Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
ribbon-background
ribbon-background
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Konyhai kisgép
Robotgép
Aprító, Aszaló
Mixer, turmixgép
Kenyérpirító
Vízforraló
Grillsütő & Olajsütő
Szeletelőgép
Szendvicssütő, gofrisütő
Gyümülcscentrifuga, citrusprés
Szódakészítés, kellékek
Víztisztítás, kellékek
Popcorn készítő
Konyhai mérleg
Konyhafelszerelés
Padlóápolás
Kávézás
Ruhaápolás
Mosógép és szárítógép
Beépíthető készülék
Szabadonálló készülék

Víztisztítás, kellékek

(62 termék)
/ 2 oldal
/ 2 oldal

Víztisztító, vízszűrő – az egészséges, tiszta víz zálogai

Víztisztító, vízszűrő lehet a megoldás, ha tiszta, egészséges vízre vágyunk otthonunkban vagy a munkahelyünkön, de nem szeretnénk folyamatosan a boltba menni ásványvízért, és terhelni a környezetet a PET palackokkal. Vízszűrő kancsó és víztisztító berendezés ma már sok helyen beszerezhető, ráadásul kedvező áron, csakúgy, mint a használatukhoz szükséges vízszűrő betét vagy vízszűrő patron. Kezdetben inkább csak a környezettudatos fiatalok egy szűk rétege és a „zöld” vállalkozások vásároltak ilyen eszközöket, azonban egyre többen vágynak arra, hogy alacsony ráfordítással tiszta vízhez jussanak anélkül, hogy nap mint nap cipelniük kellene az ásványvizes rekeszeket, s egyre többeket érnek el azok a megmozdulások, mozgalmak, amelyek azt hangsúlyozzák, hogy igyekeznünk kell minél kevesebb hulladékot termelni, ha meg akarjuk óvni a Földet.

A vízszűrő berendezések ma már számos üzletben és webshopon elérhetők, nálunk is beszerezheti a legnépszerűbb termékeket, így elérhető kínálatunkban is a Laica vízszűrő és a Laica vízszűrő betét, a BWT vízszűrő, a Brita vízszűrő és a Brita vízszűrő betét, valamint a Dafi vízszűrő kancsó.

Mennyire egészséges a csapvíz?

Magyarországon ugyan biztonságos a csapvíz fogyasztása, azonban a csapból folyó, tisztítatlan víz tartalmazhat olyan összetevőket, amelyek befolyásolják annak ízét vagy illatát. Ilyen anyagok például a klór vagy különféle fémek, amelyek a vezetékekből oldódnak ki, úgymint a réz, az ólom vagy az alumínium. Ezzel szemben a tisztított víz mellékízmentes, színtelen, szagtalan, s mivel teljesen mentes a felsorolt anyagoktól, jóval egészségesebb is, mint a csapvíz.

Ásványvizek

A bolti ásványvizek már leírt hátulütőin (cipekedés, PET-palackok) túl gondolnunk kell arra is, hogy a műanyag flakonokból is kioldódhatnak bizonyos anyagok. Ma már számos kutatás zajlik azzal összefüggésben, hogy a műanyagból kioldódó vegyületek káros hatással lehetnek az emberi szervezetre – felboríthatják a hormonháztartást, s növelhetik a rákos betegségek kialakulásának kockázatát. Ráadásul nemcsak a kiürült flakonok problémája, hanem magának a műanyagnak az előállítása is hatalmas terhet jelent a környezet számára, az pedig visszahat a mi egészségi állapotunkra és életminőségünkre is.

A vízszűrő lehet a megoldás

Az aktív szenes technológia az egyik legegyszerűbb működési elv, amelyet a víztisztítás során – kancsók esetében – használnak. Az aktív szén ugyanis megköti a csapvízben található mikro- és makroszennyeződéseket, a szerves és szervetlen eredetűeket egyaránt, azonban ez a technológia gyakran kiegészül más módszerekkel, amelyek fokozzák a víz tisztításának hatékonyságát. Ilyen kiegészítők lehetnek a vízszűrő betétek vagy az ioncserélő gyanta. A korszerűbb és drágább termékek esetében utóbbi már alapfunkciónak számít, s nemcsak tisztítja, hanem lágyítja is a vizet.

Számos további előnye van a vízszűrő használatának:

  1. költséghatékony – hosszabb távon gazdaságosabb, mint az ásványvíz vásárlása;
  2. nem kell érte elmenni sehova;
  3. kevesebb hulladékot termelünk;
  4. a vízzel működő háztartási eszközeink vízkőmentesek lesznek;
  5. nincs szükség elektromos áramra a használatához, sem szerelőre a beüzemeléshez;
  6. egyszerűen használható, mobil, gyors megoldás a víz tisztításához;
  7. a vízszűrő betétek és patronok sok helyen, könnyen elérhetők.

Köztudott, hogy testünk több mint ötven százaléka víz, s kiemelkedően fontos egészségünk megőrzése érdekében, hogy napi szinten biztosítsuk szervezetünk számára a megfelelő folyadékbevitelt, amely egy átlagos felnőtt számára minimum 1,5 de inkább 2 liter – nyáron pedig ennél is több, hiszen az izzadással rengeteg vizet tudunk veszíteni. A hidratálás tehát elengedhetetlen, de nem mindegy, hogy milyen plusz anyagokat viszünk be vízfogyasztás során a szervezetünkbe.