ribbon-background
ribbon-background
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Konyhai kisgép
Konyhafelszerelés
Padlóápolás
Kávézás
Automata kávéfőző
Espresso kávéfőző
Kapszulás kávéfőző
Szemes kávé
Kávé kapszula
Kávézás kellék
Ruhaápolás
Mosógép és szárítógép
Beépíthető készülék
Szabadonálló készülék

Automata kávéfőző

(52 termék)
/ 2 oldal
/ 2 oldal

Amit az automata kávéfőző (kávégép) vásárlásához tudni érdemes

Az automata kávéfőző népszerűsége egyre növekszik, hiszen ez a kávégép egyetlen gombnyomással készít el nekünk egy csésze forró feketét. A beépített darálónak köszönhetően a készülék közvetlenül a főzés előtt őrli meg a szükséges mennyiségű kávészemeket. Emiatt az általa készített kávé mindig friss, aromadús és ízletes, tudniillik a kávé szemes formában képes legjobban megőrizni az íz- és illatanyagait. Ne feledjük azonban, hogy ezen kívül a vásárolt szemes kávé fajtája és minősége, illetve a tárolásának módja is nagyban közrejátszik abban, hogy a kávéfőzőgép segítségével mennyire ízletes italt tudunk majd készíteni.

Használata

Az eszpresszó kávéfőző használata roppant kényelmes és egyszerű: nincs más dolgunk, mint hogy megnyomjunk egy gombot, és már ott is van előttünk a finom, gőzölgő kávé. Az automata kávéfőzők mindig a kiválasztott italhoz optimalizálva használják a nyomást, és préselik át a felmelegített vizet a kávéőrleményen, így mindegyik fajta kávénak a hozzá való, ideális aromavilágot biztosítják. Az egyedi beállítások lehetővé teszik, hogy az italt saját ízlésünknek megfelelően készítsük el: meghatározhatjuk a kávészemek őrlési fokozatát, a habosított tej állagát, sőt, amennyiben egyéni elképzeléseink vannak, a gőz nyomásának mértékén is változtathatunk.

Funkciók

A kávéfőzőgépek többféle kényelmi funkcióval szolgálnak annak érdekében, hogy az elkészítés még kényelmesebb, az ital pedig még finomabb legyen. Sok készülék memória funkcióval van ellátva, melynek segítségével, ha egyszer beírjuk a kedvenc italunk összetételét, a gép megjegyzi azt, és legközelebb már csak azt az egy gombot kell megnyomnunk. Az úgynevezett AutoOff funkció arra szolgál, hogy bizonyos idő eltelte után a készülék automatikusan kikapcsol, így biztonságosabbá és energiatakarékosabbá téve a használatot. A legtöbb modellnél a kávékifolyó magassága állítható, hogy az eszpresszós vagy a capuccinós csésze egyaránt kényelmesen elhelyezhető legyen alatta. Egyes modellek gyermekzárral is el vannak látva, mellyel megóvhatjuk a gépet az illetéktelen kezecskéktől, gyermekeinket pedig az égési sérülésektől. Egy csökkentett felfűtési idővel rendelkező készülék pedig jól jön a reggeli gyors kávé lefőzéséhez.

A kávészemek tartálya viszonylag nagy méretű, és sok esetben aromavédő tetővel is el vannak látva, így sok kávébabot tárolhatunk bennük. Ez azt jelenti, hogy nem kell gyakran foglalkoznunk a feltöltésével. Amivel azonban mindenképpen számolnunk kell, hogy a készüléket a beépített öntisztító funkción felül is rendszeresen karban kell tartani. Időnként el kell végeznünk a gépek teljes körű tisztítását, mivel ezáltal tudjuk garantálni a hosszú élettartamot és a minőségi kávét, de ezeknél a gépeknél a tisztítás összetettebb feladat, mint a filteres kávéfőzők esetében.

Az automata kávéfőzők nem az alacsony árkategóriás gépek közé tartoznak, sőt, az áruk a karos gépekével együtt a legmagasabb a piacon, bár ezt később az alacsony karbantartási költségek és a csésze kávé igen baráti ára (valamint a minősége) ellensúlyozza. A különböző modellek árai között jelentős eltérések vannak. Egy Delonghi kávéfőző, Saeco kávéfőző, Sencor kávéfőző vagy egy Philips kávégép többszörösébe is kerülhet, mint ugyanannak a márkának egy másik készüléke. Ez azt mutatja, hogy a neves gyártók alacsonyabb felszereltségű, belépő kategóriás gépekkel is ellátják a piacot. Az alacsonyabb árú készülékek általában kisebb nyomással képesek dolgozni, így kevésbé hatékonyan nyerik ki a kávészemek aromáit, ugyanakkor egy olcsóbb kávéfőző is képes ízletes kávékat készíteni, és így megadni nekünk a kávézás testet-lelket átjáró élményét.