Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
ribbon-background
ribbon-background
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Iratrendezés, archíválás
Irodai kiegészítők
Bankkártyatartók, igazolványtokok
Írószertartók
Gemkapcsok, iratcsipeszek, gemkapocstartók
Konferencia mappák
Könyöklőalátétek
Vonalzók, sablonok
Bélyegzők és kiegészítők
Lyukasztók
Asztali rendezők
Gombostűk
Gumigyűrűk
Kartotékozók és kiegészítők
Nagyítók
Névjegykártyatartók és kiegészítők
Ollók, kések
Papírkosarak
Rajzszögek, miltonkapcsok
Térképtűk
Fűző- és tűzőgépek, kapcsok, kiegészítők
Elektromos fűzőgépek és adapterek
Irodai kisgépek
Hibajavítás, ragasztás
Irodatechnika

Lyukasztók

(70 termék)
/ 2 oldal
Sax 518 fekete lyukasztó
Raktáron
6 999 Ft

Sax 608 kék lyukasztógép
Raktáron
19 999 Ft

Sax 418 piros lyukasztó
Raktáron
5 499 Ft

Sax 418 fekete lyukasztó
Raktáron
5 499 Ft

Sax 128 s fekete lyukasztó
Raktáron
2 399 Ft

Sax 128 s piros lyukasztó
Raktáron
2 399 Ft

Sax Design lyukasztó
Raktáron
4 199 Ft

Sax 518 kék lyukasztó
Raktáron
6 999 Ft

Sax 608 piros lyukasztó
Raktáron
19 999 Ft

Sax 618 kék lyukasztógép
Raktáron
22 999 Ft

Sax 408 kék lyukasztógép
Raktáron
4 299 Ft

Sax 318 kék lyukasztógép
Raktáron
4 199 Ft

/ 2 oldal

Lyukasztó – alapkellék minden irodában

A lyukasztó sok évtizede már minden iroda nélkülözhetetlen kelléke. Egy igazi német termék: egyszerű és praktikus. A találmány 1886 óta létezik, amikor egy Friedrich Soennecken nevű mérnök szabadalmaztatta „Gyűjtőmappákhoz való papír lyukasztó” nevű találmányát. Akkor valószínűleg még ő sem sejtette, hogy az új szerkentyű meghódítja a világot, és meghatározó eleme lesz minden olyan helynek, irodának, hivatalnak, ahol lefűzni való iratokkal dolgoznak.

A lyukasztó az egyik legalapvetőbb és legegyszerűbb irodai kisgép. Funkcióját tekintve egyetlen dologra alkalmas, papírok kilyukasztására, arra viszont tökéletes. Nagy szolgálatot tesz használójának, hiszen segítségével lehetővé válik sok papír rendezett tárolása, elrendezése, vagy akár egyedi, saját tervezésű naptárlapok készítése a jól bevált filofaxunkhoz. Nélküle könnyen eluralkodhat a káosz a munkaterületen otthon és az irodában egyaránt.

Tökéletes funkcionalitás, könnyű kezelhetőség

Az egylyukú lyukasztó mellett léteznek kettő vagy több lyuk elkészítésére alkalmas eszközök, valamint egyes típusoknál ez állítható is lehet. Nálunk legelterjedtebb a kétlyukú irodai lyukasztó, amelynek tartozéka egy kis kihúzható műanyag kar, amelyen a különböző standard papírméretekre (A4, A5, A6) vonatkozó jelzések találhatók. Ha például egy A4-es papírlapot szeretnénk kilyukasztani, kihúzzuk a műanyag kart az A4 jelölésig, feltoljuk a kar tetejéig a lap egyik szélét, és ha ily módon lyukasztjuk ki a papírt, az biztosan a lap hosszanti oldalának közepén lesz. Ezzel a módszerrel minden lapra azonos helyre tehetünk lyukat, és ha összefűzzük papírjainkat, azok nem csúsznak el az azonos helyen lévő lyukak miatt, szép rendben tárolhatjuk őket. A melléktermékként keletkező apró papírkorongok (a gyerekek kedvenc játékai) egy beépített tárolóban gyűlnek össze, ahonnan könnyen a kukába üríthetjük őket, vagy esetleg kreatív célokra is felhasználhatjuk, főleg, ha színes papírokat lyukasztottunk.

Az átlagos irodai lyukasztó kb. 10 lap egyidejű átlyukasztására alkalmas, lyuktávolsága általában 80 mm. Lapszél állítási lehetőséggel rendelkezik A4, A5 és A6 méretű papírlapokhoz.

Küllemét tekintve a kézi lyukasztókra nem lehet panaszunk: szebbnél szebb színekben és formatervezésben kaphatók a szivárvány minden árnyalatában. Ha komolyabb, például irodai használatra szánjuk a készüléket, akkor a design mellet figyeljünk oda arra is, hogy a hosszú életű és nagyobb teherbírású modellek inkább fémből készülnek. A gyártók igyekeznek minél ergonomikusabb markolatokat tervezni, ezzel is csökkentve a lyukasztáshoz szükséges erőkifejtést. A lyukkészítést végző egység élessége szintén befolyásolja a végeredményt. A szép, éles, roncsolás nélküli lyukak kivitelezéséhez megfelelően éles lyukasztóegység szükséges. A lyukasztó árát leginkább a felhasznált anyagok minősége és a készülék teljesítménye befolyásolja.

Webáruházunkban a legkülönbözőbb típusok közül választhat

Az egyik legfontosabb paraméter a teljesítmény, vagyis hogy a készülék hány lapot képes egyszerre átlyukasztani. A legegyszerűbb modellek általában 10 lappal birkóznak meg egyszerre. Hivataloknak, nagy irodáknak célszerű egy nagyobb teljesítményű karos modellt is beszerezniük, hiszen ezek a készülékek akár 65 lap egyidejű átlyukasztására is alkalmasak.

Olyan típusok is léteznek, amelyek egyedi esetekben használhatók. Vannak elektromos modellek, asztalra helyezhető fémházas, karos eszközök, melyek nagy mennyiségű dokumentum átlyukasztására alkalmasak. Mindegyik fajtánál milliméterre meg van határozva a lyukak mérete és azok egymástól mért távolsága.

Válasszon Ön is egy papír lyukasztót otthoni, iskolai, irodai felhasználásra! Válassza ki az Önnek leginkább megfelelő modellt, termékeink között biztosan megtalálja az igényeinek megfelelőt. Kínálatunkban egylyukú, hagyományos kétlyukú, karos és négylyukú modelleket egyaránt megtalál a legnagyobb gyártók megbízható termékei közül, kiváló minőségben, divatos, változatos színekben.

Extra tipp: ha irodai kisgépei színét összehangolja a tárolásra használt mappákéval, igazán divatos, esztétikus környezetben dolgozhat.