Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Konyhai kisgép
Robotgép
Aprító, Aszaló
Mixer, turmixgép
Kenyérpirító
Vízforraló
Grillsütő & Olajsütő
Szeletelőgép
Szendvicssütő, gofrisütő
Gyümülcscentrifuga, citrusprés
Szódakészítés, kellékek
Víztisztítás, kellékek
Popcorn készítő
Konyhai mérleg
Konyhafelszerelés
Padlóápolás
Kávézás
Ruhaápolás
Mosógép és szárítógép
Beépíthető készülék
Szabadonálló készülék

Konyhai mérleg

(61 termék)
/ 2 oldal
Adler AD3161 ékszermérleg
Raktáron
3 999 Ft

/ 2 oldal

Konyhai mérleg, digitális mérleg a sütés, főzés sikeréért

Konyhai mérleg, digitális mérleg vagy mechanikus konyhai mérleg minden háztartásban megtalálható. Helytakarékos és praktikus eszköz, hiszen minden tálalószekrényen, konyhai polcon elfér, akárcsak az elektronikus mérleg, de a mechanikus sem igényel túl sok helyet. Ezek a készülékek elengedhetetlen kellékei minden konyhai műveletnek, hiszen bármilyen receptről legyen szó, a siker a titka a minőségi alapanyagok mellett a hozzávalók megfelelő mennyiségben történő hozzáadása. Vannak ugyan olyan receptek is, amelyeknél alkalmazható a „szemmérték”, vagy nem számít, ha tévedünk néhány dekát, azonban legtöbbször szükség van a pontos mennyiségekre ahhoz, hogy a végeredmény tökéletes legyen. Ilyenkor jön jól egy digitális konyhai mérleg vagy a mechanikus konyhai mérleg használata. Vannak azonban olyan esetek, amikor gramm mérleg beszerzése is szükségessé válik.

Milyen fajta mérlegek léteznek?

Alapvetően két típus létezik: a digitális és a mechanikus mérleg. Az egyszerű digitális konyhai mérleg nem más, mint egy vékony lemez, amelynek elülső részén integrált digitális kijelző található. A legkisebb konyhában is elfér, akár annak látványos kiegészítőjévé is válhat, köszönhetően dekoratív megjelenésének. Más modelleket tartóelemmel látnak el a praktikusság jegyében, amelyre mérőpoharat vagy tálat helyezhetünk, sőt egyes típusokhoz tálat is ad a gyártó a csomag részeként. Színek, formák és típusok sokaságából válogathatunk ízlésünk vagy elvárásunk szerint.

Milyen előnyei vannak a mechanikus (analóg) és a digitális modelleknek?

A mechanikus konyhai mérleg egy megbízható, hűséges társ a konyhában, melyben nagyanyáink sosem csalódtak; s ha őket kérdeznénk, milyen mérleget vásároljunk az új konyhába, ők biztosan az analóg típus mellett tennék le a voksukat. Működésükhöz nincs szükség semmilyen technikai vívmányra, még elemre sem, így soha nem hagyják cserben használójukat. Valamivel nagyobb a helyigényük, mint a digitális készülékeknek, azonban időtálló darabok, s használatuk rendkívül egyszerű. Persze, ezek sem örökéletű eszközök, s főként olyan esetekben javasolt a használatuk, amikor nem okoz problémát, hogy nem mérnek grammra pontosan.

A digitális mérleg modern, praktikus és igen hasznos eszköz azokban a háztartásokban, ahol rendszeresen sütnek és főznek, és az összetevők hajszálpontos kimérése fontos. Ha például olyan fűszerekkel vagy egzotikus hozzávalókkal dolgozunk, amelyek intenzív aromával rendelkeznek, pár grammon is múlhat, hogy eltaláljuk-e a kívánt ízvilágot, vagy ki kell dobni a végeredményt. Szintén nélkülözhetetlen a digitális kijelzővel ellátott, gramm pontossággal mérő eszköz azoknál a személyeknél, akik valamilyen oknál fogva szigorú diétát folytatnak. Egy élsportoló vagy egy cukorbetegséggel élő, esetleg inzulinrezisztens ember életében sokszor napi rutin az ételadagok lemérése, hiszen így tudják a szervezetük számára optimális mennyiségű, a céljaik szempontjából megfelelő tápanyagbevitelt biztosítani. De gondolhatunk a mindennapos kenyérsütésre is, amelynek sikere azon múlhat, hogy pontosan mérjük-e ki a kovászt vagy az élesztőt.

Beláthatjuk, hogy egy átlagos háztartásban is hatalmas segítség lehet, ha kéznél van egy ilyen eszköz. A digitális modellek elemmel működnek, használatuk nagyon egyszerű. Sok eszköz extra funkciókat is kínál, mint például a kihúzható LED kijelző, a mérés közbeni nullázás, a folyékony összetevők mérése milliliterben, az alacsony töltöttség jelzése vagy az automata kikapcsolás.

Mire érdemes figyelmet fordítani, ha új mérleget szeretnénk beszerezni?

Fontos vásárlási kritérium a maximális terhelhetőség. A privát konyha legtöbb modellje három-öt kilogrammot bír el, ennél nagyobb mennyiség mérésére nem alkalmasak. Ha gyakran készítünk nagy mennyiségű ételt rendezvényekhez vagy fagyasztáshoz, akkor olyan eszközt célszerű beszerezni, amely nagyobb tömeget is képes mérni. Ha pedig időről időre külföldi recepteket követve sütünk vagy főzünk, akkor van értelme olyan modellt vásárolni, amely megbirkózik a mértékegységek átváltásával is.