Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Konyhai kisgép
Konyhafelszerelés
Padlóápolás
Kávézás
Ruhaápolás
Mosógép és szárítógép
Beépíthető készülék
Beépíthető sütő
Beépíthető gázfőzőlap
Beépíthető kerámia főzőlap
Beépíthető indukciós főzőlap
Páraelszívó
Beépíthető mosogatógép
Beépíthető mikrohullámú sütő
Beépíthető hűtőszekrény
Szabadonálló készülék

Beépíthető sütő

(0 termék)
/ 0 oldal

Sajnos nincs megjeleníthető találat!

/ 0 oldal

Beépíthető sütő – a trendi megoldás

 

A beépíthető sütő, amely az esetek túlnyomó részében elektromos sütő, nagy divat napjainkban. Mint minden dolognak, a beépíthető sütőnek is vannak előnyei és hátrányai is a hagyományos, szabadonálló tűzhelyekhez képest. Ebben a cikkben a beépíthető elektromos sütőről ejtenék pár szót.

A praktikus, rugalmas elhelyezhetőség, az esztétikum és a kényelem az a szempont, amely leginkább a beépíthető készülék vásárlására indít. Valóban, egy beépíthető sütőt nem kell feltétlenül a főzőlap alatt elhelyezni. Sokan kedvelik például a vállmagasságban elhelyezett sütőt, mert így megkímélhetik magukat sütés közben a folyamatos hajlongástól. Egységes, esztétikus, elegáns külsőt kölcsönöznek a konyhának a frontba belesimuló beépített készülékek, emiatt is választják őket sokan. Beépíthető elektromos sütőből óriási a választék. Az Office Depot kínálatából mindenki megtalálja az igényeire és pénztárcájára szabott készüléket, legyen az egy Electrolux sütő, Gorenje sütő, Bosch sütő, Zanussi sütő, Whirlpool sütő vagy Candy sütő.

Az alapvető sütő funkciókra – mint alsó-felső sütés és grill – mindegyik elektromos sütő képes. A légkeverés funkció, illetve a légkeverés hőlégbefúvással már egy magasabb szint. Típusonként változó, hogy a fenti funkciók milyen kombinációkban állnak rendelkezésre.

A sütő tudása az egyik legfontosabb szempont: érdemes olyan modellt választani, ami közelítőleg olyan funkciókkal rendelkezik, amelyeket majd használni is fogunk.

 

Takarítás – Többféle módszer is létezik a sütő takarításának megkönnyítésére.

 • A pirolitikus funkció magas hőmérsékleten leégeti a lerakódott szennyeződést, utána csak ki kell söpörnünk azt. Ez a legkényelmesebb tisztítási módszer.
 • A katalitikus tisztítású sütőknél a belső falat egy speciális réteggel vonják be, amely magába szívja a szennyeződést. Vegyszerrel nem szabad ezeket a falakat tisztítani, illetve előfordulhat, hogy a sütő nem mindegyik falát vonják be ezzel a réteggel, ezért vásárlás előtt érdeklődjünk a pontos paraméterekről.
 • Gőztisztítás során a forró sütőbe helyezett vízből gőz keletkezik, ami fellazítja a szennyeződést, ezáltal könnyebben eltávolítható.


Extra funkciók

 • Gyerekzár – a gyerekek nem tudják csak úgy egyszerűen kinyitni, mivel általában egy mechanikus zárral megoldják, hogy csak nagyobb erőkifejtésre nyíljon ki az ajtó.
 • Biztonsági üvegajtó – a sütő ajtaja nem melegszik fel, tehát kifejezetten biztonságos. A dupla üvegből a belső kivehető, így sokkal könnyebb tisztítani.

Beépített vagy szabadonálló?

A beépíthető készülékeknél sokkal fontosabb a méret, mint a szabadon álló típusoknál. Ezért az első lépés mindig a rendelkezésre álló hely felmérése. Beépíthető elektromos sütő esetében a legelterjedtebb külső méretek a 60 x 60 x 60 cm (magasság x szélesség x mélység). A sütőtér űrtartalmának tekintetében 55 liter körül mozognak a legkisebbek, és kb. 80 literesek a legnagyobbak a fenti külső méret esetén. Egy kisebb háztartásba elég lehet egy 55-60 literes sütő is, de nagyobb család esetén hasznos egy minimum egy 70 liter űrtartalmú készüléket választani.


Előnyök:

 • A szabadonálló tűzhelyekkel szemben a beépített főzőlap+sütő szettel nagyobb a kombinációs lehetőség az elhelyezés tekintetében, hiszen nem szükséges őket pontosan egymás alá elhelyezni.
 • A beépítés esztétikus, egyöntetű, elegáns megjelenést biztosít a konyhánkban.
 • Könnyebben tisztíthatók a felületek, hiszen nincsen rés, ahová be tudna folyni a kiömlött étel.
 • Ha elromlik például a sütő, és nem gazdaságos a javíttatása, akkor elég egyszerűen egy új sütőt vásárolni, és nem kell kidobni egy jól működő főzőlapot is, mint hasonló helyzetben egy szabadonálló készülék esetében.

Hátrányok:

 • A beépítés szilárdsága, véglegessége ugyanakkor hátrány, ha a sütő javításra szorul. Előfordulhat, hogy szét kell szerelni a konyhaszekrény egy részét, hogy a szerelő hozzáférjen a meghibásodott készülékhez.
 • A beépíthető készülékek drágábbak, mint a szabadonállók.
 • Az előnyök és hátrányok mérlegelése után mindenkinek magának kell eldönteni, hogy számára melyik a legelőnyösebb megoldás. Webáruházunkban sokféle, nagynevű márkák által gyártott beépíthető sütő közül választhat.