Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Konyhai kisgép
Robotgép
Aprító, Aszaló
Mixer, turmixgép
Kenyérpirító
Vízforraló
Grillsütő & Olajsütő
Szeletelőgép
Szendvicssütő, gofrisütő
Gyümülcscentrifuga, citrusprés
Szódakészítés, kellékek
Víztisztítás, kellékek
Popcorn készítő
Konyhai mérleg
Konyhafelszerelés
Padlóápolás
Kávézás
Ruhaápolás
Mosógép és szárítógép
Beépíthető készülék
Szabadonálló készülék

Popcorn készítő

(4 termék)
/ 1 oldal
/ 1 oldal

A popcorn avagy pattogatott kukorica elkészítésének legbiztosabb módja

Mint cikkünkből alább kiderül, sokféleképpen készíthetünk pattogatott kukoricát, de a legegyszerűbben egy popcorn géppel. Egyéb érdekességek mellett megtudhatja azt is, miért ajánljuk egy popcorn készítő gép beszerzését otthonra, ha Ön is rajongója ennek a finom, sokféle ízesítéssel, édes és sós változatban egyaránt elkészíthető csemegének.

Egy kis történelem

A pattogatott kukorica az új-mexikói indiánoktól származik. Már 5000 éve fogyasztjuk, az első leletek időszámításunk előtt 3600-ból valók. Az első kukorica pattogtató gép a 19. században született meg Chicagóban, és főleg olcsósága miatt lett nagyon népszerű a nagy gazdasági világválság idején. Azóta a pattogatott kukorica már nem csak Amerikát, hanem az egész világot meghódította.

Miért pattog a kukorica?

A kukorica vizet tartalmaz, ami hő hatására, gőzzé alakulva szétfeszíti a kukorica héját, és az pukkanó hang kíséretében szétpattan. A kipattanás során a kukorica fajtától függően különböző formákat vesz fel, lehet labda, gomba vagy felhő alakú is. Pattogás közben megőrződnek benne a fontos tápanyagok, például a keringést segítő E-vitamin, az idegműködést támogató B-vitamin, a szívműködéshez elengedhetetlen vas és magnézium, és a bélműködést segítő ballasztanyagok is. A sózott vagy édesített változatok nem támogatják éppen az egészséges életmódot, de néhanapján azért megengedhetünk magunknak egy kis tálkányival.

Hogyan pattogtassunk?

A popcorn készítése nem egy túlzottan bonyolult dolog, gondoljunk arra, hogy az indiánok már 5000 évvel ezelőtt is képesek voltak erre. Nyilván nem mikrót vagy popcorn gépet használtak, hanem fogtak egy nagy edényt, tettek az aljába egy kis zsiradékot, rászórtak egy vékony réteg szárított kukoricát, lefedték és a tűzre tették. Finoman rázogatták pár percig, amíg a szemek pattogása megszűnt, majd levették a tűzről és már ehették is a finom csemegét. Ma is működik ez a módszer, egyetlen hátránya, hogy némi próbálgatást és gyakorlatot igényel, ugyanis, ha túl kevés ideig tartjuk a tűzön/gázon az edényt, akkor nem pattog ki a kukorica, ha túl sokáig, akkor könnyen megég.

Napjainkban leggyakrabban a boltokban készen kapható, mikróban elkészíthető, zacskós popcorn megvásárlásával jutunk ehhez a finom csemegéhez. Már érzi is az isteni vajas illatot? Van egy rossz hírünk. Az illat is a popcorngyártók egyik fegyvere, amellyel arra akarnak rávenni, hogy minél többet vásároljunk a termékükből. Ezért mindenféle vegyianyagot tesznek hozzá, fokozandó annak ínycsiklandó illatát. Ilyen például a diacetyl és különböző változatai, ami az idegsejtekre gyakorol káros hatást, és a kutatók figyelmeztetnek mindenkit, hogy fogyasztása nagy mennyiségben nem kívánatos.

A mikrózható zacskó tapadásmentes belső bevonata bizonyítottan rákkeltő anyagot (perfluoroktánsavat) tartalmaz, ami emellett sok egyéb súlyos betegséget is okozhat és természetes úton sohasem bomlik le a természetben. Ezek ismeretében talán mindenki meggondolja a zacskós popcorn fogyasztását.

Miért vásároljunk popcorn készítő gépet?

Mi lenne a megoldás? Le kell mondanunk kedvenc vajas finomságunkról? Ellenkezőleg! Egy akár pár ezer forintért is megvásárolható popcorn gép beszerzésével otthonában élvezheti mindenki a finom, zsiradékmentes csemegét, amely semmilyen adalékanyagot nem tartalmaz. Többféle típusú kukoricapattogtató gép van forgalomban, de gyakorlatilag ugyanúgy működnek. Általában fél csésze körüli magot kell töltenünk a tartályukba, a fedelet rázárni és már kezdődhet is a vidám pattogás. Többnyire zsiradék nélkül, a meleg levegő hatására történik meg a szemek kipattanása, ezért ez a fajta popcorn kalóriaszegényebb, mint az olajon/vajon lábasban, mikróban készülő társai. További érv egy pattogatott kukorica gép beszerzése mellett, hogy minimális (fél, negyed kávéskanál) ki nem pattogott szemet hagy hátra, ellentétben a mikrós vagy lábasos készítési mód 2-3 evőkanálnyi maradékával.

Az Office Depot kínálatában mindenki megtalálja az ízlésének és pénztárcájának leginkább megfelelő kukorica pattogtató gépet, keresse fel webshopunkat vagy üzleteinket.