Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
ribbon-background
ribbon-background
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Konyhai kisgép
Konyhafelszerelés
Padlóápolás
Kávézás
Ruhaápolás
Mosógép és szárítógép
Beépíthető készülék
Beépíthető sütő
Beépíthető gázfőzőlap
Beépíthető kerámia főzőlap
Beépíthető indukciós főzőlap
Páraelszívó
Beépíthető mosogatógép
Beépíthető mikrohullámú sütő
Beépíthető hűtőszekrény
Szabadonálló készülék

Beépíthető kerámia főzőlap

(5 termék)
/ 1 oldal
/ 1 oldal

Mi a különbség a kerámia főzőlap és az indukciós főzőlap között?

A hagyományos, elektromos főzőlapok mellett ma már létezik kerámia főzőlap és beépíthető indukciós főzőlap is. Ezek többnyire szinte ugyanúgy néznek ki, akár Whirlpool főzőlapról, akár Bosch főzőlapról, esetleg Gorenje főzőlapról beszélünk. Akkor miért olyan drágák az utóbbiak? Ebben az útmutatóban elmagyarázzuk a kettő közötti különbséget.

Közös vonások

Először is beszéljünk a hasonlóságukról: mindkettő ugyanazt az áramvonalas, üvegszerű megjelenést kínálja. Sima felületük megkönnyíti a tisztítást, nem kell rajtuk edénytámaszokat súrolni – ezt a munkát senki sem szereti! Ha kisgyerekeink vannak, nagyon hasznosak tudnak lenni a biztonsági funkciók, amelyekkel sok kerámia és indukciós főzőlap rendelkezik. Például fények jelzik, ha valahol még forró a tűzhely, illetve speciális zárak megakadályozzák a főzőlap működését addig, amíg a gombok megfelelő kombinációját le nem nyomjuk. Gyakran speciális tápegységet igényelnek, megfelelő kábelekkel és megszakítókkal konfigurálva, ezért a felszerelésüket mindig bízzuk szakemberre.

A kerámia

A beépíthető kerámia főzőlap nagyszerű választás azoknak, akiknek szűkösebbek az anyagi lehetőségeik. A kerámialapos tűzhelyek általában sokkal olcsóbbak, mint az indukciós változatok, és számos stílusban és méretben kaphatók, hogy minden konyhába találjunk megfelelőt. Gyorsabban felmelegszenek, mint a villany főzőlapok, az indukciós főzőlapoknál viszont lassabban; kevésbé energiatakarékosak, és kikapcsolás után még jó ideig forróak maradhatnak.

Az indukciós

A beépíthető indukciós főzőlapok könnyen tisztíthatóak, és sima, áramvonalas megjelenést kölcsönöznek a munkalapnak, miközben ugyanolyan erősek és könnyen szabályozhatóak, mint egy gáztűzhely. Az indukciós technológia teljesen más, mint a kerámia: indukált mágneses tér segítségével az edényt melegíti fel, nem pedig a főzőlapot, ezért nagyon energiatakarékos, ráadásul biztonságos is, mivel minimálisra csökkenti az égési sérülések kockázatát főzés közben és után. De a legfőbb előnye, hogy a hő hihetetlenül gyorsan átjárja az ételt, a vizet pedig még egy vízforralónál is gyorsabban felforralja.

Egyéb jellemzők

Sokan azért idegenkednek az indukciós főzőlapoktól, mert azt hallották, hogy speciális, drága serpenyőket kell vásárolni hozzájuk. Az indukciós főzőlapok valóban csak vas vagy acél edényekkel működnek, de megnyugodhatunk, mert a meglévő edényeink döntő többsége használható lesz majd az indukciós főzőlapon is. Ezt gyorsan ellenőrizhetjük is úgy, hogy egy mágnest teszünk az aljukra. Ha rátapad, akkor az edény alkalmas az indukciós főzőlapon való használatra. Ugyanakkor a speciális indukciós edénykészletek ára is jelentősen csökkent, és sokszor alig kerülnek többe, mint a hagyományos társaik.

A minőségi indukciós főzőlapok fantasztikus hőmérsékletszabályozókkal vannak felszerelve, ami azt jelenti, hogy nagyon finoman és kis lépésekben változtathatjuk a hőfokot, akárcsak egy gáz főzőlap esetében. Néhány indukciós főzőlap vezérlőtárcsával is rendelkezik, így hihetetlenül egyszerűvé teszi a főzőlap használatát – egyszerűen csak a használni kívánt zóna felé kell tartani, a hőintenzitás kiválasztásához pedig el kell csavarni. Ha főzés közben megszólal a csengő vagy a telefon, nem kell egyenként kikapcsolgatni mindegyik zónát, elég elvenni onnan a vezérlőtárcsát, és az összes zóna azonnal kikapcsol. Ha elveszítenénk a tárcsát, akkor sincs ok aggodalomra, mert a főzőlap manuálisan is aktiválható.

A domino lehetőségei

Érdemes megemlíteni a beépíthető főzőlapok egy izgalmas típusát, a domino főzőlapot is. Ez a moduláris főzőlap maximális rugalmasságot kínál ahhoz, hogy a konyhánkban a főzési stílusunknak megfelelő, egyéni beállításokat hozzunk létre. Kis méretű konyhához, vagy a főzési stílusok kombinálásához is kitűnő megoldást nyújtanak. Kaphatók gáz, elektromos, kerámia vagy indukciós változatban is, és tökéletesen egymás mellé illeszthetőek, hogy a konyhánkban a számunkra legmegfelelőbb főzősarkot alkothassuk meg.