Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Irodai eszközök
Nyomtatás
Kapcsolat
Hálózat
Router
Access point, Bridge
Switch
Hálózati adapter
Powerline adapter
Hálózati eszköz
IP Kamera
VoIP Telefon
Szerver, Storage

Access point, Bridge

(430 termék)
/ 12 oldal
/ 12 oldal

WiFi jelerősítő, access point az egyenletes teljesítményű hálózathoz

A WiFi jelerősítő – WiFi erősítő -, access point, azaz hozzáférési pont, röviden AP, egyre több lakásban, irodában, közösségi térben ismerős hálózati kiegészítő, bár az access point jelentése nem minden esetben egyértelmű. Sokan még mindig nem használják ezeket az eszközöket, mert nem ismerik őket, holott könnyen konfigurálható megoldást jelentenek a WiFi hálózatok problémáira. Bár lehet bizonyos részletekben eltérés egy WiFi repeater és pl. egy WiFi range extender között, megfizethető áron beszerezhető, hasznos eszközök, melyek nagy segítségünkre lehetnek a hálózatok hatótávolságának, lefedettségének javításában. Ilyen eszköz pl egy WiFi repeater, tplinkrepeater, TP Link repeater, wifi acces point, kültéri acces point.  

Ha vastagok a falak, sok az árnyékoló, a kábel, a fémből készült berendezés, pörög a mikróhullámú sütő vagy túlzsúfoltak a frekvenciák, mert a szomszédnál is WiFi-ről megy a net, könnyen előfordulhat, hogy gyenge – vagy bizonyos helyeken elérhetetlen - lesz a hálózatunk. Nagy területű helyiségekben (családi házakban, szállodákban) a fizikai méretkorlátok szintén gyengíthetik a WiFi erejét. Ekkor hiába fizetünk a szolgáltatónak a szélessávú internetért, nem biztos, hogy maximálisan ki tudjuk használni azt - vagyis hogy a lakás, vagy a ház bármely pontján elérjük megfelelő minőségben a netet.

Ezért ha nem szeretnénk az időnket a WiFi jel keresgélésével tölteni, de nem akarunk új routert vásárolni, sem vezetékes netre váltani, egy WiFi erősítő, WiFi access point lesz a legjobb választásunk. Egy ilyen, megfelelő helyen elhelyezett eszköz ugyanis könnyen csatlakoztatható a meglévő routerünkhöz vagy modemünkhöz, és segítségével akár a kert végében vagy a ház pincéjében is kényelmesen és gyorsan netezhetünk.

Ezek a termékek számos változatban érhetők el, így felmerülhet a kérdés, melyiket is válasszuk? Érdemes tehát a döntés előtt szem előtt tartanunk a következőt:

Mire is van pontosan szükségünk?

Egy WiFi extender vagy range extender, azaz kiterjesztő, az a WiFi jelerősítő, amely a lakás, ház különböző pontjai felé továbbítja a jelet – mint egy híd (bridge) szolgál a jel számára a router irányából. Vagyis egyszerűen arra a helyre kell helyezni, ahol a jelerősség még megfelelő – erről egy okostelefon kijelzője is elegendő információval szolgál –, beállítani, hogy mely WiFi hálózatot szeretnénk kibővíteni, és készen is vagyunk: ott is lett netünk, ahol eddig nem volt. Ha figyelünk arra, hogy legalább akkora adatátviteli sebességre legyen képes az extender, mint a router, akkor vékonyabb falú, kisebb lakások, házak esetében jó választás lehet bármelyik TP Link Extender is.

Ha többszintes házakban, vastag betonfalak között akarjuk kényelmesen bővíteni a hálózatot, a powerline technológiát keressük. Ezek az adapterek a 230 voltos hálózaton keresztül közvetítenek adatot, vagyis segítségükkel potenciális netforrássá alakíthatóak az elektromos hálózat csatlakozási pontjai is. Ezek tényleg néhány pillanat alatt telepíthető, egyszerűen beállítható termékek, és ha a választásunk olyan wifi erősítő, amely beépített WiFi repeatert is tartalmaz, biztos, hogy közel tökéletes hálózatra tehetünk szert.

Léteznek időjárásálló, vízhatlan kialakítású, kültéri acces point, tp-link kültéri acces point, mobilnet megosztó termékek is. A korszerű eszközök mind továbbfejlesztett antennarendszerekkel rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik a jel zavartalan továbbítását. Azt azonban soha ne feledjük, hogy a távolság/jelerősség kérdése nem csak az AP tudásának a függvénye! Nagyon fontos, hogy a vevő oldalon milyen érzékeny az eszköz, amelyik veszi a jelet, de az is lényeges, hogy olyan WiFi csatornán keresztül csatlakozzunk, amely nem annyira zsúfolt – máskülönben könnyen összeakad a jel, és hiba van a birtokunkban egy nagy teljesítményű TP link Repeater vagy TP Link Access point, végeredményben nem biztos, hogy azt kapjuk, amire amúgy joggal számítottunk. Mindenesetre, ha jó áron beszerezhető, biztonságos, személyre szabható megoldásokat keresünk, ezekre az eszközökre biztosan számíthatunk a hálózat kiterjesztésében, megerősítésében.