Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Konyhai kisgép
Konyhafelszerelés
Padlóápolás
Kávézás
Ruhaápolás
Gőzölős vasaló
Gőzállomás
Ruhagőzölő
Mosógép és szárítógép
Beépíthető készülék
Szabadonálló készülék

Ruhagőzölő

(38 termék)
/ 2 oldal
TOO SS-101 gőzállomás
Raktáron
15 999 Ft

TOO SS-501 gőzállomás
Raktáron
24 999 Ft

SteamOne EUDTC75B kézi ruhagőzölő
Nincs raktáron
13 999 Ft

Philips HI5919/30 gőzállomás
Nincs raktáron
38 999 Ft

/ 2 oldal

Ruhagőzölő – kíméletes gondoskodás ruhának, lakástextilnek

A ruhagőzölő készülék használata Magyarországon még nem annyira elterjedt, pedig igen hasznos kis eszközről van szó. Kiválthatjuk vele a vasaló használatát, és a mosások számát is csökkenthetjük. Hogyan? Alábbi cikkünkből megtudhatja.

Remek koncepció, hibátlan megvalósítással

A kézi ruhagőzölő használata egyszerű: csak fel kell tölteni a többnyire 100–200 ml térfogatú beépített víztartályt sima csapvízzel, kivárni a kb. 15–45 másodperces bemelegedési időt és már indulhat is a gőzölés. Az állványos ruhagőzölő egy vállfás szobainasra emlékeztet, amelynek aljában egy kb. 1 literes víztartály található, és a gőz egy tömlőn keresztül jut a gőzölőfejbe. Előnyös, ha olyan modellt választunk, ami gyárilag beépített plusz fogasokat és akasztókat is tartalmaz, mert akkor nem kell folyamatosan a szekrényben keresgélnünk az éppen üres darabokat.

A gőzölő készülékek használatával sokkal természetesebb hatású ruhát kapunk, mintha vasalnánk, mivel finomabban, kíméletesebben tünteti el a ráncokat a textíliákról.

Sokan a rövid ideig hordott ruhákat is egyből a mosásba dobják, pedig erre semmi szükség nincsen. Gőzöléssel is felfrissíthetjük őket, ezzel a mosások számát is csökkentjük, amivel meghosszabbíthatjuk ruháink élettartamát, és emellett pénztárcánknak és környezetünknek is jót teszünk.

Egyszerű használat, kompakt kialakítás, sokoldalú használat

A gőzképződés közben létrejövő magas hő megöli a baktériumok 99,9%-át, ezáltal megszünteti a szagokat is. Emellett segít elkerülni a vasalásból eredő kockázatokat, például a textil kiégését, a nem megfelelő hőmérsékletválasztásból eredő egyéb károsodást, a nem szándékolt gyűrődést.

A számos vegyszert alkalmazó vegytisztítással szemben mindenféle károsanyag használata nélkül, csak víz és hő bevetésével átgőzölhetjük, fertőtleníthetjük vele például a szőnyegeket, vagy a bútorok kárpitját is. Ezzel a művelettel egy kb. 2000 Watt vagy nagyobb teljesítményű készülék már könnyedén megbirkózik.

A készülék minden vasalható textilen használható. A ruhák mellett kigőzölhetjük vele az asztalterítőket, ágyneműt és a függönyöket is. Kompakt kialakítása és hosszú (általában két és fél méteres) vezetéke miatt a kézi változat könnyedén bevethető a lakás bármely pontján.

Függőleges és vízszintes helyzetben egyaránt gőzölhetünk vele. Egyszerű és elterjedt praktika, ha ruháinkat vállfára akasztva gőzöljük. Száradás után már akaszthatjuk is a szekrénybe őket, nem kell bajlódnunk az ide-oda pakolgatással. Sok időt takaríthatunk meg ezzel a módszerrel.

A legtöbb termék kicsi, könnyen tárolható, egyszerűen használható. A kompakt kialakítás megkönnyíti a kézi gőzölő tárolását és szállítását, a hosszú vezeték pedig a használatát. Egyszerűen magunkkal vihetjük például egy nyaralásra, és búcsút mondhatunk a gyűrött holmiknak.

Tippek az állványos ruhagőzölő és a kézi ruhagőzölő hatékony használatához

  1. A legjobb ruhagőzölő hatásfok érdekében a gőzölőlapot hozzá kell érinteni a ruhához. Ne féljünk attól, hogy ezzel kárt teszünk a ruhában vagy összevizezzük, ez nem fordulhat elő.
  2. A nagyobb hatékonyság érdekében igazítsuk formára, feszítsük ki a ruhát, függönyt a gőzöléshez.
  3. A mandzsetták és gallérok környékén keletkező bosszantó ráncok eltávolításának legegyszerűbb módja, ha vízszintes helyzetben végezzük a gőzölést, mert így a ruha alatt lévő kemény felület támasztékot nyújt.
  4. Az állványos gőzölőkészülék működése akkor a leghatékonyabb, legfolyamatosabb, ha a tömlő nem törik meg, a törés ugyanis elzárja a gőz útját.
  5. Ha vastag anyagból készült ruhát, például kabátot vagy zakót szeretnénk ráncmentesíteni, érdemes kiegészítő kefét használni a gyűrődések eltüntetéséhez. A kefe sörtéi ugyanis fellazítják a textil szálait, így a gőz jobban közéjük tud hatolni. A kefe használatának további előnye, hogy használatával eltávolítható a piszok és por a kabátról vagy zakóról.
  6. Kézi ruhagőzölő vagy állványos ruhagőzölő használatakor a fodros, nyomatos, hímzéses ruhákat, pólókat ugyanúgy gőzölhetjük, mint a többi ruhaneműt.

Kíméletes az anyaggal, kíméletes a pénztárcával

Érdemes tehát beruházni egy készülékbe, ha a vasalásnál sokoldalúbb alternatívát keresünk kis és nagyméretű textiljeink ráncmentesítésére. Ez a készülék nemcsak simít, de fertőtlenít is, ami vírusokkal terhelt mindennapjainkban igen nagy előny.