Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
ribbon-background
ribbon-background
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Konyhai kisgép
Robotgép
Aprító, Aszaló
Mixer, turmixgép
Kenyérpirító
Vízforraló
Grillsütő & Olajsütő
Szeletelőgép
Szendvicssütő, gofrisütő
Gyümülcscentrifuga, citrusprés
Szódakészítés, kellékek
Víztisztítás, kellékek
Popcorn készítő
Konyhai mérleg
Konyhafelszerelés
Padlóápolás
Kávézás
Ruhaápolás
Mosógép és szárítógép
Beépíthető készülék
Szabadonálló készülék

Mixer, turmixgép

(216 termék)
/ 6 oldal
Braun JB1050WH Turmixgép
Raktáron
17 999 Ft

Braun HM3100WH Kézimixer
Raktáron
16 999 Ft

/ 6 oldal

Botmixer, kézi mixer vagy turmixgép? Milyen mixert válasszak?

Valamilyen mixerre, keverő funkcióval bíró konyhai robotgépre – legyen az botmixer, kézi mixer vagy turmixgép – mindenképpen szükség van egy háztartásban. De melyiket válasszuk közülük? Elég egy, vagy többre is szükség lesz? Egyáltalán melyik micsoda és mire való?

A bot- azaz rúdmixer

Kisebb mennyiségek – levesek, szószok, krémek – pürésítésére szolgál. Fontos tudni, hogy a kis fej, az aránylag kevés aprítási felület, valamint a kések felülről való lefedettsége miatt nem lesz tökéletesen sima, csomómentes a végtermék, meg kell elégednünk egy kb. 90 százalékos eredménnyel, de az esetek jelentős részében ez bőven elegendő is. Cserébe ezen termékek ára kedvező, ezen kívül helytakarékos, praktikus, levehető szára miatt könnyen tisztán tartható. Kis és nagy mennyiség egyaránt mixelhető vele. Elég a fazékba beletenni – nem kell a forró levest más edényekbe áttöltögetni – ­és már készülhet is a finom krémleves. Ezek a keverők – a műanyag-, és a fémszárasak egyaránt – akkor tisztíthatók a legkönnyebben, ha az aprító részük a motoros egységről leválasztható. Kínálatunkban többféle kiváló termék közül választhat, legyen az Electrolux, Russell Hobbs vagy éppen Bosch botmixer.

Kézi mixer

A kézi robotgép a krémek, tészták és tejszínhab keverésére szolgál. Kivehető lapátokkal rendelkezik: alap konstrukcióban egy pár keverő karral, de többnyire dagasztókarok is járnak hozzá.

Vásárláskor figyeljünk arra, hogy a keverőszárak könnyen behelyezhetők legyenek. Érdemes kézbe venni és megtapasztalni a súlyát a kiszemelt modellnek. Minél könnyebb, annál jobb – ezt nem is kell magyarázni annak, aki már egyszer is kevert süteménytésztát. A túl hangos működés is zavaró lehet, és persze fontos a könnyű tisztíthatóság is. A kézi mixer dagasztó-, és keverőkarjait minden használat után meleg mosogatószeres vízzel mossuk el. A felfröccsenő folyadékot pedig nedves szivaccsal, lehetőleg azonnal távolítsuk el a géptestről. A kifröccsenés megakadályozására fejlesztették ki a keverőtállal ellátott modelleket. Léteznek olyan típusok, amelyekhez állvány is tartozik, amelybe – a cukrász dolgát megkönnyítendő – a kézi kavarót belehelyezhetjük. Az ilyen komplett szettet tálas keverőnek vagy botmixer szettnek is szokták nevezni.

Turmixgép

Ez a keverőgépek között a legnagyobb, és két részből áll: alsó része a gépház, benne a többi típusnál erősebb motorral. Felső, levehető része általában egy nagy kancsó, benne az aprítókésekkel, melyet a motor forgat meg. Ideális folyadékok tökéletesen simára mixeléséhez, ezért leggyakrabban smoothie-t, shaket, koktélt kevernek benne, vagy esetleg jeget zúznak. Amiért érdemes ilyen gépet vásárolni, az az erős motor által biztosított lenyűgöző hatékonyság. Ez legalább 900-1200 Watt teljesítményt jelent. Egy ilyen motorral ez a gép szinte mindenből tökéletesen sima pépet készít. Természetesen csak abban az esetben, ha folyadékot is tettünk a tartályba. A száraz összetevők mixelésével vigyázzunk, könnyen leégethetik a motort. Ezért jó, ha a gépünk jelzi a motor túlmelegedését, vagy automatikus kikapcsolással képes megelőzni azt. A készülék hátránya az egyszerűbb gépekhez képest a nagyobb helyigény és a körülményesebb használat, előnye pedig a tökéletes pürésítés. A legtöbb gép különböző extra funkciókkal is rendelkezik. A több sebességfokozat vagy többféle program megkönnyíti a gép kapacitásának kihasználását. Az impulzusgomb fokozza a teljesítményt a tökéletesebb végeredmény elérése érdekében, A pulzáló funkció automatikusan módosítja a kések fordulatszámát, így még alaposabb és gyorsabb lesz a munka. A jégaprító feltét egy extra erős kés a darabos jég felaprítására. Nem minden modell alkalmas erre, nézzünk utána ennek a funkciónak. Egyes álló készülékek tartályának fedele úgy van kialakítva, hogy a gép működése közben is hozzá lehessen adni alkotóelemeket a nagy műhöz.  

A mai gépek megjelenés tekintetében rendkívül változatosak, az aktuális divattrendeknek megfelelőek. Biztosan mindenki megtalálja az ízlésének, pénztárcájának és elképzelésének megfelelő modellt.