Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Iratrendezés, archíválás
Irodai kiegészítők
Bankkártyatartók, igazolványtokok
Írószertartók
Gemkapcsok, iratcsipeszek, gemkapocstartók
Konferencia mappák
Könyöklőalátétek
Vonalzók, sablonok
Bélyegzők és kiegészítők
Lyukasztók
Asztali rendezők
Gombostűk
Gumigyűrűk
Kartotékozók és kiegészítők
Nagyítók
Névjegykártyatartók és kiegészítők
Ollók, kések
Ollók
Kések
Levélbontók
Vágóalátétek
Papírkosarak
Rajzszögek, miltonkapcsok
Térképtűk
Fűző- és tűzőgépek, kapcsok, kiegészítők
Elektromos fűzőgépek és adapterek
Irodai kisgépek
Hibajavítás, ragasztás
Irodatechnika

Ollók

(49 termék)
/ 2 oldal
ICO Süni hegyes olló
Raktáron
459 Ft

ICO Süni kerek olló
Raktáron
459 Ft

/ 2 oldal

Az olló típusai, felhasználási területei

Olló minden háztartásban akad, a klasszikus, narancssárga Fiskars olló mellett valószínűleg többféle típus is, hiszen az élet minden területén használjuk ezt az eszközt, azonban nem mindegy, milyen célra melyik fajtát választjuk. Az azért mindenki számára egyértelmű, hogy a körömvágó vagy a hajvágásra optimalizált terméket nem célszerű szabás-varrás során valamilyen erős szövet elvágására alkalmazni, ahogy konyhai vágóeszközöket sem használunk az irodában. Az szokott leginkább fejtörést okozni, hogy az iskolába vagy a munkahelyre, illetve általánosabb területre melyik típust válasszuk a boltok polcain található rendkívül széles kínálatból.

Univerzális termékek

Az úgynevezett általános olló szinte minden területen bevethető – legyen szó a háztartásról, az iskoláról vagy az irodáról. Rendkívül sokféle anyagot képesek elvágni, pengéik élesek, erősek, strapabírók, és némely terméknél a feszítés a középcső csavarral állítható. Ilyen például webshopunk kínálatából a Fiskars olló, mely univerzális felhasználásra készült.

„Gyerek kezébe nem való”?

Általános iskolában olló rajzórákra kell leginkább, illetve az úgynevezett technikaórákra, amelyek a gyermek kézügyességét hivatottak fejleszteni. Ha még kicsi a gyerek, és félünk nagyon éles eszközt adnia a kezébe, célszerű olyan árucikket választani, amelyet kifejezetten a legfiatalabbak számára fejlesztettek ki. Ezeknek az eszközöknek a pengéje kevésbé éles, végük többnyire lekerekített, így a sérülés veszélye elenyésző. Nem kell a szülőnek attól tartania, hogy a gyerek megszúrja magát, vagy elvágja a kezét a szerszámmal. Aztán az idő előrehaladtával megjelennek a tolltartókban az igazi vágóeszközök is, és egyre több olyan feladatot kapnak a diákok, amelyekhez szükség is van erősebb és élesebb szerszámra, így biztonságos környezetben, felügyelet mellett sajátítják el azoknak az eszközöknek a használatát, amelyekhez már szükség van némi óvatosságra ahhoz, hogy ne sérüljenek meg.

„Dolgozni csak pontosan, szépen” – barkácsolló barkácsoláshoz

A barkácsolló háztartási és ház körüli munkákhoz alkalmas leginkább, illetve kerti feladatokhoz is ideális. Egyes termékek pengéje centiméterskálával van ellátva, így rendkívül praktikus, sokoldalúan használható eszközről van szó. A pengék acélból készülnek, s megküzdenek a legkülönfélébb anyagokkal.

Az irodából sem hiányozhat

Az irodai változat leginkább papír, kartonpapír vágására alkalmas, de ha jó minőségű, megbirkózik erősebb anyagokkal is. Bármelyik irodában jól jöhet egy ilyen eszköz, bár van, ahol csak nagyon ritkán használják, míg másutt napi szinten. Ezek a termékek leginkább rozsdamentes acélból készülnek, fogantyújuk műanyagból vagy szilikonból van, s lehetnek szimmetrikus vagy aszimmetrikus formájúak. Ha csak papír vágására szeretnénk a szerszámot használni, van lehetőség a kimondottan erre a célra tervezett papírvágó terméket beszerezni. Azonban készüljünk fel rá, hogy ezzel az eszközzel valóban csak papírt vághatunk, különben igen hamar tönkremegy.

Jó, jobb, legjobb: a balkezes olló esete az ergonómiával

Egy német kutatás szerint minden tizedik ember balkezes. Számukra fejlesztették ki a balkezes vágóeszközöket, amelyek használata sokkal ideálisabb, kényelmesebb számukra, mint egy hagyományos darabé. Nemcsak számukra léteznek azonban olyan megoldások, amelyek javítják az eszközhasználat élményét. Léteznek ergonomikus kialakítású termékek, amelyek hagyományos társaiknál jobban alkalmazkodnak az emberi kéz anatómiai sajátosságaihoz. Hasonló célt szolgálnak a gumiból készült fogók, amelyeknek akkor érezzük meg igazán a hasznát és a praktikumát, ha hosszú ideig vagy gyakran használjuk a terméket – ilyenkor érezhető a különbség a műanyag és a gumis nyél között, utóbbival ugyanis sokkal kényelmesebb dolgozni.

Webshopunk kínálatában számos típus található, amelyek között mindenki megtalálja az igényeinek és a felhasználási területnek leginkább megfelelő darabot, s olyan neves gyártók termékei közül is választhatnak, mint a Herlitz olló, az ICO olló vagy a Fiskars olló.