Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
ribbon-background
ribbon-background
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Konyhai kisgép
Konyhafelszerelés
Padlóápolás
Kávézás
Ruhaápolás
Gőzölős vasaló
Gőzállomás
Ruhagőzölő
Mosógép és szárítógép
Beépíthető készülék
Szabadonálló készülék

Gőzállomás

(38 termék)
/ 2 oldal
TOO SS-101 gőzállomás
Raktáron
15 999 Ft

TOO SS-501 gőzállomás
Raktáron
24 999 Ft

SteamOne EUDTC75B kézi ruhagőzölő
Nincs raktáron
13 999 Ft

Philips HI5919/30 gőzállomás
Nincs raktáron
38 999 Ft

/ 2 oldal

Gőzállomás – az álomkönnyű vasalás

Egy gőzállomás beszerzésével a nem éppen legkedveltebb házimunkák közé tartozó vasalás is sokkal gyorsabb és hatékonyabb lehet.

Miért jó?

-A vasaló gőzállomás a hagyományos vasalókhoz képest összetettebb készülék, két különálló részből áll: egy gőzfejlesztőből és a hozzá kapcsolt vasaló berendezésből. A gőzfejlesztő egység belsejében a gőzt egy bojler állítja elő, amely egy víztartályhoz van kapcsolva. A nagy mennyiségű, nagynyomású gőz egy csövön keresztül jut el a vasalóba, onnan pedig a ruhákba. A gőzfejlesztő folyamatosan, megszakítás nélkül állítja elő a gőzt, meggyorsítva ezzel a vasalást. Mivel nem a vasalóban van a víz, az nem csöpög, és a vasaló súlya is lényegesen kisebb, mint egy hagyományos készüléké.

-Ezek a készülékek általában 1,4– 2 literes víztartállyal rendelkeznek, így akár 2–3 óráig is vasalhatunk megszakítás nélkül. Ha mégis kifogyna a víz, menet közben bármikor utántölthetjük, nem kell hozzá kikapcsolni a készüléket.

-A gőzállomás vasaló részével annak kis súlya miatt akár függőlegesen is vasalhatunk (ruháinkat a vállfán tartva, függönyeinket felakasztva), és az ízületeinket sem terheljük munka közben.

-Segítségével egyszerre akár több réteg vagy extra vastag anyagot is kivasalhatunk, ezért nagyobb méretű lakástextilek: ágyneműk, lepedők, függönyök ráncmentesítésére is kifejezetten alkalmas, de bevethetők például a farmer vagy bútorkárpit esetében is.

-A gőznek a vasaláson kívül is rengeteg jótékony hatása van, például eltávolítja a kellemetlen szagokat és megöli a baktériumokat.

Hasznos tudnivalók

-A vasaló különösen könnyedén siklik a polírozott rozsdamentes acél vagy kerámia talp esetén, amelyek könnyen csúsztathatók, tartósak és karcállók.

-A modellek, köztük az Office Depot-ban is kapható Tefal gőzállomás és Philips gőzállomás is rendelkezik anti-calc öntisztító funkcióval a kemény víz okozta vízkőlerakódás és meghibásodás kivédésére. E funkció segítségével gyerekjáték a készülék takarítása.

-A melegedési idő típusonként és márkánként eltérő lehet: egyes készülékeknél néhány percet vesz igénybe, míg mások esetében akár 5–8 percig is eltarthat. Ha viszonylag ritkán vasalunk, ez nem jelent problémát, de ha minden reggel rohanva szedjük rendbe ruhánkat, akkor érdemes átgondolni a melegedési időt.

-A készülékeket automatikus kikapcsolás funkcióval látták el, ami azt jelenti, hogy ha véletlenül bekapcsolva felejtenénk, akkor is automatikusan kikapcsolnak vagy készenléti állapotra váltanak át.

-A gőzkibocsátás, vagyis az adott idő alatt kibocsátott gőz mennyisége ezeknek a termékeknek a legfontosabb jellemzője, mert a hő és a nedvesség az, amely a szöveten áthatolva eltávolítja a ráncokat és gyűrődéseket. A gőzkibocsátást g/percben szokás megadni, értéke általában 70–140 gramm/perc között van. Minél magasabb ez az érték, annál gyorsabb a vasalás, de általában elmondhatjuk, hogy a 120 g/percnyi gőzkibocsátás már tökéletesen megfelelő.

-A 3,5 vagy annál több bar nyomás biztosítja, hogy a gőz áthatoljon a textil rétegen anélkül, hogy nedvessé tenné. A 4,5-es vagy az 5-ös fokozat már olyan erős, hogy elegendő a ruha egyik oldalát vasalni.

-Jó, ha minél nagyobb víztartállyal rendelkező modellt választunk, ha el akarjuk kerülni az állandó utántöltést. A tartályok általában 1,4–2 literesek, amelyek elegendő vizet biztosítanak egy 3 órás, folyamatos vasaláshoz.

-A gőzzel működő állomások nehezebbek a gőzölős vasalónál, de azt vegyük figyelembe, hogy a tartály és a vasaló különálló, így a vasaló súlya önállóan már sokkal kisebb, és a gőz simító hatása miatt vasalás közben nem kell nagy erőt kifejtenünk. A tartályt akár a földre is lehelyezhetjük, és csak a vasalót kell a vasalódeszkán tartanunk.

Spóroljon időt a vasalással, és szerezzen be egy megbízható modellt, például egy Philips gőzállomást vagy Tefal gőzállomást az Office Depot kínáltából.