Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
ribbon-background
ribbon-background
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Konyhai kisgép
Konyhafelszerelés
Padlóápolás
Kávézás
Automata kávéfőző
Espresso kávéfőző
Kapszulás kávéfőző
Szemes kávé
Kávé kapszula
Kávézás kellék
Ruhaápolás
Mosógép és szárítógép
Beépíthető készülék
Szabadonálló készülék

Espresso kávéfőző

(102 termék)
/ 3 oldal
/ 3 oldal

Eszpresszó kávéfőző kísérletező kedvű kávéimádóknak

Az eszpresszó kávéfőző és a kotyogós kávéfőző a kísérletező kedvű kávéimádók legjobb társa az alkotásban. Noha klasszikus, rövid, fekete presszókávét a filteres kávéfőzők kivételével mindenféle gépen (kapszulás, automata) főzhetünk, de a szabad kísérletezést csak a két régről ismert, klasszikus főző teszi igazán lehetővé. A két típus működési elve alapvetően különbözik egymástól, az viszont közös bennük, hogy végeredményként illatos, zamatos presszókávét produkálnak.

Eszpresszó kávéfőző

Az egyik legnépszerűbb kávékészítő gép, amiben közrejátszik kedvező ára és az a tény, hogy otthon is viszonylag jó minőségű kávét készít. Karos főzőnek is nevezik, mivel a darált kávét tartalmazó szűrőt egy kar segítségével rögzítjük a géphez. Magyarországon a nagy múltú Szarvasi kávéfőző is kínál modelleket ebben a kategóriában.

  1. A presszókávéfőzők működési mechanizmusa egyszerű: a 90–95 fokos, forráspontot el nem ért vizet 10–15 bar nyomáson átpréselik a kávéőrleményen. A végeredmény egy koncentrált ízű, erős, krémes, sűrű presszókávé. Érdemes olyan készüléket választani, amelyek tejhabosítóval vagy gőzcsappal is felszereltek, így egyéb kávéfajtákat (cappuccino, latte macchiato) is készíthetünk velük.
  2. A modern presszó kávéfőző gépek háztartási célokra is kiválóan alkalmasak, akár egyetlen személy számára is. A komolyabb modelleken változtathatjuk a nyomás mértékét is, így könnyedén megválaszthatjuk a lefőtt kávé ízintenzitását.
  3. A karos gépek előnye és egyben a hátránya is a viszonylag időigényes manuális elkészítés. A víz és a kávé kézi töltögetése, az alkatrészek tisztítása időigényesebb folyamat, különösen egy kapszulás géppel összehasonlítva, ezért például irodába lehet, hogy nem ez a típus a legmegfelelőbb választás.
  4. Ezek a készülékek nincsenek ellátva darálóval vagy adagolóval, tehát kísérletezhetünk a darálás finomságával, a kávé mennyiségével egy adag kávéhoz, vagy az elkészítés idejével is. Fáradozásunk jutalma lehet egy tökéletesen a mi ízlésünk szerint elkészített forró ital, amelyet egy automata vagy kapszulás gép sosem lesz képes utánozni.

Kotyogós kávéfőző

Bár sokakban gyerekkori, nosztalgikus emlékeket ébreszt, hiba lenne a múlt relikviái közé sorolni ezt a praktikus, ügyes, minőségi espresso kávéfőzőt. Elég, ha annyit mondunk, hogy Olaszországban, az eszpresszó és cappuccio szülőhazájában ma is ez az egyik legkedveltebb típus a háztartásokban. Eleganciában lehet, hogy felülmúlják a mindenféle gombokkal és funkciókkal ellátott hipermodern masinák, de hasznosság, minőség és praktikum tekintetében ez a típus még mindig felülmúlhatatlan.

  1. Alfonso Bialetti olasz mérnök találta fel 1933-ban, majd fia, Renato Bialetti vitte sikerre az egész világon a második világháború után. A több mint 200 millió eladott darabbal ez a típus Guinness-rekorder, sőt a legtöbbet másolt kávékészítő gép is.
  2. A kotyogós kávéfőző három darabból áll: a víztartályból, a szűrőből és a felső tartályból. Működési mechanizmusa sem bonyolult: a tűzhelyen melegített alsó tartályban felforr a víz, és az így keletkező gőz fokozódó nyomással átpréselődik a szűrőbe töltött kávérétegen. Ott lehűlve vízzé alakul és kioldja az aromákat az őrleményből, majd egy csövön át kifolyik a felső tartályba. A kottyanó hangot a kifolyócsőben található súly adja, amely főzés közben a gőztől felemelkedik, majd a nyomás csökkenésével visszaesik a helyére.
  3. A tökéletes végeredmény érdekében jó tudni, hogy a főzőbe durvára darált, a búzadarával megegyező finomságú vagy annál is durvább kávét érdemes tölteni. A vizet is érdemes víztisztító kancsóban megtisztítani, felforralni és csak ezután tölteni a főzőbe. A szakemberek szerint e két tanács megfogadásával szintet léphetünk az otthoni kávékészítésben.

Kísérje figyelemmel kávéfőző akcióinkat, melynek keretében elcsíphet egy-egy kiváló minőségű terméket kínálatunkból, legyen az egy Szarvasi kávéfőző, Bialetti vagy DeLonghi kávéfőző, vagy egy praktikus Momert modell.