Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
ribbon-background
ribbon-background
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Konyhai kisgép
Robotgép
Aprító, Aszaló
Mixer, turmixgép
Kenyérpirító
Vízforraló
Grillsütő & Olajsütő
Szeletelőgép
Szendvicssütő, gofrisütő
Gyümülcscentrifuga, citrusprés
Szódakészítés, kellékek
Víztisztítás, kellékek
Popcorn készítő
Konyhai mérleg
Konyhafelszerelés
Padlóápolás
Kávézás
Ruhaápolás
Mosógép és szárítógép
Beépíthető készülék
Szabadonálló készülék

Vízforraló

(135 termék)
/ 4 oldal
/ 4 oldal

Mire jó a vízforraló?

A vízforraló tipikusan az az eszköz, amiről a legtöbb ember úgy véli, hogy egy dolgot tud: vizet forralni. A vízforraló ára mégis igen széles skálán mozog: a pár ezer forinttól a több tízezer forintig terjed. Mi indokolja ezt a nagy árkülönbséget? Egyáltalán mire jó ez a készülék?

Nem is olyan régen még merülő vízforralóval forraltuk a vizet a kollégiumi szobákban, de ez nem volt egy túlzottan biztonságos megoldás. Helyette ma már vízforralót használunk, melynek szükségességéről megoszlanak a vélemények, hiszen vizet forralni nyilvánvalóan lehet a tűzhelyen is. Ha esetleg nem áll rendelkezésre tűzhely – mert például munkahelyi konyhákban, kollégiumi szobákban ilyen azért előfordul –, mikrohullámú sütő általában van ezeken a helyeken, és azzal is megoldható a vízforralás. Mások esküsznek az ezen készülékek adta vízforralás kényelmére és szükségességére. Ők a gyorsasága, praktikussága, kényelmes használata miatt szeretik. Mindenki döntse el saját maga, hogy mit gondol erről a kérdésről. Az Office Depot kínálatában mindenesetre számtalan márka és modell között választhat az egyszerűtől a design darabokkal bezárólag. Nem létezik olyan, hogy legjobb vízforraló. A legjobb az, ami Önnek a legjobb. Egy Sencor vízforraló éppolyan jó választás lehet, mint egy Tefal vízforraló, Bosch vízforraló vagy Philips vízforraló.

Mire figyeljünk vásárláskor?

Elmondható, hogy mindegyik termék gyakorlatilag ugyanúgy működik: a talpról levehető kancsót megtöltjük vízzel, visszatesszük a talapzatra és máris indul a forralás. Pár perc után felforr a víz – ez általában a bugyogó hangból tudható, drágább készülékeknél kijelző jelzi, de léteznek üvegből készült modellek is, ahol a teljes folyamatot vizuálisan is követhetjük. A víz felforralása után minden készülék magától kikapcsol, léteznek olyanok is, amelyek víz hiányában be sem kapcsolnak, így ottfelejtés szempontjából teljesen biztonságosnak tekinthetők. Elmosogatni hasonlóan nehéz mindegyiket, de ha csak vízforralásra használjuk, ezt elég pár alkalom után megtenni. A vízkövesedést egyik készülék sem kerülheti el, de erős ecetes víz kancsóba töltésével és felforralásával a vízkő könnyen leoldható.

  1. Kár is lenne tagadni, hogy a legtöbben a külső alapján választanak. Milyen a színe, mennyire divatos, a megjelenése passzol-e a konyha stílusához. Mivel ezeket a készülékeket nem szokás a konyhaszekrényben rejtegetni, a kinézet valóban fontos szempont. Kínálatunkban az inox vízforraló éppúgy megtalálható, mint a teljesen üveg vagy kerámia anyagú. Önnek csak választania kell.
  2. A másik dolog, amire érdemes odafigyelni, az a teljesítmény, hiszen ettől függ, hogy milyen gyorsan forralja fel a vizet a készülékünk. Nem mintha olyan égbekiáltó különbségek lennének: a különböző tesztek alapján a leggyorsabbak kb. három perc, a lassúbbak kb. 5 perc alatt melegítenek fel egységnyi mennyiségű (kb. 1,5 liter) vizet. A reggeli rohanásban az a két perc is számíthat.
  3. Akinek volt már a kezében ilyen készülék, az tudja, hogy sok típust nehézkes megtölteni, mert a fedele nem nyílik ki eléggé. Pedig a megtöltés egy tipikus mozdulatsor, sok bosszankodástól megkíméljük magunkat, ha odafigyelünk erre.
  4. Fontos, hogy a víz kiöntésekor biztonságosan záródjon a fedél, így elkerülhetjük az esetleges forró víz okozta baleseteket.
  5. A legtöbb készülék térfogata 1,5–1,7 liter között van, ez kb. 7–10 csészényi, pohárnyi italra elegendő. Az átlagos háztartásban ez az ideális méret. De ettől eltérő térfogatú modellek is léteznek, akár irodába vagy utazáshoz. Persze nyilvánvalóan adja magát a lehetőség, hogy ha kevesebb vízre van szükségünk, nem töltjük tele, ha többre, akkor többször is feltöltjük egymás után.

Extra funkciók tekintetében széles a választék, a teljesség igénye nélkül említünk néhányat:

  1. Létezik extra hőszigeteléssel ellátott modell, amely kívül akkor is hideg marad, ha forr benne a víz. Kigyerekes családoknál jól jöhet.
  2. Van olyan készülék, amely a víz hőfokának megfelelően mindig más színben világít.
  3. Létezik már hőfokszabályozós vízforraló is, amelynél egyszerűen és jó nagy számokkal beállítható, hogy hány fokra melegítse a vizet, ami álmos reggeleken nagy segítség lehet.

Extra tipp: szükség esetén ezekben a készülékekben virslit, tojást, tésztát főzni is lehetséges. Próbálja ki!