Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
ribbon-background
ribbon-background
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Konyhai kisgép
Konyhafelszerelés
Padlóápolás
Kávézás
Automata kávéfőző
Espresso kávéfőző
Kapszulás kávéfőző
Szemes kávé
Kávé kapszula
Kávézás kellék
Ruhaápolás
Mosógép és szárítógép
Beépíthető készülék
Szabadonálló készülék

Kapszulás kávéfőző

(45 termék)
/ 2 oldal
/ 2 oldal

Nespresso kávéfőző vagy Dolce Gusto kávéfőző? Kapszulás kávé ínyenceknek

A Nespresso kávéfőző, a Dolce Gusto kávégép lassan meghódítják a világot. Folyamatosan nő a Nespresso kapszula és a Dolce Gusto kapszula iránti kereslet a kapszulás kávé terjedésével, és évről évre többen vásárolnak kapszulás kávégépet.

Az amerikai háztartások majdnem fele, a britek harmada ma már kávékapszula és kapszulás kávéfőző használatával készíti reggeli kávéját, s itthon is egyre nagyobb népszerűségnek örvend a kapszulás kávé, hiszen gyors, egyszerű, praktikus használat jellemzi. Lehet az Nespresso kapszula, Dolce Gusto kapszula, de akár Tchibo kapszula is – a lényeg, hogy egy mozdulat a kávéfőzés. Elég betenni a kapszulát például egy Nespresso kávégépbe, megnyomni a gombot, és már fő is a friss, illatos kávé. Nem kell hosszasan bajlódni az előkészületekkel, majd a takarítással.

Minden kávékapszula egy adagra való kávét tartalmaz, így minden alkalommal azonos mennyiségű és minőségű, friss, aromás kávét ihatunk többféle intenzitású pörköléssel, különböző ízesítéssel. Több elkészítési mód közül is választhatunk, legyen az cappuccino, espresso, lungo vagy latte machiato.

Kapszulás kávéfőző vásárlásakor az alábbi szempontokat érdemes végiggondolni:

Hány embert fog kiszolgálni? – Egyszemélyes, családi, esetleg irodai használat a cél?

Mekkora nyomással főzi le a kávét? – Minél nagyobb nyomásra képes a kávéfőző, annál vastagabb és krémesebb lesz a kávé tetején képződött hab, és annál erősebb lesz a kávé.

Milyen elvárásaink vannak? – Kicsi legyen a gép helyigénye, tudjon hosszú és rövid kávét is főzni? Van állítható csészetartója? Hideg italt is tud készíteni? Gyűjti a kapszulákat? A különböző típusú, márkájú gépeknek különböző extra funkciói vannak, webáruházunkban mindenki talál az igényeinek megfelelő kávéfőzőgépet.

Kapszula és kávéfőző árak – Kapszulás gép esetében is érdemes a nagynevű márkák (pl. Nespresso Krups, Tchibo, DeLonghi stb.) jó minőségű termékeinél maradni. Találhatunk a piacon olcsóbb készülékeket is, esetleg valamilyen kávéfőző akció keretében akár ingyen is hozzájuthatunk kapszulás kávéfőzőhöz, de hosszútávon nem biztos, hogy jól járunk. Például kiderülhet, hogy nem, vagy csak nagyon drágán lehet hozzá kapszulát vásárolni. Könnyen elképzelhető, hogy az olcsóbb kapszulák miatt hosszútávon gazdaságosabb egy magasabb áron megvásárolt készülék. Fontos tudni, hogy a különböző márkájú kapszulás kávéfőzők csak a saját márkájuk kapszuláival kompatibilisek, tehát például egy Tchibo kávéfőzőhöz nem jó választás a Nespresso kapszula vagy a Dolce Gusto kapszula. Az eredeti kapszulák ára magas minőségükkel összhangban viszonylag drága, de léteznek utángyártott kapszulák is, kedvezőbb áron. Ezek minősége azonban messze elmarad az eredeti mögött. A legtöbb utángyártott kávékapszula Dolce Gusto és Nespresso kapszulás kávéfőző gépekhez készül. Ez a tényező is fokozza e márkák népszerűségét.

Környezetvédelmi szempontok – A kapszulás kávégépek hátrányai között szokták említeni, hogy általuk sok, nem lebomló hulladék termelődik, amely komoly terhet jelent a környezetre nézve. Egyre erősödik az a vásárlói réteg, amely környezetvédelmi szempontokat is figyelembe vesz a vásárlásaikor, és ez a gyártókat is környezetkímélőbb megoldások kifejlesztésére ösztönzi. Az Office Depot oldalán is kapható például Dolce Gusto utántölthető kapszula, amelyet egyszerűen őrölt kávéval feltöltve és a gépbe helyezve ugyanolyan finom kávét kapunk végeredményül, mint a hagyományos kapszulák esetében. Sőt létezik már komposztálható kávékapszula is, amely a műanyag alapanyagú tárolókat igyekszik helyettesíteni.

A kapszulás kávégépek versenyében szinte minden esetben az élbolyban foglal helyet a Nespresso Inissia. Viszonylag magasabb árát ellensúlyozza kiváló minősége, nagy gőznyomása (19 bar). Újrahasznosított műanyag felhasználásával készül, használat után automatikusan kikapcsol, van különálló használt kapszula tárolója is, tehát környezetvédelmi szempontokat is igyekeztek figyelembe venni tervezésekor.

Az Office Depot weboldalán számos kiváló minőségű gép közül választhat, hogy a legfinomabb kávét bármikor el tudja készíteni.