Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Konyhai kisgép
Robotgép
Aprító, Aszaló
Mixer, turmixgép
Kenyérpirító
Vízforraló
Grillsütő & Olajsütő
Szeletelőgép
Szendvicssütő, gofrisütő
Gyümülcscentrifuga, citrusprés
Szódakészítés, kellékek
Víztisztítás, kellékek
Popcorn készítő
Konyhai mérleg
Konyhafelszerelés
Padlóápolás
Kávézás
Ruhaápolás
Mosógép és szárítógép
Beépíthető készülék
Szabadonálló készülék

Grillsütő & Olajsütő

(105 termék)
/ 3 oldal
Újdonság
Raktáron
48 999 Ft

/ 3 oldal

Grillsütő vagy kontakt grill – egy jó kerti party lelke

A grillsütő, kontakt grill, elektromos grill vagy a gázgrill a nyár beköszöntével előkerül a tárolókból. A mi dolgunk még a minőségi alapanyagokról és a jó társaságról gondoskodni, a többit elintézi helyettünk. Ez a gasztrotechnikai eljárás a világ jó részén kedvelt szabadidős program, melyet a hétköznapoktól különböző hangulata is népszerűvé tesz.

Az egyszerű használat, a gyors hadrafoghatóság, a könnyű karbantartás is ezen készülékek mellett szól, nem beszélve a megspórolt időről, valamint az étel nyílt lángon történő elkészítésének köszönhető különleges aromákról.

A sütőknek alapvetően három típusa van: elektromos, gázos és faszenes.

Elektromos grill

Azoknak előnyös, akik télen sem szeretnének lemondani a rostélyon készült ételek ízeiről, és akik kis helyen tárolható, könnyű, praktikus készüléket keresnek.

Lényegük, hogy egy elektromos fűtőszál alulról melegít egy rácsot vagy egy (általában teflon bevonatú) fém tálcát, amelyen a ráhelyezett húsok, zöldségek megsülnek. Ezek a készülékek kompakt méretük miatt egy-két ember gyors kiszolgálására hivatottak. Fontos szempont a teljesítményük, hiszen ez határozza meg, hogy mennyi idő alatt, milyen alaposan sülnek át, pirulnak meg az ételek.

Fontos, hogy a sütőfelület minőségi, könnyen tisztítható alapanyagból, például teflonból készüljön – ami különösen hasznos, ha esetleg palacsintasütő funkcióban használnánk a terméket. Létezik elektromos grill, melyet úgy terveztek, hogy az étel két oldalról is piruljon egyszerre – mintha kontakt lenne. Ez egy összecsukható készülék, amelynek nem csak az alsó felülete áll bordázott rács-lapból, hanem a felső is. Így a sütés igen intenzív, a húsok és zöldségek rostjai azonnal bezáródnak, magukban tartva finom zamatukat. Járulékos előny, hogy egy kontakt grill, mint szendvics sütő is használható.

Az elektromos eszközök előnye a könnyű mozgathatóság, a kis helyigény, a gyors ételkészítés, valamint az egyszerű használat: nincs szükség tűzgyújtásra, a parázsra való várakozás ideje is megspórolható. Cserébe viszont le kell mondanunk a jellegzetes rostélyos ízről, ami sokak szerint a dolog savát-borsát adja, mások szerint azonban egészségtelen. Ebben a kérdésben mindenki döntsön belátása szerint.

Gázgrill

A gázgrill is több típusban kapható, és elsősorban a méret tesz különbséget a típusok között A kompakt, könnyen szállítható, kis kapacitású modellek mellett vannak közepes, és több mint három égővel rendelkező, nagyobb méretű termékek is. A gázos eszközök egyes részei vagy akár a teljes rácsfelület is lehajtható fedelű lehet, így akár hagyományos módon is süthetünk ezekkel a készülékekkel.

A kompakt modellek kis helyen elférnek, könnyűek, egyszerű a szállításuk, az összeszerelésük és a tárolásuk.

A közepes méretű, maximum három égős eszközök gyakran szettekben is megvásárolhatók – ezekben a rács, a vaslap, esetleg az extra edény, valamint a lecsöpögő zsiradékot gyűjtő tálca is megtalálható.

A nagyobb, több mint három égős modellek kialakításuk miatt a legegyenletesebben képesek eloszlatni a hőt. Fedéllel ellátottak, rozsdamentes acélból készülnek, csak a rács öntöttvas. Előnyük, a könnyű, gyors, hatékony, egyenletes sütés, valamint a remek hőszabályozás. A tisztításuk szintén egyszerű.

Faszenes grillek

A faszenes grill egy hagyományos, jól bevált, közkedvelt típus. Olcsó és könnyen kezelhető. Mivel a szükséges hőt a faszén darabok adják, a jó eredmény érdekében szükség lehet némi sütési gyakorlatra és egy kis türelemre, mivel általában tovább tart az étel elkészítése faszénen sütve, mint gázon, vagy mint kontaktgrill segítségével.

A sütőfelület nagysága és a betölthető szén mennyisége határozza meg, hogy milyen gyorsan, mekkora mennyiségű ételt tudunk elkészíteni.

Létezik olyan kombinált készülék is, amelynél a faszenes és gázzal működő rostély-rész egymás mellett, összeépítve található, ez az úgynevezett kombi grill.

A termékkínálat igen bőséges, ezért az alábbi kérdések megválaszolásával talán sikerül tisztázni, hogy melyik modell lenne Önnek az ideális:

  1. Milyen típust szeretnék: faszenes legyen, elektromos – esetleg kontakt – vagy gázos?
  2. Milyen gyakran használnám, mennyi időm van a sütögetésre?
  3. Hány fő részére készülne az étel?
  4. A teraszon vagy a szabadban tervezem használni a készüléket?
  5. Mennyi pénzt szánok rá?
  6. Mekkora hely van a tárolására használaton kívül?

A webáruházunkban forgalmazott termékek közül biztosan megtalálja az Ön számára megfelelőt.