Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
ribbon-background
ribbon-background
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Konyhai kisgép
Konyhafelszerelés
Padlóápolás
Kávézás
Ruhaápolás
Mosógép és szárítógép
Beépíthető készülék
Beépíthető sütő
Beépíthető gázfőzőlap
Beépíthető kerámia főzőlap
Beépíthető indukciós főzőlap
Páraelszívó
Beépíthető mosogatógép
Beépíthető mikrohullámú sütő
Beépíthető hűtőszekrény
Szabadonálló készülék

Beépíthető indukciós főzőlap

(25 termék)
/ 1 oldal
/ 1 oldal

Beépíthető indukciós főzőlap – a legmodernebb technológia konyhájában

A beépíthető főzőlap – legyen az gáz, üvegkerámia vagy indukciós főzőlap – nagy divat napjainkban. Mint minden dolognak, a beépíthető főzőlapnak is megvannak az előnyei és hátrányai is a hagyományos tűzhelyekkel szemben. Ebben a cikkben a beépíthető indukciós főzőlap (tűzhelylap) kerül terítékre pár szó erejéig.

Az indukciós elven működő tűzhelylap egy viszonylag új technológia a konyhában. Az indukciós tűzhelylap kinézetre szinte megegyezik az üvegkerámia tűzhelylappal, mivel mindkettő felülete sima üveg. Amiben különböznek, az a technológia, amivel a hőátadás megvalósul.

Az üvegkerámia tűzhelylap tulajdonképpen a hagyományos elektromos tűzhely továbbfejlesztett változata. A villanyrezsó működéséhez hasonlóan a kerámiaüveg felület alatt tekercselt fém elemek, egyfajta fűtőszálak helyezkednek el, amelyek felmelegednek a kívánt hőmérsékletre, ezek felhevítik a kerámiafelületet, amely továbbadja a hőt a serpenyőnek. A tekercselt elemek ciklikusan be- és kikapcsolnak a főzés során, így biztosítva a hőszabályozást. A hagyományos elektromos tűzhelyhez képest jóval pontosabb hőszabályozást tesznek lehetővé.

Az indukciós tűzhelylapok a mágnesesség elvén működnek, erős elektromágneseket tartalmaznak fűtőtekercsek helyett. Ezek mágneses mezőt hoznak létre, ami felmelegíti a serpenyőt. Éppen ez az újítás lényege: hogy közvetlenül a serpenyőt melegíti, és nem a környező levegőt vagy a tűzhelylap felszínét. Ezáltal a kerámia tűzhelylapoknál sokkal hatékonyabbak, energiatakarékosabbak. A hőfokszabályozásra a készülék azonnal, precízen reagál. Mivel a lap nem forrósodik fel, biztonságos, és a tisztítása is kényelmes.

Egy elektromágneses elven működő tűzhelylap nagyobb kezdeti kiadást igényel, hiszen az ára magasabb, de hosszú távon sok pénzt és időt takaríthatunk meg a használatával.

Az elektromos tűzhelylapok sok energiát használnak, főleg, ha az összes zónájukat egyszerre működtetjük. Ha gyakran szeretnénk így tenni, mindenképpen ajánlatos, hogy a tűzhelylapot háromfázisú elektromos kábellel kössék be, 400 V feszültségre. Erre a régi villanyvezeték hálózatok nem minden esetben vannak felkészülve, ezért vásárlás előtt mindenképpen tájékozódjunk lakásunk elektromos rendszerének teherbírásáról.

Az indukciós elvű tűzhelylapok hátránya, hogy csak mágnesezhető aljú edényekkel működnek. Ezek lehetnek a legmodernebb ferromágneses aljjal rendelkezők, de ugyanúgy megfelelnek a jó öreg zománcos edények is.

Beépített vagy szabadonálló?

A beépíthető készülékeknél sokkal fontosabb a méret, mint a szabadon álló típusoknál. Ezért mindig az első lépés a rendelkezésre álló hely felmérése. A beépíthető indukciós tűzhelylapok általában 60 cm szélesek, de léteznek 45, 70, 90 cm széles változatok is.

A lapokon 1–6 főzőzóna található, ez nyilván függ a készülék szélességtől. Ha van hely, érdemes a minimum 4 főzőzóna mellett dönteni, és arra sem árt figyelni, hogy van-e bővíthető, összekapcsolható (Bridge funkció) főzőzóna. Ez olyan esetekben hasznos, ha nagy mennyiségű étel készítésekor nagy serpenyőket, fazekakat akarunk használni.

A szélességén kívül a mélység és a magasság is fontos jellemző, ne feledkezzünk meg róla. Vannak például olyan tűzhelylapok is, amelyek alá nem lehet sütőt tenni stb.

Előnyök:

  1. A szabadonálló tűzhelyekkel szemben a beépített tűzhelylap+sütő szettel nagyobb a kombinációs lehetőség az elhelyezés tekintetében, hiszen nem szükséges őket pontosan egymás alá elhelyezni.
  2. A beépítés esztétikus, egyöntetű, elegáns megjelenést biztosít a konyhánkban.
  3. Könnyebben tisztíthatók a felületek, hiszen nincsen rés, ahová be tudna folyni a kiömlött étel.
  4. Ha elromlik a tűzhelylap, és nem éri meg a javíttatás, akkor elég egyszerűen egy új tűzhelylapot vásárolni, és nem kell kidobni egy jól működő sütőt is, mint hasonló helyzetben egy szabadonálló készülék esetében.

Hátrányok:

  1. A beépítés szilárdsága, véglegessége ugyanakkor hátrány, ha a készülékek javításra szorulnak, hiszen előfordulhat, hogy szét kell szerelni a konyhaszekrény egy részét, hogy a szerelő hozzáférjen a meghibásodott készülékhez.
  2. A beépíthető készülékek drágábbak, mint a szabadonállók.

Az előnyök és hátrányok mérlegelése után mindenkinek magának kell eldönteni, hogy számára melyik a legelőnyösebb megoldás. Webáruházunkban sokféle, nagynevű márkák által gyártott termék közül választhat, legyen az Bosch indukciós főzőlap, Whirlpool indukciós főzőlap, Gorenje indukciós főzőlap vagy Zanussi indukciós főzőlap. Nálunk mindenki talál kedvére való modellt.