Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
ribbon-background
ribbon-background
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Konyhai kisgép
Konyhafelszerelés
Padlóápolás
Kávézás
Ruhaápolás
Mosógép és szárítógép
Beépíthető készülék
Beépíthető sütő
Beépíthető gázfőzőlap
Beépíthető kerámia főzőlap
Beépíthető indukciós főzőlap
Páraelszívó
Beépíthető mosogatógép
Beépíthető mikrohullámú sütő
Beépíthető hűtőszekrény
Szabadonálló készülék

Páraelszívó

(84 termék)
/ 3 oldal
/ 3 oldal

Páraelszívó, szagelszívó készülék – miért van rájuk szükség?

Páraelszívó, szagelszívó – számos tévhit kering e fogalmakkal kapcsolatban, és sokan azt gondolják, teljesen felesleges ilyesmire költeni, hiszen elég szellőztetni ahhoz, hogy kellemes legyen otthonunk levegője. Ez azonban így nem teljesen igaz.

Ezek a készülékek általában kettős funkcióval rendelkeznek: szagelszívó funkciójuknak köszönhetően száműzik a kellemetlen szagokat és a felesleges párát a lakásból, sőt némely típusok a zsírgőzt is eltávolítják a levegőből, így azok nem a falon és a bútorokon telepednek meg. A normál páratartalom elengedhetetlen egészségünk és otthonunk állapotának megőrzése szempontjából. A túl nedves levegő a falak vizesedéséhez, az pedig penészfoltokhoz vehet, amely kedvez a különféle gombák és paraziták elszaporodásának. Egy ilyen környezetben könnyen kialakulhatnak asztmatikus, légúti, sőt reumatológiai betegségek is. Az optimális páratartalom egy egészséges felnőtt ember számára 40% és 60% között van. Kevésbé szorul magyarázatra, hogy miért jó, ha a vasárnapi ebéd illata nem terjed szét az egész lakásban, ugyanakkor azt is tudjuk, hogy egy főzés utáni szellőztetés mindenképpen hasznos, ám közel sem hoz olyan eredményt, mint egy konyhai elszívó vagy szagelszívó.

Az elszívókat a konyha levegőjének szűrésére használják főzés, sütés és pörkölés során. Szűrik a levegőből a gőzt, azaz a főzési gőzöket és szagokat, és hatékony eszközök a konyhák tisztaságának és biztonságának megőrzésére. Más szavakkal: a modern konyhában a főzőlaphoz jó páraelszívó is tartozik.

A készülékek általában a következő előnyökkel és tulajdonságokkal rendelkeznek:

  1. Tisztaság – a konyha levegőjének tisztítása főzés, sütés és pörkölés közben.
  2. Biztonság – a megfelelő légszűrés csökkenti a tűzveszélyt a konyhában.
  3. Hatékonyság – a termékeket magas energiahatékonyság jellemzi.
  4. Sokszínűség – megfelelő felépítés és stílusos kialakítás minden konyhához.

Számos cég sokféle kivitelben gyárt elszívó készüléket, melyek között találhatunk hagyományos páraelszívót és beépíthető páraelszívót. A legnépszerűbb márkák, melyek webshopunkon keresztül is elérhetők, a következők:

  1. Cata páraelszívó,
  2. Mora páraelszívó,
  3. Electrolux páraelszívó
  4. Gorenje páraelszívó
  5. Inox páraelszívó.

Ezenkívül találunk kürtős páraelszívót, teleszkópos, kihúzható, sarokba építhető és fali modelleket a piacon.

Mire figyeljünk oda, ha elszívót szeretnénk vásárolni?

Méret és kialakítás

A felhasználás módjától és helyétől függ, milyen típusú és méretű készüléket kell választanunk. A leggyakoribb modellek 50, 60 és 90 cm szélesek. Az az ideális méretű eszköz, amely ellepi a főzőlapot. Így a főzési pára hatékonyan kiszűrődik a levegőből, és a szagok minimalizálódnak.

Teljesítmény, energiahatékonyság

Minél nagyobb a kW-ban mért teljesítmény, annál alaposabban szűrheti meg az elszívó a konyhában lévő levegőt. Ugyanakkor fontos a hatékonyság kérdése is: minél gyakrabban főzünk vagy sütünk, vagyis használjuk a készüléket, annál magasabb energiahatékonysági osztályba tartozó terméket érdemes választani. Ezeknek általában magasabb a beszerzési áruk, viszont alacsonyabb a fogyasztásuk, ezért a kezdeti költségek hamar megtérülhetnek.

Szűrőrendszer

A készülékek alumínium vagy fém szűrőket használnak, amelyek általában a mosogatógépben tisztíthatók. Nagyon fontos, hogy a tűzveszély minimalizálása és a szűrés hatékonyságának fenntartása érdekében rendszeresen tisztítani kell a termék szűrőjét.

Anyagválasztás

A berendezések többféle anyagból készülhetnek. A modell kiválasztásakor azonban nagyon fontos szempont, hogy jól és egyszerűen tisztítható legyen az elszívó, és természetesen az is lényeges, hogy megfeleljen az esztétikai követelményeinknek. Általános anyagok a rozsdamentes acél, a zománcozott acél és az üvegelemek.

Az egyéni szempontok és igények alapján, illetve az egyes termékadatok összehasonlításával mindenki könnyedén megtalálhatja a számára ideális elszívó készüléket.