Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
ribbon-background
ribbon-background
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Iratrendezés, archíválás
Iratrendezők
Archiválók
Irattálcák, iratpapucsok
Regiszterek, elválasztók
Iratvédő mappák
Iratgyűjtő, gyorsfűző, iratsín
Gyűrűskönyvek, mappák
Genothermek
Függőmappa tárolók, függőmappák és kiegészítők
Felírótáblák, villámzáras mappák
Aláírókönyvek és előrendezők
Gumis mappa, irattartó, -táska
Irattasakok
Irodai kiegészítők
Irodai kisgépek
Hibajavítás, ragasztás
Irodatechnika
/ 5 oldal
/ 5 oldal

Az iratrendező hasznos segítség dokumentumaink tárolásához

Az emelőkaros iratrendező az egyik leghasznosabb termék irataink rendben tartásához. A rend kialakításának és fenntartásának szükségességét nem lehet elégszer hangsúlyozni. Otthon és az irodában is fennáll a veszély, hogy ellepnek bennünket a rendszerezetlen papírok, ha nem találunk helyet számukra. Az egyik leggyakoribb érv a rende(ze)tlenség mellett, hogy egyszerűbb egy kupacba dobálni mindent, mint minden egyes levelet, dokumentumot egy bizonyos helyre tenni. Ezért talán a legcélszerűbb módszer a napi forgalomban lévő papírokat egy irattálcán gyűjteni, majd időnként szétválogatni, és a helyére pakolni.

Praktikus tárolás, egyszerű használat

Sokszor fejtörést okoz otthon és az irodában is, hogy hogyan tároljuk leveleinket, hivatalos iratainkat, a számlákat, szerződéseket és egyéb dokumentumokat úgy, hogy azok ne sérüljenek, könnyen áttekinthetők, kezelhetők és visszakereshetők legyenek. A rendszerezés, tárolás hasznos, praktikus eszköze az emelőkaros irattartó, ami egy kemény – műanyag vagy karton – borítóba rögzített, karral nyitható gyűrűs fémszerkezet, papírok rendszerezett tárolásához. Számos érv szól mellette:

  1. Emelőkaros mechanizmusának köszönhetően egy mozdulat a fém dokumentumtartó-rész nyitása, zárása,
  2. egyszerű nyithatósága miatt az iratok az irattartó bármelyik helyéről – elejéről, végéről, közepéről – ugyanolyan egyszerűen kivehetők és visszatehetők,
  3. a dokumentumok könnyen rögzíthetők: vagy egy irodai lyukasztóval kilyukasztjuk, vagy genotherm segítségével fűzzük le őket,
  4. hosszú életű, tartós kivitel kemény kartonból vagy műanyagból,
  5. többféle méretben (A4, A5) kapható,
  6. általában 5 cm és 7,5 cm gerincvastagsággal elérhető.
  7. Helyet spórolhatunk, ha genothermek és elválasztók segítségével elrendezve, de egyazon irattartóban tárolunk különböző témájú iratokat.
  8. Köszönhetően a különböző méreteknek, színeknek, többféle módon is csoportosíthatjuk iratainkat. A különböző színek tervszerű, átgondolt használata plusz lehetőséget biztosít a visszakeresés megkönnyítése érdekében. Tárolhatjuk például adott évben keletkezett összes iratunkat mondjuk zöld színű mappában. Vagy hozzákapcsolhatunk egy színt egy adott területhez. Például a citromsárga irattartókban tarthatjuk a bejövő számlákat, a narancssárgákban a kimenőket stb. A lehetőségek száma végtelen, a rendszert saját magunknak kell kitalálni.
  9. Szintén a könnyebb azonosítást szolgálja, hogy minden iratrendező mappa gerincén írható etikett található, sőt egyes típusoknál egy átlátszó, műanyag tok biztosítja a feliratok egyszerű cserélhetőségét.
  10. A standard típusok mellett kaphatók magas minőségű, kiváló formatervezésű design darabok is, amelyek irodánk vagy otthonunk díszei lehetnek.

Tokos kialakítás, extra stabilitás

Aki használt már karos irattartót, az biztosan tapasztalta, hogy a polcon felsorakoztatott darabok közül egyet kihúzva a többi elcsúszott, nem állt meg a helyén. Ezt a problémát hivatott kiküszöbölni a tokos iratrendező. Ez tulajdonképpen egy kemény karton tokba bújtatott karos rendező. A szilárd külső tok extra stabilitást ad az irattartónak, lehetővé teszi, hogy akár üresen is, támasztás nélkül, önmagában megálljon. A karos mappákat hajlamos az ember túltölteni, még beleszuszakolni plusz öt oldalt, vagy tíz számlát azért, hogy például decemberben ne kelljen egy új mappát kezdeni. Azonban a túltöltött iratrendező mappa elveszíti stabilitását, támaszték híján könnyen felborul, elcsúszik. A tokos iratrendezőt viszont egyszerűen nem lehet túltölteni, mert akkor nem fér bele a tokba. Tehát ily módon tárolt dokumentumaink mindig szépen, katonás rendben sorakoznak majd a polcokon.

Ezekkel az egyszerű, praktikus termékekkel minden iroda átláthatóvá és rendszerezetté válik. A gördülékeny munkafolyamat alapja pedig az átgondolt, rendszerezett dokumentáció. Arról nem is beszélve, hogy a rend által mennyi helyet tudunk megspórolni, felszabadítani más, hasznos dolgoknak. Webáruházunkban nagynevű márkák minőségi és esztétikus termékei közül választhatnak, érdemes ezért körülnézni!