Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Konyhai kisgép
Robotgép
Aprító, Aszaló
Mixer, turmixgép
Kenyérpirító
Vízforraló
Grillsütő & Olajsütő
Szeletelőgép
Szendvicssütő, gofrisütő
Gyümülcscentrifuga, citrusprés
Szódakészítés, kellékek
Víztisztítás, kellékek
Popcorn készítő
Konyhai mérleg
Konyhafelszerelés
Padlóápolás
Kávézás
Ruhaápolás
Mosógép és szárítógép
Beépíthető készülék
Szabadonálló készülék

Kenyérpirító

(89 termék)
/ 3 oldal
/ 3 oldal

Kenyérpirító – az egyik leghasznosabb segéd a konyhában

A kenyérpirító napjainkban már konyhai alapfelszerelésnek számít. Sokat hozzátesz a morcos reggelek hangulatához, ha napunk egy kellemesen aranybarna, illatosra pirult kenyérszelettel indul. Ehhez nem kell mást tenni, mint beszerezni az ideális terméket. Igen ám, de a megfelelő modell kiválasztása az óriási kínálat miatt nem egyszerű feladat, ezért érdemes sorra venni a döntésünket befolyásoló szempontokat.

Ezekre figyeljünk vásárlás előtt

  1. Ha nem dúskálunk a helyben, fontos, hogy átgondoljuk a készülék méretét, hiszen e tekintetben is jelentős eltérések tapasztalhatók. Minél több szelet egyidejű pirítására képes egy készülék, annál nagyobb lesz a mérete. Egy hosszúszeletes kenyérpirító vagy egy 4 szeletes kenyérpirító nyilvánvalóan nagyobb méretű, mint egy alap felépítésű, 2 szeletes modell. Egyes 4 szeletes típusoknál még arra is odafigyeltek, hogy két keskenyebb és két szélesebb nyílás legyen a készüléken a kenyérszeletek, illetve a vastagabb zsemlék, kiflik pirításához. Ha a konyhánkban kevés a hely vagy kisméretű a konyhapult, válasszunk inkább egy egyszerű, keskeny kialakítású, 2 szeletes készüléket.
  2. A második eldöntendő kérdés a borítás anyaga, majd a színe. Többféle anyagot használnak e célra a műanyagtól kezdve az inoxon keresztül egészen a nemesacélig. A borítás anyagának kiválasztásánál célszerű a praktikumot szem előtt tartani. Hiába elegáns és divatos egy fém ház – mivel a fém kiváló hővezető –, nem megfelelő szigetelés esetén könnyen felmelegedhet, míg a műanyaggal ez nemigen fordul elő. Fémházú készülék vásárlása esetén részesítsük előnyben a nagynevű gyártók termékeit. Szín és formatervezés szempontjából valóban végtelen a kínálat. Az ultramodern, letisztult formavilágú készüléktől kezdve a bájos, romantikus pöttyösön át a retro dizájnnal bezárólag minden stílusból választhatunk kedvünk szerint.
  3. A gépek teljesítménye nagyjából 500 és 1500 Watt között mozog. Mint minden otthoni készülék esetében, itt is ugyanaz az elv – minél nagyobb a teljesítmény, annál hamarabb elérhető a vágyott végeredmény.
  4. Nem árt egy pillantást vetni a fűtőszál anyagára is. A gyártók előszeretettel alkalmazzák a nikkel-króm fűtőszálakat, melyek nagy előnye, hogy az élelmiszerek nedvességtartalma nem tesz kárt bennük, nem korrodálódnak, és kiváló hőátadásra képesek.
  5. A kezelhetőség szempontjait figyelembe véve a legfontosabb talán az úgynevezett kenyérlift megléte vagy hiánya. Ez egy rugós szerkezet, ami behúzza, majd a pirítás végeztével kilöki a kenyérszeletet.
  6. Ellenőrizzük, hogy a kiválasztott termék rendelkezik-e kivehető morzsatálcával, mert ennek hiányában nagyon nehézkessé válhat a készülék takarítása, tisztítása.
  7. Minden készüléken található hőmérséklet-szabályozó gomb, amelynek segítségével beállíthatjuk a pirítás időtartamát. Leállítás gombbal már nem minden készülék rendelkezik, pedig hasznos segítség. Arra szolgál, hogy a beállított idő letelte előtt is megszakíthassuk a pirítás folyamatát.

A drágább készülékek általában egyéb extra funkciókat is tartalmaznak

  1. az "emeld meg és nézd meg" funkció, melynek segítségével megnézhetjük, hogy a kenyér- vagy zsömleszelet mennyire pirult meg, anélkül, hogy leállítanánk a beállított pirítási folyamatot,
  2. a kiolvasztás funkció segítségével a fagyasztóból kivett pékáru gyorsan felenged, így egy sietős hétköznap reggelen sem kell lemondanunk a friss kifliről,
  3. a zsemlemelegítő rács frissen és melegen tartja például a kakaós csigát, mintha most vettük volna a pékségben.

A kenyérpirító ára teljesítményével, extra funkcióival egyenes arányban nő; pár ezer forinttól pár tízezer forintig terjed. Nagynevű gyártók termékeiben ritkán csalódik az ember: egy Bosch kenyérpirító vagy egy Gorenje kenyérpirító mindig jó megoldás.