Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Iratrendezés, archíválás
Iratrendezők
Archiválók
Irattálcák, iratpapucsok
Regiszterek, elválasztók
Iratvédő mappák
Iratgyűjtő, gyorsfűző, iratsín
Gyűrűskönyvek, mappák
Genothermek
Függőmappa tárolók, függőmappák és kiegészítők
Felírótáblák, villámzáras mappák
Aláírókönyvek és előrendezők
Gumis mappa, irattartó, -táska
Irattasakok
Irodai kiegészítők
Irodai kisgépek
Hibajavítás, ragasztás
Irodatechnika

Irattálcák, iratpapucsok

(123 termék)
/ 4 oldal
/ 4 oldal

Irattartó papucs és irattartó tálca: a rend fenntartói az irodában

A zseni uralja a káoszt – az irattartó papucs és az irattartó tálca pedig segít neki ebben. A rend és a szervezettség hatékonyabb munkát eredményez, aki pedig rendszeresen rendet rak maga körül, annak ez előbb-utóbb a vérévé válik.

Sok munkahelyen hagyománya van tavasszal az iratok rendszerezésének. A cégvezetők és a dolgozók ezt azzal indokolják, hogy ha nem foglalkoznának vele, a rendetlenség rövidesen olyan extrém méreteket öltene, hogy a dokumentumok keresgélése órákat venne el minden munkanapból. Ilyenkor először is kategória alapján szétválogatják a dokumentumokat: megnézik, mit lehet archiválni, és mi menjen a havi mappába, aztán ez utóbbin belül készítenek egy-egy külön mappát a könyvelésnek, a szerződéseknek és az ajánlatoknak. Az érintettek nagy része kiemelten fontosnak tartja a címkézést és a színek szerinti csoportosítást is, tehát hogy egy-egy témakörhöz tartozó anyag azonos színű mappába kerüljön. A rendezett hatás érdekében érdemes azonos stílusú mappákat használni, és lehetőleg a feliratozás is egységes betűtípussal történjen.

Praktikus eszköz

A legpraktikusabb eszköz ehhez az irattartó papucs, ami helytakarékos, és ki sem kell kilyukasztanunk a dokumentumokat a tároláshoz. Egyes típusok gerinccímkével rendelkeznek, ami megkönnyíti a már rendszerezett dokumentumok visszakeresését, másoknál pedig a kihúzó lyukfogantyúk segítik a használatot. A leggyakoribb a karton iratpapucs, a strapabíróbb darabok már műanyag borításúak, és létezik tiszta műanyag irattartó papucs is. Üzletünkben is számos különböző méretet, stílust, színt és mintát tartalmaz a kínálat.

A rendezett íróasztal is nagyban hozzájárul a hatékony munkavégzéshez, sőt a munkahelyi közérzetünkhöz is. A káoszban ugyanis nem találjuk meg a szükséges papírokat, elkallódhatnak fontos dokumentumok, és a folyamatos keresgélés igencsak lelassítja a munkát. Ha ismerős a helyzet, vegyünk erőt magunkon, pakoljunk le mindent az íróasztalról, takarítsuk le az asztallapot, és élvezzük a látványt egy-két percig. Ezután pedig csak a valóban fontos és rendszeresen használt dolgokat tegyük rá vissza.

Gondoljuk végig, mik a leggyakrabban használt eszközeink: egy-két ceruza, tollak, naptár, szövegkiemelők, jegyzettömb, irattartó tálca, vagy bármi egyéb. Ha nem használjuk naponta az ollót, lyukasztót, tűzőgépet vagy a papírvágó kést, tegyük be őket az íróasztal fiókjába. A papírokat se tároljuk az asztal tetején egy, vagy esetleg több szanaszét heverő kupacban, hiszen éppen erre lett kitalálva az irattálca. Ha beszerzünk egy háromrekeszes irattartó tálcát a bejövő, aktuális és kimenő dokumentáció számára, máris óriási lépést tettünk a rend felé.

Az íróeszközöket is érdemes egy helyen tartani: egy dobozban a tollakat, ceruzákat és filceket, egy másikban az öntapadós címkéket és a jegyzetfüzeteket. Ne féljünk megválni a felesleges tárgyaktól, például a kifogyott és nem utántölthető golyóstollaktól, vagy azoktól a dokumentumoktól, amelyeket nem kötelező éveken át őriznünk. Az irodákban felhalmozódó papírhegyeket azzal is csökkenthetjük, ha egyszerűen nem nyomtatjuk ki, amit nem muszáj, hanem a felhőben tároljuk. Ha még biztonsági másolatot is készítünk róluk, igazán nem lesz szükség a papírokra.

Rend és jó hangulat

Egy-egy inspiráló idézet vagy magánjellegű tárgy, családi fotó jól mutat az íróasztalon. Ha adunk egy kis személyes jelleget a környezetünknek, az azt mutatja a külvilág felé, hogy jól érezzük magunkat a munkahelyünkön – de azért ne essünk túlzásokba. Időnként egy kis újítást csempészve az íróasztal elrendezésébe megtörhetjük az egyforma napok monotóniáját is.

Ha sikerült rendet teremtenünk az asztalon, tegyük ezt rutinfeladattá, és minden este, a munka végeztével következetesen rakjunk rendet magunk körül. Ezzel egyúttal lezárjuk fejben a munkanapot, mintegy pontot teszünk a végére. Havonta vagy negyedévente pedig lehetőség szerint iktassunk be egy napot, amikor a fiókokban, a polcokon és az e-mailjeink között is rendet rakunk.