Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
ribbon-background
ribbon-background
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Konyhai kisgép
Konyhafelszerelés
Padlóápolás
Kávézás
Ruhaápolás
Gőzölős vasaló
Gőzállomás
Ruhagőzölő
Mosógép és szárítógép
Beépíthető készülék
Szabadonálló készülék

Gőzölős vasaló

(94 termék)
/ 3 oldal
Sencor SSI 2800BL vasaló
Raktáron
6 799 Ft

/ 3 oldal

Ha vasaló, akkor gőzölős vasaló!

Ha vasaló vásárlása a cél, érdemes fontolóra venni a gőzölős vasaló választását, amely nemcsak professzionális technológiája miatt vonzó, de a szivárvány minden színében kapható. Egymás mellett sorakoznak a polcokon a tetszetős külsejű készülékek: egy Electrolux vasaló, egy Bosch vasaló, egy Philips gőzölős vasaló – mindegyik jó minőségű, nagynevű gyártó terméke. Szépek, formatervezettek, esztétikusak.

A megfelelő készülék kiválasztásához tekintsük át a kézi gőzölős vasaló legfontosabb tulajdonságait. Gondoljuk át a saját szempontjainkat: rendszeresen, naponta sokat vasalunk, esetleg ez a munkaeszközünk is? Esetleg általában vasalásmentes ruhákat hordunk, csak heti-havi rendszerességgel vasaluk? Más-más készülék lesz számunkra az ideális a használat gyakoriságának függvényében. Ha csak ritkán kerül a kezünkbe egy ilyen készülék, bármely jó nevű márka egy-egy alaptípusa – például egy Bosch vasaló vagy egy Philips vasaló – is ideális háztartási segítséggé válhat számunkra. Ha viszont minden nap szoknyában, blúzban, elegáns ruhában járunk dolgozni, akkor jobban járunk, ha beruházunk egy professzionálisabb készülékbe.

A teljesítmény itt is alapvető paraméter. Az áramfogyasztás elsősorban a termék felmelegedésének gyorsaságára és a gőzlöket erejére van hatással. Minél nagyobb a teljesítmény, annál erősebb a hatásfok, viszont annál nagyobb az energiafogyasztása is. 1400 W kis teljesítménynek számít. Egy erős készülék teljesítménye 2000 W körül kezdődik, de léteznek 2600 wattos típusok is.

Ma már rendkívül ritka a gőz funkció nélküli, száraz vasaló, aki ezt keresi, az egyszerű használat miatt teszi le mellette a voksát. A gőzvasalók a talpukban lévő fűtőszál segítségével állítják elő a gőzt, amelyet a belső tartályukba töltött 2-4 dl víz felhasználásával fejlesztenek. Ez a víztartály nem túl nagy, ezért egy hosszabb vasalás során többször is újra kell tölteni, de egy reggeli gyors vasaláshoz tökéletesen elegendő. Minél nagyobb a wattban megadott teljesítmény, annál nagyobb gőzfejlesztésre képes 1 perc alatt a termék. A nagyobb gőzmennyiség pedig simább, ráncmentesebb végeredményt garantál. A nagyobb teljesítmény nemcsak nagyobb gőzmennyiséget, de nagyobb súlyt is jelent, ami egyszerre lehet előny és hátrány. Előny, mivel a nagyobb önsúly miatt kevésbé kell rányomni az eszközt az anyagra, hátrány, mert a nagyobb súly emelgetésétől könnyebben elfárad a kezünk, főleg, ha órákon át vasalunk.

A talp anyagának kiválasztása talán az egyik legfontosabb szempont, hiszen nagyban befolyásolja munkánk végeredményét, ám e tekintetben a legnehezebb döntenünk. A gyártók újabbnál újabb, kiváló minőségű felületekkel, bevonatokkal rukkolnak elő. Választhatunk különböző bevonatokkal ellátott acél, kerámia, alumínium vagy üveg vasalótalpak közül. Érdemes a kemény, karcmentes, jól takarítható felületeket részesíteni előnyben. Az alumínium kivétel ez alól, mert kifejezetten sérülékeny, így óvatosan kell használnunk, hiszen a talp kis sérülései is kárt tehetnek az érzékeny textíliákban. A nemesacélból készített talpak ideálisak általános használati igények esetén, illetve főleg ingek, nadrágok és vásznak vasalására. A korszerűnek számító, könnyen tisztítható kerámia talpak univerzális megoldást nyújtanak, bármilyen textil jól vasalható velük.

Ezek a termékek típustól, ártól függően egyéb funkciókkal is rendelkezhetnek. Egy gőzölős vasaló esetében alapelvárás, hogy gőzt bocsásson ki, és lehessen vele vasalni. De egy mai modern kézi vasaló ennél már jóval többre képes.

Makacs ráncok, gyűrődések esetén jó szolgálatot tehet például az extra gőzölés funkció. Ebben a módban átlagosan két és félszer több gőzt bocsát ki a vasaló, mint alapesetben.

Érdemes olyan készülékbe beruházni, amely csepegésgátló rendszerrel van ellátva. A csepegésmentesség tulajdonképpen alapelvárás minden gőzvasaló esetében, de nem árt, ha a gyártó ezt valamilyen módon deklarálja is. Csepegés alacsony hőfok használata mellett alakulhat ki; ez a funkció ilyenkor egyszerűen kikapcsolja a gőzölést. Az Office Depot kínálatában kapható szinte mindegyik Philips gőzölős vasaló rendelkezik beépített vízkőmentesítő és csepegésgátló rendszerrel. A függőleges gőzölés funkció függönyök, öltönyök, alkalmi ruhák vasalásához jön jól, mert segítségével függőleges helyzetben – felakasztva, vagy a vállfán lógva – tehetjük ránctalanná ruháinkat. Többek között az Electrolux vasalók nagy része is rendelkezik ezzel a funkcióval.

Önnek csak annyi a dolga, hogy eldöntse, milyen készülék az ideális az Ön számára, nálunk minden igényhez megtalálja a megfelelő készüléket.