Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
ribbon-background
ribbon-background
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Konyhai kisgép
Konyhafelszerelés
Padlóápolás
Kávézás
Ruhaápolás
Mosógép és szárítógép
Beépíthető készülék
Beépíthető sütő
Beépíthető gázfőzőlap
Beépíthető kerámia főzőlap
Beépíthető indukciós főzőlap
Páraelszívó
Beépíthető mosogatógép
Beépíthető mikrohullámú sütő
Beépíthető hűtőszekrény
Szabadonálló készülék

Beépíthető gázfőzőlap

(13 termék)
/ 1 oldal
/ 1 oldal

A beépíthető gáz főzőlap – előnyök és tippek a vásárláshoz

A beépíthető gázfőzőlap dísze lehet egy klasszikus vagy modern konyhának, s meglehetősen praktikus társunk abban, hogy minden nap finom ételek kerüljenek az asztalra. Ebben a cikkben a beépíthető főzőlapok közül a gáz főzőlapok tulajdonságait, előnyeit mutatjuk be, s kitérünk arra is, milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a megfelelő termék kiválasztása, megvásárlása során.

1.Költséghatékonyság

A gáz főzőlap általában olcsóbb a kerámialapos vagy indukciós főzőlapnál. Sokan szeretik, mert régóta használják, mert megszokták, és mert a gáz jelenleg olcsóbb, mint az áram. Ez utóbbi azonban csak részben igaz: a vezetékes gázzal történő használata jóval olcsóbb, mint a villany főzőlapok működtetése, de ha PB gáz áll csak rendelkezésünkre, körülbelül azonos költséggel számolhatunk.

2.Teljesítmény

Nehéz összehasonlítani a villany- és a gáztűzhelyek, főzőlapok teljesítményét, hiszen az eredmény nagy mértékben a készülékek típusaitól függ. Vannak modellek, amelyek megközelítik vagy felülmúlják elektromos társaikat ezen a téren, de akadnak olyanok is, amelyek alulmaradnak hozzájuk képest.

Egyre gyakrabban kerül a főzőlapra egy wok égő is. Ez egy nagyobb felületen, gyorsabban és hatékonyabban működő égő, nemcsak wok serpenyős finomságok, hanem más, magasabb hőmérsékletet igénylő ételek elkészítésére is kiválóan alkalmas. A gáz mellett szól az is, hogy azonnal ad hőt, finomabban lehet szabályozni a hőmérsékletet, és ahogy a bemelegedésre nem kell várni, úgy arra sem, hogy a kikapcsolás után ne adjon le hőt.

3.Biztonság

Máig tartja magát sajnos az a legenda, hogy a gázzal működő berendezések veszélyesek. Ez azonban csak a múlt században volt aktuális és reális probléma, amikor öreg gáztűzhelyeket használtak a háztartásokban. A modern gázfőzőlapok azonban észlelik, ha probléma adódik, s automatikusan leállítják a gázt, így a láng abban a pillanatban elalszik. A modern technológiának köszönhetően a gáz szivárgásától sem kell tartani.

(A gáz és a nyílt láng minden esetben némi kockázatot jelent – ez tagadhatatlan tény, azonban az elektromos árammal működő készülékek meghibásodása legalább ilyen veszélyforrás lehet.)

4.Praktikum és kényelem

Egy gáz főzőlap bármilyen edénnyel használható – ellentétben például az indukciós eszközökkel, amelyekről számos pozitívum elmondható, azonban, ha első indukciós készülékünket vásároljuk meg, számolnunk kell azzal is, hogy edényeink jelentős részét is le kell cserélnünk. Ilyen probléma a gázzal működő készülékeknél nincs, ráadásul a mai modellek már egyenletesen melegítenek, s nem érzékenyek az edények alján lévő esetleges egyenetlenségekre sem. Az egykezes szikragyújtás funkcióval rendelkező főzőlapok kezelése nemcsak kényelmes, de biztonságos is – ez annyit jelent, hogy egyetlen gomb eltekerésével már be is gyújtjuk a gázt.

5.Minőségi alapanyag és esztétikus kialakítás

A gáz főzőlapok a legtöbbször ezüst színű, inox vagyis rozsdamentes acél felülettel rendelkeznek. Egyes komolyabb változatoknál ennek karcmentes változatait használják. Legfőbb előnye, hogy semleges színének köszönhetően jól illeszkedik a legtöbb stílusú konyhához. Vannak festett acéllap felületű modellek is, melyek fehér, fekete és egyéb árnyalatokban is beszerezhetők. Az üvegkerámia felülettel rendelkező főzőlapok szintén többféle színben is elérhetők.

6.Hátrányok?

Negatívumként szokták emlegetni – miként már írtuk is –, hogy a gáz és a nyílt láng használatától sokan ódzkodnak, modern eszközök használata esetében azonban ez a félelem csaknem alaptalan. A másik ellenérv az szokott lenni, hogy a gáz lángja nemcsak az ételt, hanem a konyhánk levegőjét is felmelegíti, azonban ez télen akár előny is lehet, nyáron pedig szellőztetéssel könnyedén orvosolni lehet ezt a problémát.

Néhány hasznos tipp beépíthető gázfőzőlap vásárláshoz

Ha új főzőlapot készül vásárolni, mindenképpen olyan modellt érdemes választani, amely a lehető legközelebb áll igényeihez, és stílusát, kialakítását tekintve is a leginkább illeszkedik a konyhájához. Mivel beépíthető gáz főzőlapról van szó, és ezeknél a termékeknél a méreteknek sokkal fontosabb szerepük van, mint a szabadonálló modellek esetében, célszerű előre tervezni, és milliméterre pontosan lemérni a főzőlap helyét (a mélységre és a magasságra is figyelni kell). A főzőlapokon 1–6 égő található, ez függ a szélességtől is; de ha van hely, a vásárló döntheti el, hány blokkra van szüksége. A leggyakoribb méret 60 cm szélességű, de népszerűek a nagyobbak, a 70 vagy akár 90 cm széles modellek is.

Vannak, akik gyártó alapján választanak terméket – ezért népszerű például a webshopunk kínálatában is fellelhető Whirpool főzőlap vagy a Bosch főzőlap, hiszen ezek a márkák már bizonyítottak a piacon.