Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

E-jármű
Navigáció
Távcső és teleszkóp
Játék
Hűtőtáska
Digitális fényképezőgépek
Kamera és videokamera

Hűtőtáska

(0 termék)
/ 0 oldal

Sajnos nincs megjeleníthető találat!

/ 0 oldal

Hűtőtáska vagy hűtőláda – melyiket válasszam?

A nyári melegben bárhová indulunk, elengedhetetlen tartozéka az utazásnak egy hűtőtáska. Ugye senki nem kér langyos sört és romlott szendvicseket? Nézzük, milyen kínálatból választhatunk, és melyik típus mit tud.

Míg a passzív hűtőtáskák és hűtőládák szigetelés és jégakkuk segítségével tartják hidegen az ételt, aktív vagy elektromos változataik, ahogy a nevük is mutatja, aktív hűtéssel rendelkeznek. Ez azt jelenti, hogy nemcsak hűvösen tartanak, hanem hűtenek is (ami azért nem zárja ki a jégakkuk használatát, sőt).

Passzív hűtőtáska

A hűtőtáskákat pár órás utazáshoz, strandoláshoz tervezték. Ezek hőszigetelt poliészterből készült, doboz formájú eszközök, melyek jégakkuk segítségével akár több órán keresztül is képesek tartani a hideget. A hűtőhatás fokozása érdekében érdemes az ételt-italt már eleve lehűtve tenni a hűtőtáskába. Általánosságban elmondható, hogy könnyebb bánni velük, mint a hűtőládákkal, mivel rugalmas az anyaguk, és általában méretük is kisebb. Azonban éppen a puha anyaguk miatt kisebb a hatékonyságuk is: a legnagyobb melegben mindössze 1-2 óra hosszat számíthatunk rájuk.

A hűtőládák nagyjából ugyanazok, mint a táskák, csak szilárd anyagból építve, innét a „láda” elnevezés. Vastagabb faluknak köszönhetően tartalmuk kevésbé van kitéve a külső hőmérsékletnek, ezért tovább hidegen marad. Viszont rugalmatlan anyaguk és nagyobb méretük miatt a ládák nehezebben mozgathatók.

Aktív hűtőtáska

Ha hosszan tartó hűtésre van szükségünk, az elektromos hűtőtáskák vagy -ládák közül válasszunk. Jelenleg ezek a piac leghatékonyabb eszközei. Mivel aktív hűtéssel rendelkeznek, tovább képesek hidegen tartani az ételt és italt még a legnagyobb hőségben is, mint passzív társaik. Ezekért az előnyökért viszont nagyobb súllyal és mérettel, illetve magasabb árral kell számolnunk. Megoldás egy autós hűtőtáska. Vagy kempinghűtő mely általában 230 V-ról, vagy az autó 12 V-os szivargyújtójáról működtethető. Kínálatunkban található kimondottan környezetbarát hűtőláda is, mely a hagyományos társaihoz képest 70%-kal kevesebb energiát fogyaszt, más modelljeinkben pedig ventilátor segíti a rendszer működését.

Az elektromos hűtés mellett azonban a megfelelő hőmérséklet megtartásához itt is szükségünk lesz jégakkura. Ezek az akkuk károsanyag mentes élelmiszeripari műanyagból készülnek, és fagyasztható, zselés anyaggal vannak töltve. Az akkuk megtörés nélkül, egy darabból készülnek, ezért inkább a táska aljában érdemes elhelyezni őket. A nálunk is kapható zselés hűtőpárnák ellenben fagyott állapotban is rugalmas formájúak maradnak; a csomagok és palackok közé helyezve őket felülről is megtámogathatjuk a hűtést.

Elektromos hűtőeszköz vásárlásakor érdemes átgondolni, hogy fél napos kiruccanásokhoz, vagy több napos utazásokhoz használnánk, és eszerint kiválasztani a modellt. Általánosságban elmondható, hogy a nagyobb űrtartalom nagyobb teljesítményt is jelent. Fontos az is, hogy a hűtőtáska milyen zajszinttel rendelkezik: ha magunktól távolabb is el tudjuk helyezni a kocsiban, ez talán kevésbé szempont, mint mondjuk egy hálófülkés teherautóban, ahol igencsak zavaró lehet a fülünk mellett a hangos berregés.

A megfelelő hűtési hatékonyság és az alacsony energiafogyasztás érdekében figyeljünk oda arra, hogy a fedél jól zárjon. Ellenőrizzük azt is, hogy a ládánk minőségi anyagból készült-e. A gyenge anyagminőség idő előtti rozsdásodáshoz, karcolódáshoz vezethet, vagy már egy kisebb ütődés is az oldalfal megrepedését eredményezheti.

Hasznos tulajdonság, ha a táska belső része alakítható, a rekeszek és polcok variálhatók, kiemelhetők. Ilyen módon nagyobb tárolókapacitást érhetünk el, és vásárláskor nem kell azon aggódnunk, vajon a palack be fog-e férni a hűtőtáskába. Boltunk kínálatában elérhető olyan A+++ teljesítményű táska, amiben a kétliteres palackokat állítva is elhelyezhetjük. Végül pedig, ha minden fontos szempont teljesült, a külső megjelenés lehet a döntő abban, hogy melyik modellt választjuk.