ribbon-background
ribbon-background
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Konyhai kisgép
Konyhafelszerelés
Padlóápolás
Kávézás
Ruhaápolás
Mosógép és szárítógép
Elöltöltős mosógép
Felültöltős mosógép
Kondenzációs szárítógép
Hőszivattyűs szárítógép
Beépíthető készülék
Szabadonálló készülék

Elöltöltős mosógép

(207 termék)
/ 6 oldal
/ 6 oldal

Elöltöltős mosógép: LG mosógép, Samsung mosógép, Bosch mosógép és társaik

„A barátnőmnek bevált az LG mosógép, de a kollégám szerint az Samsung mosógép a legjobb.” „Már sok éve hibátlanul működik a hűtőm, ez egy megbízható márka, jó lesz egy Bosch mosógép.” Ha Ön szeretne ennél szakszerűbb információkhoz jutni az elöltöltős mosógép palettáról – legyen az LG mosógép, Bosch mosógép vagy épp Electrolux mosógép – olvasson tovább! Ebben az írásban az elölről töltősök jellemzőit vesszük sorra.

Jelenleg ez a legelterjedtebb mosógéptípus, az elülső oldalon elhelyezett homorú, általában üveg ajtajáról könnyen felismerhető. Sokan kedvelik épp emiatt, mert így látható, mi történik mosás közben a ruhaneművel.

Extra funkciók

Általánosságban elmondható, hogy azok a mosógépek, melyek elöltöltősek – például egy Gorenje mosógép vagy Whirlpool mosógép – a modern technológiák tekintetében is fejlettebbek, mint a felültöltős modellek.

Néhány ízelítő a felhasználóbarát funkciókról.

  1. A késleltetett indítás funkció lehetővé teszi, hogy a már betöltött mosnivalót a megadott időpontban kezdje el mosni a gép. Így beállíthatjuk, hogy például mire hazaérünk a munkából, készen legyen a mosás, és már csak teregetni kelljen.
  2. A hatodik érzék szenzorfunkció segítségével a gép érzékeli a mosnivaló mennyiségét, és automatikusan szabályozza például a szükséges vízmennyiséget, és nyomon követi a mosási programot.
  3. A gőzöléses ruhafrissítő programmal rendelkező gőzmosógépek frissen tartják a ruhát, amikor a mosás véget ért. A lassú hullámmozgás és az alulról érkező gőz meggátolja a kellemetlen illatok terjedését akár 6 órával a mosás után is. Használhatók a gőzprogramok csak felfrissítést igénylő, egyszer viselt vagy kimosott és megszárított ruháknál is. Csökkentik a gyűrődés mélységét, megszüntetik a kellemetlen szagokat, valamint simábbá varázsolják a ruhaneműt.

Helyigény

Általában ez a típus több helyet igényel, mint felültöltős társai. Eleve nagyobb a méretük (kb. 60x85x60 cm) és az oldalra nyitható ajtó is helyet foglal. Viszont a tetejükre lehet pakolni, vagy beállíthatjuk őket a mosdópult vagy egy polc alá. A gép nagy mérete nagy stabilitást eredményez, még a centrifugálás során keletkező rezgés sem mozdítja el a helyéről.

A mosás erőssége

Az ajtó elhelyezése nem egyszerűen esztétikai kérdés, a kétfajta eszköz különböző elven működik: a felülről tölthető úgynevezett terelőlapátot használ a mosáshoz, az elöltöltős mosógép a gravitáció erejét felhasználva mossa át a ruhát. A különböző működésből kifolyólag a két típus mosási módszere is más. A felültöltős gépek rövidebb idő alatt erősebben, a textíliákra nagyobb erőt kifejtve mosnak. Az elöltöltős gépek kíméletesebben bánnak a mosnivalóval, viszont tovább tart velük a mosás. Igaz, egyes modernebb gépeknél már választhatunk 60, 30 vagy akár 15 perces programot is. Nem csak a mosás, a centrifugálás tekintetében is különbözik a két típus működési mechanizmusa. Az elöltöltős erősebb centrifugálásra képes, így szárazabb ruhát vehetünk ki a gépből.

Kapacitás

Az elöltöltős automata mosógépek további előnye a dob nagyobb kapacitása, és a lényegesen tágasabb töltőnyílás. Egy nagy család esetében érdemes minél nagyobb ruhatöltet befogadására alkalmas készüléket választani.

Energiaosztály

Minden mosógépen kötelező feltüntetni, hogy milyen energiaosztályba sorolható a készülék.

A kategóriákba soroláskor figyelembe veszik a centrifuga fordulatszámát, a dob kapacitását, a zajszintet és persze a víz-és energiafelhasználás mértékét. A+++ minősítés a legprofibb készülékeket jelöli.

Ár

Az elöltöltős készülékek általában nagyobb tudásúak, emiatt drágábbak is, mint a felültöltősek. Érdemes figyelemmel kísérni a mosógép akciókat, ha jó áron szeretnénk vásárolni. Alacsonyabb árkategóriában is nagy nálunk a választék, például a Candy mosógépek vagy Indesit mosógépek igen kedvező áron kaphatók. Nálunk az olcsó mosógéptől kezdve a legújabb csúcsmodellekig mindenki megtalálja a kedvére valót. Egy mosógép akció még vonzóbbá tudja tenni a termékeket.