Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Konyhai kisgép
Konyhafelszerelés
Padlóápolás
Kávézás
Ruhaápolás
Mosógép és szárítógép
Beépíthető készülék
Szabadonálló készülék
Hűtőszekrény
Side by side
Mikrohullámú sütő
Gáztűzhely

Gáztűzhely

(29 termék)
/ 1 oldal
Mora P2241AW gáztűzhely
Raktáron
92 999 Ft

Mora P2241AW1 gáztűzhely
Raktáron
85 999 Ft

Gorenje GG5A13WJ gáztűzhely
Nincs raktáron
101 999 Ft

Mora P161AW gáztűzhely
Nincs raktáron
74 999 Ft

Mora E201AW vasmagos villanytűzhely
Nincs raktáron
82 999 Ft

Gorenje E 5121 WH vasmagos tűzhely
Nincs raktáron
84 999 Ft

Orion FGO-400W gáztűzhely
Nincs raktáron
84 999 Ft

Mora P2252AS gáztűzhely
Nincs raktáron
93 999 Ft

Indesit IS5G0PMW/E gáztűzhely
Nincs raktáron
124 999 Ft

Mora P151BW gáztűzhely
Nincs raktáron
64 999 Ft

Gorenje G 5113 WJ gáztűzhely
Nincs raktáron
89 999 Ft

Mora P 141 AW gáztűzhely
Nincs raktáron
69 999 Ft

Mora P 151 AW1 gáztűzhely
Nincs raktáron
74 999 Ft

Mora P 162 AS gáztűzhely
Nincs raktáron
84 999 Ft

/ 1 oldal

Miért jó választás a gáztűzhely?

A gáztűzhely gyors, gazdaságos, könnyen beállítható eszköz a konyhában, s bár örök kérdés, hogy „gáz vagy villany?”, rengetegen teszik le voksukat az előbbi alternatíva mellett, hiszen gyors, biztonságos, megbízható és rendkívül gazdaságos. Ebben az útmutatóban megtudhatja, hogy mely modellek állnak rendelkezésre, mire kell különös figyelmet fordítania vásárláskor, és hogyan lehet az Ön igényeinek megfelelő eszközt megtalálni.

Ezeknél a berendezéseknél a működés alapja, hogy az égők tömlőkön keresztül csatlakoznak a gázellátásához. A kapcsoló kinyitásakor az égők kis nyílásaiból gáz áramlik ki. Ha meggyújtja a lángot, a gáz égni kezd. Ez hőt hoz létre, és az edény felmelegszik, a benne lévő élelmiszer pedig átveszi a magas hőmérsékletet, majd megfő (vagy megsül). Ez teszi lehetővé, hogy nyílt lángon tudjuk megfőzni az ebédet.

A gázzal történő főzésnek rengeteg előnye van, például időt és energiát takarít meg vele. Gyorsabban készíti el az ételt, mert a villanytűzhellyel ellentétben nem kell várni hosszú perceket a felmelegedésre, a hő azonnal rendelkezésre áll. Magas hőmérsékleten főzhet, és pontosabban szabályozhatja a hőmérsékletet. Ha eloltja a lángot, nincs maradék hő, kevésbé melegszik be a konyha, ami a nyári melegben igen nagy előny lehet, nem beszélve éttermek, üzemek konyháiról, ahol egyidejűleg több készülék működik.

A gáztűzhelyek két változatban kaphatók: földgázzal vagy propán-bután gázzal működők. Vagy a házon belüli gázvezetékhez kell csatlakoztatni a berendezést vagy egy gázpalackhoz.

A gyártók általában megadják az egyes égők teljesítményét. A normál égők kb. 2 kW teljesítményűek, ezek alkalmasak kisebb edényekhez. A nagyobb, 2,5–3 kW teljesítményűek ennél magasabb hőmérsékletet érnek el.

Mennyire biztonságos?

A modern készülékek esetében nincs szükség öngyújtóra a beüzemeléshez: csak egy gombot kell megnyomni, és már neki is állhatunk sütni vagy főzni. A biztonsági felszerelés általában tartalmaz egy biztosítékot: amint a láng kialszik, a tűzhely automatikusan elzárja a gázcsapot.

Ha számít az idő…

A vendéglátóiparban a gyorsaság számít. Ezért a gáztűzhely gyakran az elsődleges választás. Miután meggyulladt, várakozás nélkül szabályozhatjuk igény szerint a tűzhely lángját, és villámgyorsan elkészül az étel. Ha kikapcsoljuk, nincs maradék hő, amely kiszáríthatja az ételt, vagy megégheti azt, s mint említettük, a konyha sem melegszik fel annyira, mint a villanysütő használatakor. Az alacsony hőveszteség és az áramhoz képest alacsonyabb gázár miatt a gáztűzhelyek energiamérlege elég jó. Ráadásul ezeken a főzőlapokon bármilyen edényt használhatunk.

Mit érdemes figyelembe venni vásárlásnál?

Több szempont is releváns lehet, például az égők száma és teljesítménye vagy a szikragyújtás módja. A gyufa és az öngyújtó használata már a múlté. A szikragyújtás egy gombnyomással történik, külön kapcsolóval vagy az égővezérlővel. A termoelektromos gyújtásbiztosítóval ellátott modellek a láng kialvása esetén automatikusan megszakítják a gázellátást, és ha szükséges, újraindítják

A gáztűzhely árak is meghatározók lehetnek a választás során, azonban érdemes olyan gyártó terméke mellett letenni a voksot, amely már bizonyított a piacon.

A legnépszerűbb márkák webshopunkban is megtalálhatók, mint például:

  1. a Zanussi gáztűzhely,
  2. a Dimarson gáztűzhely,
  3. a Mora gáztűzhely,
  4. az Amica gáztűzhely vagy
  5. a Gorenje gáztűzhely. 

A választék széles: az egyszerű gázrezsótól a palackos készüléken át a gázfogyasztást mérő modellekig mindenki megtalálja a számára legideálisabb terméket. A modern készülékek számos kényelmi funkciókkal lettek ellátva, úgymint az időzítő, a hangjelzés funkció, az edénytartó fiók, a percszámoló vagy az égésbiztosító. A legtöbb termék rozsdamentes, könnyen tisztítható, használatuk rendkívül biztonságos.