Azért használunk cookie-kat, hogy eredményesebbé, gördülékenyebbé és kellemesebbé tegyük felhasználóink számára a webhely használatát. Az általunk használt cookie-kkal és a letiltásukkal kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide.
ribbon-background
ribbon-background
Termékek

Ár

Ft
-
Ft

Elérhetőség

Márka

Irodai eszközök
Nyomtatás
Lézernyomtató
Tintasugaras nyomtató
Multifunkciós nyomtató
Nyomtató kellék
Kapcsolat
Hálózat

Lézernyomtató

(123 termék)
/ 4 oldal
/ 4 oldal

Lézernyomtató, multifunkciós lézernyomtató – a gyors nyomtatás támogatói

A lézernyomtató és a multifunkciós lézernyomtató az irodák elengedhetetlen kelléke azóta, hogy az első lézeres HP nyomtató a piacra került a nyolcvanas években. Noha ezek az eszközök nélkülözhetetlenek, számos változatban léteznek, így könnyen felmerülhet a kérdés:

Mi a különbség az egyes típusok között?

A nyomtató árak, így a lézernyomtató árak is eltérőek lehetnek a márkától és az egyéb funkcióktól függően, vannak azonban olyan termékek, amelyek kiváló ár-érték arányuknak, hosszú élettartamuknak, a gyártó elismertségének és megbízhatóságának köszönhetően vezető szerepet töltenek be a piacon. Ezek a modellek honlapunkon is elérhetők.

Ilyenek például a:

  1. HP nyomtató,
  2. Epson nyomtató,
  3. Xerox nyomtató,
  4. Canon nyomtató.

Ezek a készülékek más eszközökkel ellentétben a nyomtatási feladatokat nem soronként dolgozzák fel, és adják ki, hanem egészben.

Alapvetően kétféle típust különböztetünk meg: dönthetünk a fekete-fehér (monokróm) és színes modell mellett. A lézertechnikát mind az egyfunkciós készülékekben, mind a multifunkciós nyomtatókban használják. A fekete-fehér és a színes készülékek nyomtatási elve eltér a munkalépések számát tekintve, amely magasabb egy színes printer esetében.

Ezeknek az eszközöknek a beszerzési ára drágább, mint más printer típusoké, de a nyomtatás sebessége miatt megérik az árukat. Az ilyen típusú termékek között számos belépő szintű eszközt is bevezettek, amelyek megfizethetőek azok számára is, akik szűkös költségvetéssel rendelkeznek.

A lézeres készülékeket általában felhasználóbarát, tartós és megbízható működés jellemzi. Mivel az oldalhozam (oldal/perc) szempontjából rendkívül hatékonyak, az ilyen típusú modellek folyamatos karbantartási költségei ennek megfelelően mérsékeltek. Költségei általában lényegesen olcsóbbak, mint a más típusú változatoké, így gazdaságosnak bizonyulnak, különösen a magas nyomtatási mennyiség és a gyakori, akár mindennapos használat mellett.

Akkor érdemes ezt a terméktípust választani, ha gyakran kell nagyobb nyomtatási feladatokat elvégezni, vagy ha rendszeresen kell nyomtatni. Abszolút előnye a típusnak az elérhető magas nyomtatási minőség. A kontúrok élességét, valamint a feketeség mélységét tekintve optimális eredményt nyújtanak szövegek és grafikák nyomtatásakor. Ráadásul gyors nyomtatást tesznek lehetővé magas minőségben. Segítségükkel néhány perc alatt több száz oldal nyomtatható, minőségromlás nélkül.

Egy ilyen készülék esetében nem kell a tinta száradási idejével és beszáradt patronokkal küzdeni. A festék még akkor sem szárad ki, ha hosszú ideig nem használjuk a gépet. Ilyen szempontból még azok a felhasználók is jól járnak vele, akik nem nyomtatnak sokat.

Színes lézernyomtató és multifunkciós lézernyomtató

Az eszközök csoportján belül a modellek közti fő különbséget a nyomtatási sebesség, a felbontás, a felszereltség (pl. papírtárolók és -adagolók száma, duplex egység, szortírozók, a várakozó nyomtatási feladatokhoz szükséges memória mérete) és a hálózati képességek adják. A sajátos nyomtatási szokások határozzák meg a választás végső soron. Sok esetben érdemes lehet színes készüléket vásárolni – pl. egy HP Laserjet mellett dönteni a monokróm helyett –, még akkor is, ha áruk valamivel magasabb a fekete-fehérhez képest.

A színes modelleknél szintén elmondható, hogy sokkal gyorsabbak, mint más eszköztípusok. Kiváló minőségű képeket képesek nyomtatni, azonban nem kifejezetten ezen a területen a legprofibbak. Igazi fotóminőséget nem várhatunk el tőlük, de így is kiváló eredményt nyújtanak képnyomtatás területén.

Szintén borsosabb az áruk a többfunkciós készülékeknek, amelyek nyomtatás mellet fénymásolásra, faxolásra és szkennelésre is használhatók. Mégis megéri mellettük dönteni, ha rendszeresen van szükség ezekre az irodai műveletekre, ugyanis egy multifunkciós gép megvásárlásával anyagilag is jobban járunk, mintha egyesével vásárolnánk meg az egyfunkciós készülékeket, ráadásul a hellyel is takarékoskodni tudunk, ugyanis egyetlen eszköz számára kell helyet biztosítani az irodában vagy a lakásban.