Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
ribbon-background
ribbon-background
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Konyhai kisgép
Konyhafelszerelés
Padlóápolás
Porszívó
Robotporszívó
Takarítógép
Porzsák, szűrő, kellék
Kávézás
Ruhaápolás
Mosógép és szárítógép
Beépíthető készülék
Szabadonálló készülék

Porzsák, szűrő, kellék

(126 termék)
/ 4 oldal
Bosch BBZ41FGALL porzsák
Raktáron
4 499 Ft

/ 4 oldal

Tudnivalók a porzsákról

A porzsák olyan hasznos kiegészítője a porszívóknak, mint az ételeknek a só. Láthatatlan, jelentéktelennek tűnik, de nélküle nem működnek a dolgok.

A porzsák a porszívó porgyűjtő tartálya, ahol a felszívott port és egyéb szennyeződéseket összegyűjti és ürítésig biztonságosan záródóan tárolja.  Anyaguk szerint készülhetnek textilből, papírból, vagy szintetikus anyagból.

Anyaguk szerint:

Textil

Az első porszívó porzsákok textilből készültek, és sokan ma is kedvelik őket, mert gazdaságosak. Az Office Depot kínálatában is találhat például Dimarson terméket. Miután megtelt, csak ki kell üríteni, majd kimosni, és használhatjuk is újra. Ez így leírva egyszerűen hangzik, de a megvalósítása nem éppen kellemes feladat. Miközben rázogatjuk ki a zsákból, szétszáll a hónapok alatt összegyűlt por egy jó része, hajunkat és ruhánkat is beterítve. Célszerű ezt a műveletet nem beltérben végezni, különösen, ha porallergiások is vannak a családban.

Papír

Az első papír porzsákkal működő porszívó 1956-ban került piacra azzal a nem is titkolt céllal, hogy higiénikusabb alternatívát kínáljon a textilből készültekkel szemben. Az eldobható papír termék lényege, hogy telítődés után a zsákot a porral együtt helyezzük a szemétbe. Ez az előnye és hátránya is egyben. Előnye, mert komfortos, higiénikus, hátránya, hogy egyszer használatos, az anyaga sem túl rugalmas, nem tudja megfelelően felvenni a porszívó belső részének alakját.

A papír porzsák mellett egyre inkább terjed a jóval hatékonyabb, egészségesebb, szintetikus alapanyagú változat is. 

Szintetikus

A szintetikus porzsák előnyös tulajdonságai az anyagában keresendők, ugyanis az teszi lehetővé, hogy a porszívó maximális szívóhatással működjön egészen addig, míg meg nem telik. Tehát a portartály telítődésével párhuzamosan nem csökken a szívóerő, mint a papír alapanyagúak esetében. Rugalmasságának köszönhetően 30 százalékkal több port képes tárolni papírból készült társaihoz képest. A már felszívott port is nagyobb hatékonysággal szűri ki és tartja a zsákban (és így a porszívó belsejében), így azok csak kisebb mértékben kerülnek vissza a környezetbe.

A szintetikus porzsák hatékonysága főleg azért jobb, mint a hagyományos papír vagy textil modelleké, mert rostszálai a pórusok eltömítése nélkül képesek elnyelni a port és alakja is dinamikusan kitölti a szívóház belsejét, optimálisan kihasználva a rendelkezésre álló teret. Mivel telítődéséig anyagának köszönhetően nem csökkenti a szívóhatást, így a porszívó 100 százalékban fel tudja tölteni a portárolót, így ritkábban kell cserélni, mint papír vagy textil rokonait. Mindez a tapasztalatok szerint kb. 50–80 százalékkal hosszabb élettartamot és jóval nagyobb hatékonyságot biztosít.

A szintetikus anyagú zsák így hatékonyabb tisztításra képes, ami jelentősen növeli népszerűségét.

Típusai szerint:

Az anyagválasztáson kívül a leggyakoribb probléma szokott lenni, hogy milyen márkájú és típusú zsák való a porszívóba. Persze téved, aki esetleg azt gondolja, hogy bármelyik megfelel a célnak. A ma Magyarországon forgalomban lévő porszívókhoz kb. 300 különböző típus való. Azt, hogy ezek közül a mi porszívónkba milyen, azt alapvetően nem könnyű kitalálni. Segíthet, ha a porszívó vásárlásakor eltesszük a használati útmutatót, mert az minden fontos műszaki adatot, így a beleillő porgyűjtő(k) típusát is tartalmazza. Ha ezt már elmulasztottuk, találhatunk az interneten számos oldalt, ahol csak porszívónk márkáját és pontos típusát kell megadni (ezek magán a készüléken is fel vannak tüntetve), és az oldal kidobja nekünk a forgalomban lévő megfelelő porgyűjtőket.

Az Office Depot kínálatában mindenki megtalálja a porszívójába illő terméket bármilyen alapanyagból, legyen az Aspico porzsák vagy Menalux porzsák, de mikroszűrős porzsák és különféle szűrők is kaphatók.