnünk. A másik elterjedt módszer a lapokra jegyzetelés, amelyeket otthon tantárgyak szerint csoportosítunk. Ez kivitelezhető sima A4-es fénymásolópapírokkal is, de megkönnyítjük a saját dolgunkat, ha gyűrűskönyvet és a hozzá kapható lefűzhető lapokat használjuk. A gyűrűs mappa egy kettő vagy négy rögzített, nyitható fémgyűrűt tartalmazó, kemény fedelű mappa. A kompatibilis, jellemzően 50–100 lapos ragasztott betétlapok előre kilyukasztva kerülnek forgalomba, így a lyukasztással már nem kell bajlódnia használójának. Ugyanúgy A5-ös vagy A4-es méretben, sima, vonalas és négyzethálós kivitelben kaphatók, mint a füzetek. Ha ezt a módszert választjuk, a laptop és számos füzet cipelése helyett egy gyűrűskönyv betét és egy konferencia mappa lesz az összes felszerelésünk, amit magunkkal kell vinnünk a konferenciára vagy az egyetemre.

 

Jegyzettömb

 

A rövid szövegek feljegyzésére a jegyzettömb az ideális megoldás, ami egy sok – általában valamilyen módon egymáshoz rögzített – lapból álló, jegyzetelésre alkalmas papírtömb, amire rövid információkat, tennivalókat, üzenetet, gondolatokat jegyezhetünk föl.

Az egymáshoz rögzítésre a praktikus használhatóság miatt van szükség, hiszen ellenkező esetben egy jelentősebb huzat széthordaná a szobában a lapocskákat. Kötési mód tekintetében a leggyakrabban alkalmazott eljárások a ragasztás, a tűzés és a spirálkötés.

Ragasztássorán a lapocskákból álló papírtömb egyik oldalát bevonják ragasztóval, ami stabilan összetartja a lapokat. Így egyesével könnyen letéphetők, viszont nem visszahajthatók, mert ahhoz már nem elég erős a ragasztó. Ezzel a módszerrel még egy magas (pl. 10x10x10 cm-es) tömb is jól egyben tartható.

A lapokat tűzéssel is rögzíthetjük. Ebben az esetben leszakítani nehéz őket, ezért a tűzés mellett sokszor perforálják is a lapokat. E módszer előnye, hogy a lapok szétesés nélkül visszahajthatók, hátránya, hogy csak viszonylag kevés lap kapcsolható össze így.

A spirálkötéssel rögzített spirálblokk előnye, hogy a lapok előre-hátra lapozhatók és könnyen eltávolíthatók.


A megfelelő méret kiválasztásához a feljegyzendő szövegek mennyiségét érdemes alapul venni. Az alábbi méretek a legjellemzőbbek:

  • 10 x 10 cm – rövid információk feljegyzésére (pl. cím, telefonszám, webcím stb.)
  • A/6-os (105 x 148 mm) – több információ számára is elegendő, pl. teendők vagy bevásárlólista
  • az A/5-ös és A/4-es (148 x 210 mm, 210 x 297 mm) jegyzettömb már hosszabb gondolatok lejegyzésére is alkalmas, például megbeszélések, előadások alkalmával.

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések {{activeFilterCount}} aktív szűrő
Szűrések

Top szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Top termékek

Nincs találat.

Nincs találat.
Beérkezés értesítő

Értesítést kérek

Amennyiben beérkezik a termék a raktárunkba, akkor erről e-mailben értesítést küldünk Önnek.

Több e-mail címet is lehetősége van megadni. Ehhez az e-mail címeket pontosvesszővel elválasztva kell begépelnie. (Pl.: vasarlo@vasarloemail.hu; felhasznalo@felhasznaloemail.hu;)

Utoljára megtekintve