Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
ribbon-background
ribbon-background
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Konyhai kisgép
Konyhafelszerelés
Padlóápolás
Porszívó
Robotporszívó
Takarítógép
Porzsák, szűrő, kellék
Kávézás
Ruhaápolás
Mosógép és szárítógép
Beépíthető készülék
Szabadonálló készülék

Porszívó

(378 termék)
/ 11 oldal
/ 11 oldal

Porszívó, porzsák nélküli porszívó, robotporszívó – hogy a takarítás gyerekjáték legyen!

A porszívó, a porzsák nélküli porszívó minden háztartás nélkülözhetetlen kelléke, azonban a robotporszívó is egyre több otthonban megtalálható. Számtalan típusa létezik ennek az eszköznek, s vannak speciális helyzetekre, felületekre és igényekre megoldást kínáló darabok – mint például a morzsaporszívó, a kézi porszívó, a vezeték nélküli porszívó, az ipari porszívó, az autós porszívó vagy éppen az akkus porszívó.

Az egyes modellek ára eltérő lehet, nem csupán a különféle kiegészítő funkciók függvényében, hanem gyártónként is lehetnek különbségek a közel azonos tudással rendelkező készülékek beszerzési árai között. A legnépszerűbb és legmegbízhatóbb gyártók termékei webshopunk kínálatában is elérhetőek, így például:

  1. Dyson
  2. Xiaomi
  3. Philips
  4. Bosch
  5. Rowenta
  6. Samsug
  7. Sencor

Hogyan működnek?

Elszívják a szennyeződéseket és a port a különféle felületekről. Az egyes modellek elvileg azonos elv alapján működnek: a fúvó, melyet a motor működtet, egyfajta negatív nyomást hoz létre. Az ennek következtében kialakult légáramlás elszívja a szennyeződést és a port egy szívócsövön keresztül, és a készülékben tárolja. A szennyes levegőt ezt követően egy szűrőrendszer tisztítja meg, mely átáramlik a motoron és lehűti azt. A porzsákos eszközök egy porzsákba fogják a koszt és a port, melyet bizonyos időközönként üríteni vagy cserélni kell, míg a porzsák nélküli típusok rendelkeznek egy tartállyal, melyet el lehet távolítani, majd ürítés után visszarakni.

Szempontok a kiválasztáshoz

Az egyik legfontosabb tényező, hogy milyen és mekkora felületet szeretnénk vele takarítani, illetve vannak-e speciális elvárásaink a készülékkel szemben. Vannak különleges körülmények, amelyek alapvetően meghatározzák a választást. Ilyen például a lakásban tartott kisállat, a súlyos porallergia, vagy ha időközönként szükség van arra, hogy a gép akkor is használható legyen, ha nincs elérhető közelségben konnektor – ilyenkor jöhet jól egy akkus vagy egy vezeték nélküli modell.

Ha nincsenek extra elvárásaink, hanem csak egy átlagos háztartást üzemeltetünk, akkor első körben azt érdemes tisztázni, hogy porzsákos vagy porzsák nélküli porszívót szeretnénk vásárolni, illetve, ha a porzsákos mellett döntünk, akkor választhatunk polipropilén vagy papír anyagú zsákkal működő terméket. Szintén fontos odafigyelni a teljesítményre és a fogyasztásra.

A gép „tisztítási teljesítményének” függvénye a tisztítás hatékonysága és sebessége. Azonban az energiafogasztás és a tényleges szívóteljesítmény között különbséget kell tenni – az előbbi csupán azt írja le, hogy eszközünk mennyi elektromos áramot fogyaszt. Ez a korszerűbb készülékeknél egyre alacsonyabb lett, a teljesítmény megtartása mellett: 2015 óta 1600 Watt fölött nem is lehet porszívót forgalomba hozni. Régebbi készülékeknél a magasabb Wattszám tehát nem feltétlenül garantálja a magasabb szívóerőt. Ám legyen bármilyen korszerű is, egy átlagos, közepes teljesítményű modell legalább 250 Wattos. Ezt az értéket nem árt vásárlás előtt megnézni a termékadatok között.

Megéri precízen felmérni az igényeinket, s vásárlás előtt alaposan szemügyre venni a kínálatot, mivel egy jól kiválasztott porszívó, mely megfelel egyéni elvárásainknak, és tudásával, funkcióival illeszkedik otthonunk sajátosságaihoz, jelentősen megkönnyítheti mindennapjainkat. Megfelelő eszköz hiányában a szőnyegek, kárpitok, különféle felületek tisztán tartása nem egyszerű feladat. Munkahelyi kötelezettségeink és magánéletünk mellett nagyon fontos, hogy a takarítás a lehető legkevesebb időt és energiát vegye igénybe. Nem véletlenül terjedtek el az utóbbi években a robotporszívók, amelyek önállóan végzik el a feladatukat, jelentős terhet véve le tulajdonosaik válláról. Életterünk, otthonunk felületeinek tisztán tartása nemcsak esztétikai szempontból fontos, hanem egészségünk megőrzése érdekében is érdemes kiemelt figyelmet fordítani rá. Különösen igaz ez azokban az esetekben, amikor valakinek krónikus létúti betegsége, allergiája vagy asztmája van – ilyenkor nélkülözhetetlen a megfelelő higiéniai állapot fenntartása. Új készülék beszerzésekor törekedjünk arra, hogy megfelelő minőségű és tudású készüléket vásároljunk – ha spórolni szeretnénk a költségeken, érdemes több időt fordítani a keresgélésre, hiszen egy porszívó akció keretében jóval kedvezőbb áron juthatunk hozzá a készülékhez!